Reklama

Reklama

Recenze (4)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Zpestření dlouhého večera lehkým žánrem, alespoň je možno se koukat na některé hezké klučíky, co se tak snaží prorazit do světa filmu přes gay scény (jako např. Banderas, Crowe a další), ačkoliv jsou to totální heteráci, ale myslím, že se jim to stejně nepodaří ... 3677 ()

Mania 

všechny recenze uživatele

Musím srovnávat se dvěma předchozími díly, ač na ně snímek navazoval jen volně. Bylo to o dost horší. Téměř žádný humor, nudní herci a vyprchávající děj. ()

Reklama

tomeš 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru naprostá špička. Ok, uznávám, pět hvězdiček je trochu provokace, ale jen docela maličko. Pokud vezmeme švihlé, romantické, trochu připitomělé (řekněme "béčkové") veselohry typu Prci, prci, prcičky (1999, r. P.Weitz a Ch.Weitz) nebo Another Gay Movie (2006, r. Todd Stephens) za svébytný žánr (kterýžto nijak neodsuzuji, své místo v kinematografii rozhodně má), pak představuje třetí díl zcela volné trilogie Eating Out (s podtitulem All You Can Eat) jeho naprostý vrchol. Celometrážní debut zkušeného seriálového producenta a režiséra Glenna Gaylorda (*1962), kterého si k sobě přizvali "rodiče" této triologie Allan Q. Brocka a Phillip J. Bartell, představuje kompaktní a dokonale vyleštěnou filmovou jednoaktovku, která je zároveň původní a zábavná. Jistě, herecké (vesměs debutantské) výkony vás neomráčí, režie není dechberoucí, scénář dějiny filmu nepřepíše, ale od La traviaty taky nikdo nečeká konverzační komedii. Jde o to, že Eating Out 3 nejen dokonale splní svůj účel (pobaví místy drsným, na Ameriku nečekaně černým humorem, nadchne rozkošnými fag-hags, polahodí oku /vždyť jde o gay film/ a ukojí touhu po jednoduchém příběhu, v němž máme komu držet palce), ale svým zpracováním hravě předčí kromě svých předchůdců v trilogii i další díla podobného ražení. Navíc díky tomu, že si tento snímek na nic nehraje, se mu dokonce daří překročit rámec svého žánru, a směle tak šlape na paty regulérním (jakože "áčkovým") filmům, které se sice berou vážně, jenže stojí za starou bačkoru (př. Holding Trevor /2007, r. Rosser Goodman/). // 2013: Po třech letech jsem si film pustil znovu a všechno platí, je to vrchol celé série! (Bavilo mě to, smál jsem se, až jsem se za břicho popadal.) Dodat lze nyní to, že díl čtvrtý (2011) je ještě celkem dobrý, ale díl pátý už bohužel za moc nestojí. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama