Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dětský dobrodružný příběh o objevu vzácného archeologického nálezu v jeskyních Moravského krasu - na Švýcárně, v jeskyních Býčí skála a v Drátenické jeskyni, dále v Suchém žlebu, Rudickém propadání a u vývěru Jedovnického potoka. (oficiální text distributora)

Recenze (15)

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí filmu se mi honily hlavou především dvě myšlenky: 1. Koho bychom my - plátci koncesionářských poplatků - měli hnát k zodpovědnosti za to, že byly finanční prostředky poskytnuty tak slabému scénáři, nezručnému režisérovi a naprosto příšerným hercům. 2. Nějaký student filmového umění nebo spíš sociologie by měl napsat kvalifikační práci na téma, proč po roce 1989 je tak tristní výběr dětských herců. Pominu-li Matyáše Valentu a dětskou partu z Bylo nás pět, česká kinematografie se neslavně pyšní netalentovanými a prkenými dětskými herci. Film "Tajemství dešťového pokladu" je toho dokladem. Tu jednu hvězdičku dávám jen proto, že nechci porušit svou zásadu "nedávat odpad kvůli snaze filmařů". ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pět špatně hrajících dospělých herců, tři špatně hrající dětští herci a Lucie Šteflová, se motají po Moravském krasu, jehož exteriéry jsou na filmu to nejlepší. Nakonec jsou přizváni ještě profesionální záchranáři - amatérští neherci, a nuda pomalu končí. Škoda promarněného pokusu o český dětský dobrodružný film. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dalsi ze spatnych tv filmu, radobydobrodruzna podivana pro deti. Neverim, ze by se tohle nejakemu diteti libilo. A dospelym samozrejme jedine snad po lobotomii mozku. Herecky katastrofalni jak v dospelych tak v detskych rolich. Dialogy opet jak vygenerovane nejakym idiotskym automatem. Takhle proste nikdo nemluvi. ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Pro mě světlým momentem na tomto filmu jsou výkony mladých herců jako ADAMA MIŠÍKA, ONDRY NOVÁKA A LUCIE ŠTEFLOVÉ, ze starších MATINA SITTY A MARTINA HAVELKY. jinak to byla po herecké stránce bída a utrpení.Po dějové stránce to není tak špatné, bylo to rozehrané dobře, ale režisér Hanzlík, známý především režií Ulice, toho nedokázal využít a zdálo se mi, jako kdyby se pokoušel napodobit Maharal. To se mu sice nepovedlo, ale natočil příjemný film pro děti na nedělní odpoledne.Někdo tu psal, že máme málo talentovaných mladých herců, kdo zná Adama a filmy či povídky nebo seriály s ním, tak je zvyklý na jeho bezprostřední hraní, kterým se řadí nad ostatní. A osobně si myslím, že i Štěpán Krtička, Jan Komínek, Jan Battek, Vašek Matějovský a další jsou talentovaní herci, co by to mohli někam dotáhnout.(Ne jen Matyáš Valenta, jak tu někdo psal)Rozhodně nebudu mít problém se na tento film podívat, ještě jednou, budu se rád bát jakto s Adamem dopadne a kdo nakonec získá poklad. Původně když jsem koukal na ten film, tak jsem ho možná měl zaškatulkovaný podle komentářů na csfd jako špatný, ale v průběhu filmu jsem měnil názor a nakonec z toho, k mému překvapení, je pozitivní komentář na tento film. dávám 65%, ale mínus dávám 2% za úvodní píseň, takže celkově to je za 63% ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Raději pětkrát reprízovat Třetí skobu pro Kocoura než takovéto experimenty. V úvodu navnadí písnička v podání Michaely Badinkové, líbivá hudba Petra Maláska, hezké záběry do přírody. Vlastní nápad výborný, ale zpracování scénáře je podprůměrné - množství vaty v podobě nicneříkajících dialogů. Dětští hrdinové se snaží hrát, ale dospěláci působí toporně, nepřirozeně. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo na Švýcárně, v jeskyních Býčí skála a v Drátenické jeskyni, dále v Suchém žlebu, Rudickém propadání a u vývěru Jedovnického potoka. (ERTik)

Reklama

Reklama