Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o tom, co se stane, když princezna, která zná jen slůvko ano, potká chlapce, který na všechno říká ne. Ale taky o rodičovské lásce, o odpuštění a překročení svého vlastního stínu (oficiální text distributora)

Recenze (47)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Zabte mě, mě se to vcelku líbilo. Pravda spíše pojetí je poněkud netradiční, spíše než jako pohádku bych dílko označila komedií, ale ušlo to. Herci si to evidentně užívali a náctiletým se to taky musí celkem líbit. Ač to zní divně, jisté poselství o tom, že to, že děti nerostou podle našich představ neznamená, že jsou špatné dodalo ten praví pohádkový nádech. Pro menší děti ovšem nedoporučuji. ()

Elenor 

všechny recenze uživatele

*spoiler warning* Taková pohádka-nepohádka :) ANO - dobří herci (překvapili mě dva mladí představitelé hlavních rolí!), originální nápad, (pro mě) příjemná stylizace (princezna s dredy na skateu se mi líbila, ale chápu, že pro někoho znamená "modernizace" ztrátu pohádkovosti), dost dobrá hudba a celkově výprava a prostředí; NE - Nejvíc mi to připomínalo jakousi studii na téma věčného boje mezi ANO a NE, vztahu rodičů a dětí i předurčení role ve společnosti (šašek se nehlásí ke svému synovi, aby ho uchránil povolání šaška, které by po něm musel převzít) - to vše zasazené do pohádkových kulis a obohacené o prvek kouzel, který tu představuje "Stín" Jiří Schmitzer (stín Jiřího Schmitzera :). Ale za čistou pohádku se Princezna Ano označit rozhodně nedá a malé děti si v ní asi moc nenajdou. Scénář by také mohl být místy daleko lepší. Normálně bych dala ***, ale vzhledem ke zdejšímu, podle mě nespravedlivému a zbytečně předpojatému hodnocení, dávám ****. ()

Reklama

caspar 

všechny recenze uživatele

Jen díky Jiřío Schmitzera jsem nedal odpad, ale jedno vím určitě, jak jednou budu mít děti, tak tuhle pohádku jim nedoporučím. Tohle nebyla pohádka, ale mysteriózní nevím co, asi horor…. Pohádky si rozhodně představuji jinak, než s dredy a na skateboardu (divím se, že neměli jointa v ruce) Zhodnocení jsem napsal již na začátku… ()

Mina230692 odpad!

všechny recenze uživatele

Blíží se Vánoce a mě zase chytá pohádková nálada, tak sem si pustila tohle. Panebože... proč?! ?! Kde prokrista vzali ty hlavní hrdiny? Někde v dramaťáku na střední? protože jsem si připadala jako v ochotnickém divadle.. chybělo aby spletli text a byllo by to ,,dokonalé". K pohádce to má tedy hodně daleko. Nic proti tomu pojetí, kdy to přejde do jakože moderny...Ale! představa, že to vidí malé děcko, pro kterého prostě princezna MÁ BÝT jemná, hodná milá, krásná... a najednou, dredy, kérka, hadry jako bezďák... no promiňte.. Ale pokud někdy budu mít dceru, tak jí budu držet od tohoto díla co nejdále, páč jakmie mi příjde, že chce vypadat jako tadyta ,,princezna" tak mě klepne... Hlavou mi jde dokonce takový krutý trest jako.. vypnout wifi :-O nebo zabavit nabíječku od notebooku... ()

Chejpao 

všechny recenze uživatele

Bože mně se to tak strašně líbilo! Hynek Bočan je dobrý režisér, tak mě zajímalo, jak může vypadat jeho odpadní pohádka. Když jsem pak na začátku filmu viděla, že scénář psala moje dosti oblíbená Daniela Fischerová, nechtělo se mi věřit, že by to mohlo být až tak špatné. A pak mě film chytil prakticky od prvního záběru tak, že jsem ho musela dokoukat do konce, což jsem původně ani neměla v plánu. Líbilo se mi úplně všechno, nápad, dialogy, hudba, výkony herců, režie, celková atmosféra a stylizace, vlastně skoro každý záběr mi přišel dokonalý. Akorát to vůbec není pro děti a moc to neodpovídá tomu, co si většinou představujeme pod pojmem "pohádka". Problém zdejších hodnocení je podle mě ten, že lidi čekali klasickou pohádku ve stylu S čerty nejsou žerty, možná kdyby nebrali tenhle filmeček primárně jako pohádku, vypadala by ta hodnocení jinak. Někdo tu přidával hvězdičky kvůli podhodnocenosti, já to ale v tomhle případě vůbec nepotřebuju, u mě je to naprosto jednoznačných pět, už docela dlouho mě nic takhle neoslovilo. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama