Reklama

Reklama

Petr Novák - Klaunova zpověď

všechny plakáty

Písně Petra Nováka z let 1968 až 1994.

Seznam písní:   01 Klaunova zpověď
02 Modlitba za lásku
03 Pokoj č. 26
04 Hadith
05 Dívky z perel
06 Slyšte lidé
07 Bezhlavý rytíř
08 Sedm prázdných dnů
09 Dětský oči
10 Já budu chodit po špičkách
11 Mé desky, mé lásky
12 Tancuj dál
13 Sladké trápení
14 Povídej
15 Trápí nás
16 Všichni jdou za láskou
17 Holka s bílou halenou
18 Toreador se nesmí bát
19 Návrat na závodní dráhu
20 Poslední prázdniny
21 Taxikář
22 Život můj šel dál
23 Hříšník
24 Hvězdičko blýskavá
25 Vím, že nevím nic
26 Přátelství na n-tou
27 Zbláznění
28 Náhrobní kámen
29Klaunova zpověď

Bonus:   Předčasná úmrtí „Já budu chodit po špičkách“ (IvanSheva)

(více)

Recenze (7)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Nic proti Petru Novákovi, pokud bych ho neměl rád, tak bych si tento dokument nikdy nepustil. Problém je, že to žádný dokument není. Je to sled jeho písní zaznamenaných kamerou. Chtěl jsem se o něm něco dozvědět, k tomu jsem tady ale nedostal příležitost. Těch 91% by s takovou mohl dostat každý hudební výběr na youtube. Ta jedna pecka je pro Petra a má hodnotu pěti. Ale jinde a jindy, ne na filmovém portálu. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Petr byl opravdový zpěvák. Zaslouží si uznání. Nikdy jsem se o jeho hudbu nezajímal, ale po zhlédnutí tohoto DVD to musím napravit. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Výhodou těchto "panoramaticky" podaných dévédéček je možnost komplexního pohledu na téma videa. K Petru Novákovi je těžké co dodat. Tento rockový pokračovatel Francoise Villona, paralelní osobnost Krylova folkového pohledu prezentuje osobitou cestu křehkého, vyváženého pohledu na svět. Zdá se ostatně, že tato legenda generací mládí Pražského jara má co říci svou neodkoukanou niterností i současnému mládí. Je velká škoda - jsem poslední, kdo by toho zatahoval zpěvákův opravdu bohémský životní styl - , že mu nebylo dopřáno více let plodného života. Video, které zachycuje v někdejší televizní ABECEDĚ společné vystoupení s další také rockovou hvězdou šedesátých let skorojmenovcem Přerovanem Pavlem Novákem, vyznívá dnes nanejvýš melancholicky: Ano, osobnosti takové síly a původnosti i vzájemné úcty k dovednostem a přínosu svého protějšku bychom dnes hledali těžko, přetěžko. Ve svých videích a CD nosičích i statisících natočených vinylových gramofonových desk však žijí dále. Pro další generace svých stále se množících příznivců a fanoušků. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Bonus u přiloženého DVD mapuje život Nováka opravdu poutavě a navíc jsem byl opravdu zajímavým dokumentem s jeho života potěšen. Jeho osoba byla upřímnost citů, a když se postavil před mikrofon, měl jeho příjemný zpěv jednu velkou přednost a tou byla lyrická schopnost bezprostředního vyjádření písně s důrazem na obsah textu. Chci jen připomenout, že ve srovnání s ostatními bigbeatovými zpěváky šedesátých let nepodlehl módnosti oslňovat publikum a zpívat převzaté písně, třeba od Beatles a podobně, i když je miloval, ale šel svou vlastní cestou za svým hlasem lyriky a to bylo sympatické, protože jeho úspěch spočíval také v tom, že zpíval většinu skladeb jen s českými texty a znělo to báječně a to bylo hlavním těžištěm jeho umělecké dráhy a skvělého repertoáru hitů šedesátých let, Povídej, Náhrobní kámen, Klaunova zpověď a mnoho dalších. Jeho písničky prověřené časem mají i dnes melodický půvab a krásně se poslouchají. I když neměl Novák už tolik štěstí výrazně se prosadit po sametové revoluci, zařazuje se k nejlepší historii bigbeatové hudby. ()

