Reklama

Reklama

Lake Mungo

Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller
Austrálie, 2008, 89 min (Alternativní 87 min)

Obsahy(1)

V roce 2005 tajemně zmizela dívka, která se zřejmě utopila v místní nádrži. Rodiče však stále tuší, že by mohla být naživu a neztrácejí naději. Mrtvola se však nakonec najde, čímž se celý problém naoko vyřeší. Po tomto hrůzném nálezu se však začnou dít kolem jejich domu divné věci. Je to fikce, nebo chce jejich mrtvá dcera navázat kontakt? (jamesjimbo)

(více)

Recenze (109)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Vynikající fiktivní found footage dokument, až mě docela dost zaráží místní podhodnocení a velmi kritické komentáře. Přijde mi, že Lake Mungo většina jaksi nepobrala a neoprávněně pošlapává tuto netradičně pojatou žánrovku. Nevím kde všichni berou tu "nudu", ale mně zde toho tolik nechybělo. Chybělo málo a dal bych klidně plný počet. O čistokrevném found footage hororu se samozřejmě nedá mluvit, což musí každého inteligentního jedince trknout po desítkách uběhnutých minut. Hororové prvky ale Lake Mungo rozhodně má, skoro na hranici duchařin, ale žádné peklo-štychy rozhodně nečekejte. Příběh a vyšetřování utonulé Alice Palmer (že by autorsky sympatická paralela a odkaz k seriálu Městečko Twin Peaks?) stojí především na své pochmurné atmosféře a nepříjemnému sledu událostí pro rodinu mrtvé dívky. Náramně sugestivní počin, který nepostrádá napětí a svoji formou působí po celou stopáž svěže a místama i pěkně mrazivě. Jednoznačně další z řady těch povedenějších FF, který by mohl zaujmout NEhororové fandy! ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Tento film bol natočený tak realisticky až som mal pocit, že fakt pozerám na dokument. Avšak nudný dokument. Od hororu chcem viac, chcem sa báť, mať aspoň sem tam husiu kožu, ale to sa nedostavilo. Všetky "strašidelné" zábery sú len na fotkách? Ten posledný záber sa snaží vykompenzovať celý nudný priebeh? Alebo si režisér uvedomil (príliš neskoro), že takou formou diváka neohúri, doslova znechutí a znudí? To sa mu podarilo na 100%. Fanúšikovia "dokumentárnych" štýlov ruky preč, alebo inak - Vy čo máte založený rebríček najhorších filmov je Lake Mungo vhodný kandidát na vysoké umiestnenie. ()

Reklama

Magika82 

všechny recenze uživatele

Tady by se měli autoři Záhady Blairwitch, Exists či Paranormal activity učit, jak se dělá skutečně dobrý mysteriózní horror. Pomalý vláčný rozjezd, přiměřené tempo, vrcholný závěr. Být to takto pokaždé seřazeno i v ložnici, extází bych jásala. A že to museli Hollywoodu ukázat až Australané, za to hvězda jako bonus. Celově tedy: 75% a tím 4 hvězdy. ()

Krabak odpad!

všechny recenze uživatele

Dal jsem tomu šanci první pul hodinu. Pak jsem tomu dal šanci ještě 20 minut. Následně jsem si řekl, že se tam konečně začne něco dít, tak jsem to přeskočil na posledních 20 minut. Upřímně, proč vznikají tyhle paskvily? A jsou jich mraky. Desítky, stovky úplně zbytečných filmů. U smrti dcery/kamarádky tam všichni zúčastnění mluví, jak kdyby mluvili o ranním sra**í. Takovou neskutečnou nudu bez nápadu jsem zase dlouho v hororovém žánru neviděl. Kdyby tam byly aspoň emoce, tak by si to hvězdu zasloužilo, ale naopak to vypadá, že herci za účast v tomto filmu museli ještě platit. PS: Toto hodnocení je opravdu irelevantní, protože u mě horor bez lekaček a napětí jen tak nezaboduje.--->5% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Levný film? Začínající režisér? Neznámí herci? Dokumentární styl? Tomuhle filmu jsem nedával moc šancí, ale vyklubalo se z toho parádní překvapení které mě každou minutou překvapovalo. Film nikam nepospíchá a snaží se vypadat co nejdokumentárněji což se mu daří. A díky tomu že nikam nepospíchá dokáže pořádně vyděsit. Plno scén mi nahnalo solidní husí kůži a to nemluvím o konci kde jsem si musel dokonce rozsvítit, což se mi nestalo hodně dlouho. Herci jsou parádně civilní a atmosféra houstne dokonale. Je sice pravda že jsem čekal že film bude mít jinej konec ale nezklamal ani trochu. Překvapení. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Alice (Talia Zucker) má na fotografii na stene plagát od The Beatles s názvom "Love". Vo filme je spomínané, že Alice zomrela v decembri 2005, no tento plagát od The Beatles vyšiel až v novembri 2006. (ShortyIC)
  • Príbeh sa odohráva v decembri 2005. V rozhovore s prarodičmi obete sa môžeme dozvedieť, že pitva bola uskutočnená v pondelok 27. decembra 2005. V skutočnosti bol 27. decembra 2005 utorok, a nie pondelok. (ShortyIC)

Reklama

Reklama