Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jižní Alžír, 60. léta. Skupina vojáků má za úkol v poušti najít zřícené letadlo, mrtvé pohřbít a především zajistit důležitý kufřík. Od té chvíle se však začnou dít podivné věci a vojáci se budou muset utkat nejen s nepřítelem, ale i vlastními nočními můrami. (honajz)

Recenze (4)

honajz 

všechny recenze uživatele

Poměrně mystický válečný horor se slušnou atmosférou a ke všemu pracující s jednou skutečnou událostí. která je dodnes ostudou Francie. Pravda, začátek mi přišel poněkud unylý a podivné věci se objevují postupně, ale poté se začnou skládat jednotlivé střípky dohromady a dají do kupy velmi slušný celek. Ono potom zpětně člověku i hodně věcí dojde. Není to nic světoborného a trochu mi to připomíná jeden horor, kde na vojáky útočí duchové mrtvých vojáků z pouště, ale to jen určitým motivem. Myslím, že jestli tenhle film neviděl Herzog, tak by tak měl učinit, protože tematicky je to nakonec tak trochu podobné jeho filmu Kde sní zelení mravenci. Viděno tímto pohledem pak horor dává daleko větší smysl a má tím poselstvím pro mě daleko větší grády. Mimochodem, o dané události jsem nic nevěděl a musel jsem si podrobnosti dogooglit, ale ten závěrečný titulek myslím zde bohatě stačí. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Nabieha úprimná únava z " horreur de france " poslednej doby. Izraelská púšť aj s jej pieskom Ma zaujímajú , asi ako parlamentné voľby v Angole. Tie turbany a sapíky - tak tie vidím aj v dennej tlači. Celé to zabaliť do prikškrtenej pseudo horrror témy , zohavenej digi / fx - to ee ! Proste výzva pre každého , ako to urobiť lepšie , ak to viem. Ale frantíci TO splodia - tomu ver ! Ja čakám a Oni to vedia! ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak to vypadá, že výskyt vojáků v poušti je univerzálně platným zákonem, který zabraňuje vzniku kvalitního hororu. Po marných snahách v The Objective a Red Sands se historie opakuje ve francouzském pokusu Djinns. Ten mě sice přišel mírně povedenější než obě předchozí zmíněné zoufalosti, ale na tři hvězdy to stejně nevytáhl. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola jedna neskutočne nepodarená a nudná hovadina. Vojaci sa začnú vraždiť medzi sebou, lebo ich myseľ ovládajú akýsi "džinovia" - duchovia púšte. Ak si Francúzi myslia, že sa zľaknem digitálnych priesvitných príšeriek vyliezajúcich z piesku alebo lezúcich po stene, tak sú na obrovskom omyle. Tú jednu hviezdu dávam len z ľútosti a z rešpektu francúzskej hororovej tvorby, ináč by som rovno šupol odpad. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama