Reklama

Reklama

Na cestě - Série 8 (2009) (série)


Na cestě po Britských Panenských ostrovech (S08E09)

(epizoda)
Česko, 2009, 26 min

Režie:

Lucie Výborná

Scénář:

Lucie Výborná

Kamera:

Jakub Vrhel

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem na ostrov s umělými palmami, za značkováním želv, luxusními sídly a do baru, kde se platí mokrými dolary... Věnec zhruba padesáti ostrovů a ostrůvků leží ztracený v Karibském moři (asi šedesát mil východně od Portorika) a se svými bělostnými plážemi a všudypřítomným šustěním plachet naplňuje klasickou představu exotického ráje. A to především pro bohaté. Řada ostrovů je soukromých a také na těch "veřejných" se nacházejí téměř výhradně špičkové hotely a luxusní usedlosti. Jedna z nich prý patří i českému miliardáři Petru Kellnerovi. Nejkrásnějším příkladem karibské bezstarostnosti je Soggy Dollar Bar, tedy bar, kde se platí tzv. promočenými dolary. Prostě vyhodíte kotvu, skočíte do vody a doplavete si pro drink. Půvab spočívá i v tom, že mezi mokrými návštěvníky se stírají sociální rozdíly. Stejně jako při podmořské prohlídce nádherných korálových útesů. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Marek1991 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U týchto ostrovov platí prakticky to, čo som napísal k tým Americkým Panenským ostrovom. Škoda len, že si svoje ostrovy rozpredali ľuďom ako Rockefeller, Bronson, Kellner, či korporácii Amway, v ktorej som pracoval. Pre jednotlivca fajn, no pre zvyšok ľudí zlé, lebo si tú krásu nemôžu užívať. Našťastie nepredali všetko a nažívajú si tam fajn. Ja som pri pozeraní tohto dokumentu sa priam rozplýval na stoličke, úplne inú atmosféru mi to nahodilo a nadobudol som pocit bezstarostnosti a uvoľnenosti, škoda len, že tam nemôžem byť. Dokument prakticky opäť zvládnutý veľmi dobre. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když na dovču do Karibiku, tak jistě stojí za zvážení se podívat i sem. Pravda, nebude to tu levné, ale pořád to tu má na starosti britský guvernér, takže to tu bude určitě velmi čisté a velmi bezpečné. A pozor, je to díl, který si sama napsala a natočila moderátorka Lucie Výborná. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Prostředí 10/10/// +naprosto nádherné prostředí, velký relax -na úkor slabší historie, památek a kultury/// Tady by stačilo se tam na jeden den podívat. To se ale asi nesplní, tak jsem se alespoň namlsal prostřednictvím obrazovky. Kromě krásných záběrů ostrovy o moc víc nenabídnou, ale i tohle protentokrát stačilo./// Celkem 79%/// ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama