Reklama

Reklama

Dívka, která kopla do vosího hnízda

  • Švédsko Luftslottet som sprängdes (více)
Trailer

Lisbeth Salanderová plánuje pomstu. Chce se pomstít lidem, kteří se ji pokusili zabít, a také vládním institucím, které jí téměř zničily život. Zásadní komplikací je ale kulka, která jí uvízla v hlavě. Lizbeth leží pod přísným dozorem na jednotce intenzivní péče s nepatrnou šancí na uzdravení. Pokud se jí to povede, bude souzena za tři vraždy a jeden pokus o vraždu. Už tak bezvýchodnou situaci ještě vyhrocuje jiný pacient, který leží ve stejné nemocnici - její vlastní otec Alexander Zalaščenko, který se chce své dcery jednou provždy zbavit. Lisbeth totiž znamená nebezpečí pro něj i pro “Sekci” – nelegální skupinu uvnitř tajné policie, která mimo jiné odpovídá za to, že tenhle bývalý agent sovětské výzvědné služby zůstane i nadále v utajení... Novinář Michael Blomkvist se rozhodne, že nenechá Lisbeth v rukou státní spravedlnosti a požádá svoji sestru advokátku, aby Lisbeth u soudu zastupovala. Pokud přežije, bude muset s její pomocí prokázat svou nevinu a přimět soud a veřejnost, aby uvěřili jejímu neuvěřitelnému příběhu, v němž figuruje řada významných lidí, kteří se dopouštěli nebo alespoň tolerovali bezprecedentní násilí vůči bezbranným spoluobčanům ve snaze udržet se u moci. V souvislosti se soudem proti Lisbeth chystá nakladatelství Millennium zvláštní číslo, které má odhalit totožnost těchto lidí a jejich napojení na “Sekci”. Ta má ale dost prostředků a metod na to, aby tenhle „požár“ uhasila, ještě než se doopravdy rozhoří. Stačí umlčet Lisbeth a pisálka Blomkvista. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (540)

akisha 

všechny recenze uživatele

Jej, tak tohle nebylo příjemný. Jednička byla skvělá, dvojka obstojná, trojka rozporuplná a nezáživná. Už dvojka byla zmatená, ale dělo se to aspoň zábavně, kdežto tady člověk opět moc neví, co se děje, ale ještě se k tomu nudí. První dvě třetiny totiž stráví s Lisbeth v nemocničním pokoji, kde se neděje až na pár výjimek nic, střídá se to s prostřihy na rozhovory s nějakejma staříkama, co se tam do teď neobjevili, ale maj mezi sebou ultra-tajný techtle mechtle a odkazujou se na nějaký tajný společnosti a minulost, o který divák nic neví, a do toho ještě vrtá Blomkvist a ani jeho počínání není zrovna úplně přehledný a logický. Pak najednou nastoupila závěrečná část ze soudní síně, která měla grády, byla zajímavá a napínavá a člověk věděl, co se děje. Ten začátek to ale vynahradit nedokáže. Pro mě hodně velký zklamání, i když herci byli opět výborný. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Daniel Alfredson se pochlapil a závěr trilogie dle knih Stiega Larssona natočil mnohem lépe, než druhý díl. Snímek sice nedosahuje kvalit prvního filmu, ale atmosféra postupně graduje a v závěrečné třetině jsem byl napnutý jak kšandy. Jen škoda, že se ani na druhý pokus režisérovi nepodařilo vybudovat chemii mezi Nyqvistem a Rapace tak dobře, jak se to povedlo Oplevovi v první díle. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Mimořádně odpudivá lesba a nesympatický pisálek bez špetky charismatu je ústřední dvojice, na kterou by jste určitě nevsadili, že by vás mohla přes šest hodin tak sqěle bavit! Larsson - Alfredson - Nyqvist je geniálně sestavená švédská útočná formace, která ve všech třech třetinách Millenia s lehkostí defloruje americkou obranu, elegantně a bez patosu skóruje a je schopna zesměšnit i takové zadáky jako Bruckheimer - Bay. Co říct závěrem? No snad jen pro někoho možná otřepané, klišovité a přízemní: "Fy fan ursäkta, var kan jag hitta ett postkontor, idag är det fint väder, skulle jag kunna få en öl?? " Shrnul jsem to hezky? ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Třetina postav v urnách, třetina v báni, třetina celkem v poho (ne POMO, aby nebyl problém)... njn, třetí díl, to jsou mi paralely. Ok, já žádnou nevyrovnanost nezaregistroval, všem třem dílům dávám proto stejné hodnocení, nelekejte se, napětí....4! Lizbeth byla konečně kurevsky punková a u Blomkvista jsem asi nakonec (díky těm stráveným hodinám) nějaké to charisma taky našel. Bitky směšný jak ve "dvojce", zkrátka Evropa. Na Fincherovo dílo momentálně náladu nemám, takže nemůžu srovnávat, "kdo že jako líp". Mám ale pocit, že dokázat v jednom roce natočit TOHLE, je celkem slušná práce...paráda. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Tak konečně - natahovaná série o nehorázně protivné černovlasé a málo mluvící socce je u konce, 3. díl je opět hodně ukecaný, táhne se jak smrad a chybí mu nějaký nadprůměrný filmařský nápad, tudíž by mi bohatě stačil jen audiozáznam. Čekal jsem hepáč, ale ne ve stylu Shawshank Redemption. Velkým záporem je právě Lisbeth zapletená do (zde skutečných) konspirací. A ta mě po celou dobu už jen kardinálně štvala, je to přece silná holka, která nepotřebuje pomoc - a tak jsem si často říkal: "Tak tý pitomý slepici s kohoutem na hlavě nepomáhejte, když nechce a neumí zabučet!" Kdyby neměla kolem sebe tlupu andělíčků strážníčků, bude se někde v psycho-léčebně nasraně xichtit dál. Ve trojce už jen směšná postava. To zajímavé, co na ní lpělo, odválo s prvním dílem. A tak na závěr lze konstatovat, že k prvnímu, skvělému dílu, byly nalepeny dva nijaké, nevalné apendixy. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist) má e-mailovou adresu mickblom@gmail.com. (Cheeker)
  • Natáčelo se ve Stockholmu a Göteborgu. (Cheeker)
  • Lisbeth (Noomi Rapace) používá telefon Sony Ericsson Xperia X1. (Cheeker)

Související novinky

Worthington, Hopkins a únos pivního magnáta

Worthington, Hopkins a únos pivního magnáta

13.10.2013

Stalo se to doopravdy. V roce 1983 byl několika muži unesen majitel nizozemského pivního impéria Freddy Heineken. Na svobodu se vrátil až po vyplacení rekordního výkupného v hodnotě asi 50 milionů… (více)

Reklama

Reklama