Reklama

Reklama

Konečná linky 174

Obsahy(1)

Tragické události, jež se odehrály v létě roku 2000 v Riu de Janeiro a které dříve zpracoval i vynikající brazilský dokumentarista José Padilha, jsou předlohou hutného psychologického dramatu, které v roce 2008 natočil Bruno Barreto. Hlavními hrdiny snímku jsou pasažéři vozu autobusové linky 174, který byl právě unesen, a především pak samotný únosce, mladý muž Sandro, ke kterému se společnost otočila zády. On se jí to nyní rozhodl vrátit se zbraní v ruce. Cesta k tomuto rozhodnutí ale byla dlouhá. Vedla od, na vlastní oči viděné, vraždy matky, přes život ve slumu, přítomnost u „candelarijského masakru“, během nějž policisté zabily stovky dětí bez domova, až k drogové závislosti, jež udělala z mladíka trosku. Zemi, v níž může člověk během dospívání všechno toto zažít, nečeká nic dobrého. A pasažéři autobusu číslo 174 to velmi brzy pocítí na vlastní kůži. V hlavní roli člověka, který už nemá co ztratit, vystupuje Michel Gomes. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

farmnf 

všechny recenze uživatele

Filmu bych trochu vytknul, že není srozumitelné, který z chlapců Sandro, Alesandro je který. Jinak hustá brazilská záležitost srovnatelná nejen s Městem Bohů. Kamera výborná, hudba též. Rozhodně jsem se nenudil a roztahané to nebylo. Sociální dramata Brazílie a Venezuely mě připadají jak na objednávku z východní Evropy. Vždy po vypnutí DVD mám pocit, že si tu v té zkorumpované republičce žijeme jak prasata v žitě. Všude spousta žrádla, chlastu, komfortní hygienické bydlení, nová auta a sem tam i nějaký ten zákon funguje....třeba daňový:) ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s uživatelem camperem v tom, že stopáž byla zbytečně přepálená a po nedávno viděném filmu Město bohů se nedá nic dělat, ale tady půjdu s hodnocením dolů. Kdo byl skutečný Alessandro, kterého jeho matka hledala, jsem měla celkem jasno, ale místy to bylo příliš překombinované. Život je zkrátka někdy prevít, moc se s námi nepáře, věřím, že v Brazílii je droga denním chlebem a s tím související život, který nám byl předložen a ten jim nezávidím ani trochu. Někdy je k tomu sice donutí okolnosti, ale ne vždy a není to omluvou pro jejich chování. Autobusová scéna byla silně neuvěřitelná, totálně mě vytočila apatie policie, to bylo nad mé chápání. Po herecké stránce nemám jedinou výtku, kluci hráli bezvadně, až se z nich kouřilo. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Podle skutečného příběhu. Tento nápis na nás však pokukuje z puštěné televize, kterou Marisa sleduje a kterou posléze Melek zastřelí - tu TV. CITÁT - Musela jsem koupit léky pro Alessandra....... Upřímně? Mě to nebavilo. Nemám rád filmy tohoto druhu, film je zábava ne pocit beznaděje. Smutné, divné, uječené, beznadějné.... ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

To je neskutočne tupý film ! Za scénku v autobuse som dokonca premýšľal i nad jednou hviezdičkou . Tie dve ponechávam za začiatok a zvyšok bola neuveriteľná pičovina ! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Film měl premiéru v roce 2008 na filmovém festivalu v Rio de Janeiru. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Rio de Janeiru a v sousedních lokalitách Jardim Botánico, Taveres Bastos a Curicica. (Terva)
  • Film byl po několika úspěších na filmových festivalech po celé Brazílii vybrán jako zástupce brazilského filmu pro boje o Oscara. Na Cenách filmové akademie však žádnou sošku nezískal. (Terva)

Reklama

Reklama