GASTON73 

všechny recenze uživatele

Seznam skladeb a autoři DVD 1. Klaunova zpověď (Petr Novák/Ivo Plicka) (Režie: Marie Manolová) (Kamera: Josef Motejl) 2. Modlitba za lásku (Jan Farmer Obermayer/Ivo Plicka) (Režie: Ivan Roch) (Kamera: Josef Motejl) 3. Pokoj č. 26 (Petr Novák/Ivo Plicka) (Režie: Ivan Roch) (Kamera: Jiří Lebeda) 4. Hadith (Petr Novák/Ivo Plicka) (Režie: Ivan Roch) (Kamera: Josef Motejl) 5. Dívky z perel (Petr Novák/Jan Farmer Obermayer) (Režie: Jan Žlábek) (Kamera: Ladislav Rak) 6. Slyšte lidé (Jiří Čížek/Ivo Plicka) (Režie: Ivan Roch) (Kamera: Jiří Lebeda) 7. Bezhlavý rytíř (Petr Janda/Jiří Vitinger) (Režie: Ivan Roch) (Kamera: Ladislav Smutný) 8. Sedm prázdných dnů (Jan Farmer Obermayer/Ivo Plicka) (Režie: Ivan Roch) (Kamera: Josef Motejl) 9. Dětský oči (Petr Novák/Ivo Plicka) (Režie: Ivan Roch) (Kamera: Josef Motejl) 10. Já budu chodit po špičkách (Petr Novák/Ivo Plicka) (Režie: Miroslav Cerha) (Kamera: František Procházka) 11. Mé desky, mé lásky (Slávek Janda/Eduard Krečmar) (Režie: Jiří Adamec) (Kamera: Antonín Kovács) 12. Tancuj dál (Petr Novák/Eduard Krečmar) (Režie: Jiří Adamec) (Kamera: Antonín Kovács) 13. Sladké trápení (Oldřich Wajsar, Zdeněk Nedvěd/Eduard Krečmar) (Režie: Pavel Kraus) (Kamera: Věra Štinglová) 14. Povídej (Petr Novák/Ivo Plicka) (Režie: Tomáš Šimerda) (Kamera: Felix Černý) 15. Trápí nás (Petr Novák/Pavel Vrba) (Režie: Ondřej Očenáš) (Kamera: Petr Prima) 16. Všichni jdou za láskou (Zpěv Petr Novák, Věra Wajsarová) (Slávek Janda/Ivo Plicka) (Režie: Jiří Adamec) (Kamera: Antonín Kovács) 17. Holka s bílou halenou (Slávek Janda/Eduard Krečmar) (Režie: Ondřej Očenáš) (Kamera: Vladimír Plicka) 18. Toreador se nesmí bát (Petr Novák/Ivo Plicka) (Režie: Jiří Adamec) (Kamera: Antonín Kovács) 19. Návrat na závodní dráhu (Petr Novák/Eduard Krečmar) (Režie: Pavel Kraus) (Kamera: Milan Dostál) 20. Poslední prázdniny (Petr Novák/Eduard Krečmar) (Režie: Antonín Vomáčka) (Kamera: Antonín Kovács) 21. Taxikář (Zdeněk Nedvěd/Pavel Cmíral) (Režie: Pavel Kraus) (Kamera: Věra Štinglová) 22. Život můj šel dál (Petr Novák/Eduard Krečmar) (Režie: Pavel Kraus) (Kamera: Věra Štinglová) 23. Hříšník (Zdeněk Nedvěd/Pavel Cmíral) (Režie: Antonín Vomáčka) (Kamera: Antonín Kovács) 24. Hvězdičko blýskavá (Petr Novák/Eduard Krečmar) (Režie: Antonín Vomáčka) (Kamera: Antonín Kovács) 25. Vím, že nevím nic (Petr Novák/Pavel Vrba) (Režie: Antonín Vomáčka) (Kamera: Milan Dostál) 26. Přátelství na n-tou (Petr Novák/Pavel Cmíral) (Režie: Adam Rezek) (Kamera: Vladimír Tůma) 27. Zbláznění (Jaroslav Uhlíř/Karel Šíp) (Režie: Pavel Kraus) (Kamera: Věra Štinglová) 28. Náhrobní kámen (Petr Novák/Ivo Plicka) (Režie: Zdeněk Havlíček) (Kamera: Robert Hubert) 29. Klaunova zpověď (Petr Novák/Ivo Plicka) (Režie: Jiří Adamec) (Kamera: Antonín Kovács) BONUS Předčasná úmrtí „Já budu chodit po špičkách“ Režie: Jelena Cingrošová Kamera: Ivo Popek ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama