Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z mála japonských válečných filmů, který se zabývá osudy posádek speciálních sebevražedných torpéd známých pod jménem kaiten. Dva hlavní hrdinové Ósato a Mišima pracují svědomitě na vývoji těchto torpéd a jejich využití v japonském námořnictvu. V roce 1943 se však střetávají s nepochopením a odmítáním. Teprve v momentě, kdy je porážka Japonska téměř nevyhnutelná, jsou tyto zkázonosné zbraně nasazeny. Při testování zbraně však Ósato zahyne a v dokončení poselství svého velitele pokračuje Mišima sám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Pre mna osobne slabucky film, v ktorom sa dokopy nic nedeje. Len kecanie japoncov o ich sne obetovat sa za ich vlast. V celom filme len rozoberali torpeda a ani toho cvicenia s nimi tam nebolo skoro nic. Zaverecna akcia proti Americanom bola prevedena v par sekundovom dokumente. Nepadol tam ani jeden posraty vystrel,,he he. Opps, aby som neklamal, boli tam vystrely z lodi, ale v dokumentarnych zaberoch, ktore vtesnali do tohoto filmu. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Nudný film,příliž hodně mluvení o principech,o strategii sebevlastenectví,spíše mě to připadalo jako technický dokument. ()

Reklama

Dragonlanc 

všechny recenze uživatele

Skôr hraný dokument ako normálny film. Dej sa prakticky celý sústreďuje na výrobu a skúšanie sebevražebných torpéd a prípravu posádok. Nečakajte absolútne žiadne bojové scény, žiadnu akciu, nič. Dej sa nudne naťahuje ako týždeň pred výplatou plný blbých vlasteneckých táranín a kecov. Film končí v okamihu, kedy konečne posádky sebevražebných torpéd odchádzajú do prveju akcie... Žiaľ ani žiadnej záverečnej akcie sa nedočkáme.... NUDA, NUDA, NUDA !!! ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

K japonským filmům se hledá těžce cesta zvlášť pokud je to tak starý válečný film, ale nedá se mu opřít, že se snaží přinést informace o osudu těch co přišli s tímto nápadem přeměnit torpéda na sebevražedná. Lidská torpéda jsou takovou stránkou v námořní historii císařského loďstva. Film hlavně zahrnuje vznik myšlenky, její realizaci a výcvik pro tento úkol. Ty japonské dialogy pro evropana, jsou dost nudnou záležitostí. Dragonlanc, kecá nesmysly závěrečný útok je zde zobrazen, když tyto torpéda zaútočí na flotilu ! Podle mého názoru v té době ten film ohromil, ale dnešní mladou generaci asi těžko osloví. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Film balansuje medzi hraným filmom a dokumentom a to je jeho výrazná slabina. Filmová reč je nahradená medzititulkami ( niekedy úplne zbytočne ) a vysvetľujúcim komentárom. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama