Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník William Bonney (Robert Taylor) alias Billy the Kid se nechá najmout rančerem Danem Hickeym (Gene Lockhart), aby odehnal dobytek konkurenčního farmáře Erica Keatinga (Ian Hunter). Přepad se podaří, Billy však náhle potká svého přítele z mládí Jima Sherwooda (Brian Donlevy), který je nyní zaměstnán u Keatinga. Ten přemluví Billyho, aby zanechal svého nebezpečného životního stylu a dal se do Keatingových služeb... Podle románu Waltera Noble Burnse. (Pohrobek)

(více)

Recenze (7)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem kriticky úspěšnější původní verzi z roku 1930 (kterou podle hodnocení neviděl asi nikdo), jejímž remakem tenhle film byl, takže nemohu srovnávat, ale nepřišlo mi to tak hrozný. Samozřejmě z Williama Bonneyho se stal sice zločinec, ale dobrosrdečný - v nitru dobrý člověk, který má však poněkud horkou hlavu a řídí se spíše filozofií oko za oko, než zákony. Z historickýho hlediska film zapadnul a jediná jakž-takž zajímavá věc je ta, že se jedná o první western Roberta Taylora v době jeho největší slávy (a taky pomalý transformace z hrdiny v padouchy). A pokud to někomu dalšímu krom likvída26 nedošlo, tak Jim Sherwood má symbolizovat Pata Garretta, jen byla jeho postava na poslední chvíli přejmenována. Nic to jinak ale nemění na skutečnosti, že to je spíš průměrnej western s herci starý školy - někde mezi 3-4 hvězdama, zaokrouhleno nahoru. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Slušný klasický western, který toho ovšem s opravdovým primitivním zabijákem Billy the Kidem nemá moc společného. Zaujmout musí krásná barevná kamera - že bych ty skály už někde viděl? (Forrest Gump byl asi tak tisící) - a dost povedený herecký výkon Roberta Taylora. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Foxi udělali v roce 1939 z Tyrona Powera Jesseho Jamese a tak by po tomto kasovním trháku bylo asi divné, kdyby MGM imperium nevrátilo úder (v tomto případě kupodivu až o 2 roky později) a neudělalo pro změnu ze svého Roberta Taylora druhou legendu divokého západu - Billy the Kidda - v této verzi navlečeného do fešné kratší kožené bundičky. Stejně jako v případě Jesseho i zde ale zradil scénář a i přes velmi dobré herecké obsazení a velký potenciál je z tohoto filmu jen hodně průměrný western bez nějakého výraznějšího děje. Přestože se na Roberta opravdu dobře koukalo a ve své roli nebyl vůbec špatný, nemohu dát více než 3*. What a pityyyyy....... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem mezi dvěma a třema hvězdičkama a nakonec jsem se rozhodl pro to nižší hodnocení. Proč? Jediná pozitiva na tomto filmu jsou Robert Taylor ve slušivé kožené bundě a krásná krajina Monument Valley. Jinak se bohužel jedná o podpůrměrný western bez špetky napětí, který jsem po celou dobu sledoval zcela bez zájmu. Příběh Billyho je zcela fiktivní, např. chybí postava Pata Garretta. No a co se stalo z chladnokrevného vraha Billyho? Naprosto nezajímavý a nudný panák (nepíše se mi to snadno, protože ho hrál zrovna Taylor, ale nemůžu jinak). Jakákoliv jiná varianta by byla lepší, ať už by se jednalo o záporáka založeného na pravdě anebo romantického banditu, co bohatým bere a chudým dává, mohl bych si na té postavě něco najít, ale k této neslané a nemastné figurce jsem si žádné sympatie ani odpor vybudovat nemohl. Ostatní postavy na tom pro mě nebyly lépe. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama