Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zeda, experta na bankové krádeže a trezory, práve prepustili z väzenia. Prichádza do Paríža, aby sa podieľal na krádeži, ktorú plánuje jeho priateľ Eric. Ešte predtým si však chce dopriať trochu rozptýlenia s oslnivou prostitútkou Zoe. Idylická noc plná alkoholu, drog a zvrhlostí sa pre Zeda a jeho priateľov končí na druhý deň, keď majú vykradnúť banku. Pre Zeda sa akcia skomplikuje, keď v banke stretáva Zoe. Prostitútka, s ktorou strávil minulú noc, tu pracuje ako pokladníčka. Pre Zeda sa táto situácia stáva morálnou dilemou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Romantický nafetovaný heist film. Nevím, co přesně se Avarymu v následujích letech posralo, ale tenhle sakra talentovaný chlápek (který umí psát stejně dobré scény jako QT, viz první polovina filmu) měl dělat velkou kariéru jako skvělý filmař a ne být považovaný za jakýsi odpad od Tarantina. Doufám, že vyleze z vězení a ještě všem ukáže. ()

RAiken odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle osobně já říkám režijní bláto, kterým vás Avary zavalí až po uši. Doufám, že to nevyzní špatně, ale Avary pravděpodobně vzal tu partičku tupých herců na jeden velký trip, kde si asi dali obrovskýho jointa a společně zpatlali scénář. Mohlo to vypadat asi tahle: "Hej chlapi, já jsem Avary a jsem kámoš Tarantina, co kdybysme natočili nějakej biják?" - "No jasan, ale musí tam bejt spousta drog a krve, abysme trumfli toho blázínka z videopůjčovny..." - "Tak si prvně šlehnem, ne? Aby to mělo nějakej šmrnc." - "No jasan, hele a můžeš mi tam připsat pořádnou bouchačku? Já bych si to s ní chtěl jednou vyzkoušet." - "Jasan, ale prvně mi podej ten herák." - "Wau, a hele, co uděláme se zápletkou?" - "Ale coby, postavíme to jenom na krvi a na dialozích, který vymyslíme, až budeme v pořádnym rauši." - "Tý jo, to bude bomba." :-) To teda byla !!! WTF? ()

Reklama

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Chtěli ‘udělat‘ banku. A řekli si, že nejlepší bude se přes noc nadrátovat jak maková panenka, vlítnout tam a pak sekat jednu chybu za druhou - ne, s tímto přístupem uspět opravdu nelze. A totéž platí i o filmu jako takovém. Od chlápka, co spáchal s Tarantinem Pulp Fiction, bych vážně čekal víc než jen odvar z oblíbených propriet stříbrného plátna jako jsou sex, drogy, bankovní loupež a láska. Tohle osudové setkání sjetého kasaře a načančané bankovní úřednice (co má zajímavou noční brigádu) skýtalo nemalý prostor pro Averyho brutální fantazii, který však zůstal z větší části trestuhodně nevyužit. Ovšem sociopatický Jean-Hugues Anglade by zasloužil plný počet a minimálně svěrací kazajku! ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Skvostný debut. Niečo podobné by pokojne mohol nakrútiť Besson po Nikite, keby mal menej prachov a školenie vo Video Archives... Avary vsadil na chytrý casting a vyplatilo sa – čo na tom, že scenár nič prevratné do žánru heist film neprináša. Koho to zaujíma, keď nám servíruje krvavú jazdu vyfeteného psychouša Angladeho s partou rovnako vyfetených (a psychoušských) kumpánov? Eric Stoltz a Julie Delpy (v najlepších rokoch) sú výborná dvojka, pôsobia civilnejším dojmom ako napr. Clarence s Alabamou v Pravdivej romanci... Hviezdou filmu však zostáva Avary, ktorý podobne ako QT pred ním, spravil za málo prachov veľa muziky. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl v roce 2004. Tápám, vzpomínám si, že mě nenadchnul. Dnes jsem z něj odsledoval 21 min. Stojí za hovno. Je to jak z kečupem. Obsahuje škrob a potravinářské barvivo. Subinkredience E001-E999. Tarantino je spoluproducent. No a to je vše. Rajčata nečekejte. Stejně jako umění, spád nebo zábavu. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (27)

  • Spôsob, akým má Eric rezervné zásobníky pripevnené na zbrani, sa označuje ako džungľový štýl. Zvyčajne sú takto pripevnené 2 zásobníky, Eric ich má o jeden viac. (beso74)
  • Čo sa týka násilia, Roger Avary sa inšpiroval filmami ako Rolling Thunder (1977) a Coffy (1973). Obdivoval na nich, že aj keď je v nich stupeň brutality znepokojujúco vysoký, aj napriek tomu je to zábavné. (beso74)
  • Potom, čo Roger Avary zaklamal producentovi (Lawrence Bender), že už má scenár, musel rýchlo nejaký zosmoliť. A vtedy si spomenul na radu svojho priateľa Quentina Tarantina z čias, keď spoločne písali "The Open Road" (neskôr prepísaný ako True Romance). A tak napísal o osudovom stretnutí s dievčaťom snov, ktorému imponuje všetko, čo hlavný hrdina spraví. A pridal k tomu násilie. A tak bola ústredná dvojica Zed a Zoe na svete. (beso74)

Reklama

Reklama