Reklama

Reklama

Mikrofon zleva, Tome aneb Waterloo

(pořad)

Obsahy(1)

Příběh členů jednoho zakázaného ostravského divadla... Pořad věnovaný ostravskému divadlu malé formy – Waterloo, které bylo založeno v roce 1968, a které bylo o dva roky později zavřeno z politických důvodů. Uvidíte sestřih ukázek divadelních představení s publikem, rozhovory a vzpomínání, to vše je stylizováno do vojenského prostředí. Zavzpomínají například zakládající členové Petr Podhrázký, Edvard Schiffauer a Ivan Binar na „svého“ vyšetřovatele, na výslechy a soud, který odsoudil v době normalizace dokonce i autora hudby. Dále na účinkování v divadle zavzpomínají Miroslav Horníček nebo Pavel Landovský. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Radko 

všechny recenze uživatele

Sympatické, otvorené a milé spomínanie na kultúru medzi rokmi 1968-9 a novembrom 1989 - zhruba také boli začiatky 90. rokov 20. storočia - kedy tento dokument vznikol. Viac optimistických nádejí prehlušila tvrdá životná realita neskôr. Marazmus začal zhruba od časov vzniku prapodivného útvaru so skratkou Č-SFR. Kultúrnu otvorenosť a radosť prehlušila politika. A ľudia sa prestali usmievať na blížnych ako teľa na nové vráta :( ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Príjemné komorné spomínanie na ťažké chvíle ostravského divadla Waterloo za čias socializmu. Atmosféra divadla pripomína skôr posedenie pri táboráku. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama