Reklama

Reklama

Expedice Borneo

(TV film)
  • Velká Británie Expedition Borneo
Velká Británie, 2007, 3x49 min

Obsahy(1)

Hluboko v srdci ostrova Borneo, nazývaného také Kalimantan, se nachází ztracený svět hor, tropických džunglí a hlubokých kaňonů. Žije tu nespočet divokých zvířat, jejichž stavy však rychle klesají.
Britská televize BBC dala dohromady tým zoologů, horolezců a filmařů, kteří se pokusili prozkoumat tuto neznámou, obtížně přístupnou divočinu dřív, než bude příliš pozdě.

První díl dokumentárního filmu zachycuje úvodní část celé akce, kdy expedice vybudovala základní tábor a začala vyhledávat a identifikovat místní faunu, což má být první krok k následné ochraně této oblasti.

Druhý díl dokumentu BBC o expedici vědců, horolezců a filmařů do srdce Bornea vede do nepřístupných deštných pralesů ostrova, které jsou domovem nevídaného množství živočišných druhů. Od velkých až po ty malé, od podivných k nádherným, od mírumilovných až po ty smrtelně nebezpečné. Vědci zde navrhují vytvořit obrovskou síť chráněných oblastí, kterou pojmenovali "Srdce Bornea". To má být první krok k následné ochraně této unikátní divočiny.

Závěrečný díl dokumentu BBC o výpravě vědců, horolezců a filmařů do nepřístupné divočiny v srdci ostrova Borneo povede proti proudu divoké řeky až k neznámé jeskyni v deštném pralese, která skrývá tajemství pradávné civilizace. Cestou budou prozkoumávat nezmapovanou džungli a dokumentovat další zdejší živočichy. Čeká je rovněž průzkum obrovského závrtu hluboko v pohoří Mulu. Jejich objevy doplnily rostoucí seznam vědeckých důkazů, že tyto deštné pralesy jsou ohroženy a je nutné je ochraňovat. (oficiální text distributora)

(více)

Galerie (16)

Reklama

Reklama