Reklama

Reklama

Hon na Werwolfa

  • Ukrajina Ochota na Vervolfa
všechny plakáty

Obsahy(1)

Werwolf – napůl člověk, napůl šelma, která se živí lidskou krví. Za svou obětí jde stejně neúprosně, jako skupina německých záškodníků, která působila ke konci 2. světové války na východní frontě. Čtyřdílný film sleduje operaci ruských tajných služeb s krycím názvem Hon na Werwolfa, jejímž cílem je odhalit a zlikvidovat Hitlerův bunkr na Ukrajině. Proti sovětským specialistům však stojí cynický soupeř, váleční „vlkodlaci“, kteří byli dokonale vycvičeni šifrovat, sbírat zpravodajské informace, ničit všechny možné překážky a především potichu a nepozorovaně zabíjet. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Rutinní televizní film (minisérie?) vypráví o sovětském elitním výsadku, jemuž je svěřen velevýznamný úkol, o němž se však předpokládá, že nebude splněn. Dle velení to má komando spočtené, ale což, odhalení nepřátelského rozvědčíka za to přeci stojí, že? Malé zamyšlení nad fabulí dá člověku vědomí, že ji načáral buď kdosi bez fantazie nebo v časovém presu, dost možná obojí. Logické díry se tu tak nahustily, že jedna překrývá druhou, jak měsíční krajina s krátery. Příklady? SPOILERY. Elitní komando si myslí, že Hitler přijede do bunkru, jehož vnější perimetr byl vzat před pár hodinami ztečí a proniknuvší útočníky nikdo nechytil. Zlý německý agent klidně střílí po německých vojácích i když nemusí. Jsou zbytečně obětováni dva Hitlerovi dvojníci (má jich snad stovky?). KONEC SPOILERŮ. +++++ Nejenže, absurdita střídá absurditu, scénárista se snaží všelikými trapnými pokusy kořenit zápletku převracením diváckého podezření "to je ten agent" z postavy na postavu, poněkud uměle vkládá do hry ženštinu-postavu, aby mohl ještě uměleji přijít s nenaplněnou rychloláskou. +++++ "Moderní" ruční kamera se třese v domnění, že učiní akci akčnější, sterilní střih prásk-zheb a bum-letímvzduchemkončitinymávaj tomu zdatně sekundují. V boji se umírá zpomalovaně. Jste-li přítel, můžete však odejít v náručí a v posledním dechu vybublat krví klíčové informace. Až půjdete "urá", hudební motiv vás doprovodí. I náboženství bude slavně rehabilitováno, sověti mu ve filmech přeci ubližovali či jej ignorovali, že áno. Hitler vypadá jako obtloustlý Ado Hinkel. +++++ Všeobecné slabotě se přizpůsobil i vydavatel a překladatel, který z Ahnenerbe dělá ANRB, esesmanům dává hodnost korvetního kapitána a krade jim specifické XYZführery. První dvě věty oficiální anotace se snad dokonce vysmívají nepříliš podařenému ději. Němci mluví německy, ale co je to platné, když je překřikuje ruský simultánní překlad. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to na počátku filmu nebo seriálu slibně. Jenže mělo to málo válečné šťávy. Ukrajina se musí ještě mnoho věci naučit, ale možná v jiném žánru než válečném, bude mít více štěstí. Tento film je slabší průměr. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Asi tak, ono by to až tak blbé nebylo, ale blbost z toho rozhodně udělal příšerný dabing, Nepřirozené hlasy zněly jako na ochotnickém divadle, které se odehrávalo v kanálu. Dvojnici Hitlera byli k popukání, ale jinak to docela ušlo. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Hon na Werwolfa by potřeboval trochu více iniciativy a peněz, aby se ukázal v tom lepšim světle. Tohle bylo solidně odfláknuté, ale jako pokus uspokojivé. A ta hra s Hitlerem byla taky pěkná, samej dvojník sem a tam.... 40% ()

artas 

všechny recenze uživatele

Pri čítaní oficiálneho popisu filmu som si viackrát povedal "ako?", je to správny popis k správnemu filmu? Nemohol som vystáť tú amatérsku produkciu, bojové scény mi pripadali ako reportáže z nejakých historických osláv, keď sa pár chlapov z miestneho historického klubu podujme ukázať nám súčasníkom, že ako to v tej druhej svetovej bolo, keď sa tí fašisti bránili a sovieti útočili. No fakt, s dvadsiatimi chlapmi natočiť všetky scény a tam kde je potrebný väčší počet použijeme dobový archív, no úplná paráda. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Hmmmm, nieco tomu chybalo, aby to vyzeralo skvele. Male boje medzi vojakmi vo mne vyvolali, akoby neboli to prave orechove, ako sa hovori. Boli take nedoveryhodne a vyzerali tak amatersky na moj vkus. Najbrutalnejsia cast filmu bola ta, ked jeden zajatec po ceste na slobodu jedneho Nemca zabil vojenskou lopatkou do hlavy. Normalne ukazali ako ju ma v hlave. Vo filme som si vsimol, ze nemecki dostojnici nemali pistole Luger, ako je to mozne???? ()

Idealista 

všechny recenze uživatele

Jen pro fandy válečných seriálů. Ovšem nečekéjte žádné velké bitvy jen malé celkem strhující akce. Je zde laciná tv. výprava s natahovaným příběhem. Hlavních postav tu máme sedm ( mezi nima krásná a hlavně nebezpečná sniperka ). Tito hrdinové musí zlikvidovat bunkr Werwolfů ale jejich tajná mise je vyzrazena a od této chvíle se musejí spolehnout sami na sebe . I přes malou výpravu a přes skutečnost že z histor. hlediska je to přitažené za vlasy se na to pohodově dívá . ()

Branicky 

všechny recenze uživatele

Pohodové, nenáročné - pro televizi určené - pokoukání na příběh jedné diverzní skupiny operující v oblasti hlavního stanu Hitlera na Ukrajině. Z provedení je znát slabší možnosti produkce, akce jsou poměrně slabé. Kromě základní akce - atentátu na Hitlera - nabízí příběh také špionážní zápletku. Na celé sérii je vidět, že je určena pro ruského diváka. Celkově neurazí, nenadchne. PS: na němcké straně vystupuje postava s hodností korvetního kapitáná.....sakra, já myslel, že to je hodnost z námořnictva a ne z SS ??? ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Nezajímavá čtyřdílná minisérie /184 minut/, které ještě více uškodil otřesný dabing a stejně otřesná hudba. O nějaké logičnosti a smysluplnosti nemůže být řeč. Herecké obsazení vybráno v ochotnickém spolku ukrajinské vesničky Blbovnaja. ()

Ariaan 

všechny recenze uživatele

Kdyby místo Hitlera přijel nějaký vyšší generál na inspekci opevnění, pak by atentát na něj, který má ve skutečnosti zakrýt akci na objevení špiona-krtka, dával smysl. V oblasti by byla méně přísná bezpečnostní opatření, dobrá diverzní skupina by mohla se štěstím projít, Němci by je lovili. Pokusili by se provést úkol - atentát. Do toho zrádce ve velení operace. Všichni by hrdině umřeli. Jediný oko by nezůstalo suchý.... Stačilo si ještě jednou přečíst scénář. Trochu to po sobě proškrtat. Dát tomu aspoň trochu uvěřitelnou logiku. Škoda. ()

Reklama

Reklama