Reklama

Reklama

Revoluce: Záblesk minulosti

všechny plakáty

Obsahy(1)

Španělsko-český koprodukční autorský dokument režiséra Carlese Bosche, který byl za svůj předchozí film Bárkaři z Karibiku nominován i na cenu Americké filmové akademie, reflektuje netradičním způsobem a z netypického úhlu listopadové dny roku 1989.
Carles Bosch se před dvaceti lety dostal shodou okolností přímo do středu událostí a podařilo se mu natočit zcela unikátní momenty z prvních revolučních dní.
Půlhodinovou reportáž odvysílala v lednu 1990 katalánská televize, čeští diváci ji budou mít ve filmu možnost zhlédnout úplně poprvé. Režisér se po dvaceti letech setkává se všemi tehdejšími aktéry ze své reportáže, společně hledají odpovědi na několik klíčových otázek - co vedlo k událostem, které odstartoval 17. listopad, v čem se česká společnost změnila a jak lze s odstupem nahlížet naši přítomnost? Výjimečný dokumentární projekt, na kterém se Česká televize podílela jako koprodukční partner, je určený nejen pro české, ale především pro evropské, případně americké publikum. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Pohled zvenčí sice kromě československé historie ve zkratce a efektnější grafiky nepřináší pro našince nic objevného, ale osvědčené záběry a hodnotné komentáře osobností spojených se sametovou revolucí navodí stejně znovu nostalgii. A samotný zájem zahraničních médií je unikátní. ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

pro mě každý záblesk je něco neuvěřitelné. Zájem zahraničních mediích ještě větší. Poplakala jsem si, tak jako asi při všem co se revoluce týče. ()

e(l)a 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je to krásná možnost si zase připomenout události r. 1989. Málokdy se Češi tak sjednotili jako právě v r. 89. Tenhle film je určitě jedinečný tím, že ukazuje i jiné situace než ty, které vidíme ve většině ostatních dokumentů z revoluce. Navíc - já si nemůžu pomoct, ale mně přijde úžasné, že se příběh Sametové revoluce připomíná i jinde než u nás. A hodně států by se od nás mohlo učit, jak jsme to hezky sametově zvládli:-D Prostě srdeční záležitost, i když jsem tam tenkrát ještě nemohla být:-) http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/30929434016-revoluce-zablesk-minulosti/ ()

Reklama

Reklama