Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 1 (1989) (série)


Křížový král (S01E09)

(epizoda)

Obsahy(1)

Kapitán Hastings navštíví svého dobrého přítele, začínajícího filmového režiséra Bunnyho Saunderse, a společně s ním se do atraktivního prostředí filmových ateliérů Parade podívá i Hercule Poirot. Stává se však bohužel svědkem nepříjemného výstupu mezi autoritářským majitelem studií, Henrym Reedburnem, a stárnoucí hereckou hvězdou Ralphem Waltonem. Reedburn herce na hodinu propustí, což se neobejde bez vzájemných slovních inzultací a výhrůžek. Tím ale aféra nekončí, večer je totiž filmový magnát nalezen ve své funkcionalistické vile zavražděn. V průběhu vyšetřování, v němž sehraje důležitou úlohu balíček karet, prokáže kapitán Hastings nevšední zájem o moderní umění. (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S01E09. [Tady nemuzu jinak nez mluvit o zapletce, takze budou spoilery!] Trochu netradicni dil, kdy umre arogantni filmovy producent (resp. sef studia). Protoze motivem bylo vydirani filmove hvezdy, ktera si ma brat prince, je tato udalost schvalne aranzovana jako vrazda, aby odvedla pozornost od herecky a prenesla ji na mistni komunitu cikanu. O vrazdu jako takovou (pripravenou, promyslenou) se nakonec nejedna, coz by mi samo o sobe nevadilo. Ovsem zase s klidnym svedomim rict, ze to byla "jen" nehoda, no nevim. Nejsem sice pravnik, ale nazval bych to spis neumyslnym zabitim nebo tak nejak. Prece jen, kdyz se s nekym poperu a on pri tom zemre, tak stale nesu jistou zodpovednost. Ale je fakt, ze obet je vykreslena jako podly a bezcharakterni clovek, ktery si dela jen nepratele, takze ho neni proc litovat. Presto mi tento dil vadil tim, jak Poirot tutu "nehodu" moralne presel az prilis lehce. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brilantní filmové zpracování, které mimo jiného opět příjemně překvapuje precizností s jakou se tvůrci předlohy zmocnili. Třeba jenom ten zdánlivě moderně ale přesto nevkusně zpracovaný interiér vily, okouzlující zachycení filmového natáčení, Hastings, rádoby poučeně mudrujcící o moderním umění před podivným, naprosto duchaprázdným drátěným objektem, Japp zabavující srduté boty za účelem identifikace. Prostě nádhera. 85% ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch příběhů, který nedokáže využít malou plochu a dopouští se tak přílišného množství karikatur, které nedokáže rozvést do životných postav, například extrémně tupé podání Jeppa, na které jsem poněkud alergický, je-li dohnáno do krajnosti. Krom dořešení případu samotného a zábavných scén filmařských nemá tenhle díl moc co nabídnout, slabší díl. " Pan Poirot ví všechno " ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběhy ze zákulisí filmového průmyslu mě baví, navíc i proto, že jsou velmi často nápadité. Tohle se podařilo udržet i Agathě a jejímu Poirotovi v tomto příběhu, který je skvěle vypointovaný, i když sama pointa může být do jisté míry zklamáním. Ty scény ve studiu jsou sice místy celkem klišé, ale stejně pobaví. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Křížový král mi osobně přišel dějově poněkud příliš překombinovaný, a co se rozlousknutí případu týká, tak mě překvapil závěrečný rozsudek "zločin-nezločin" (zasvěcení ví, o čem mluvím). V tomto případě je nejvíce na vině samotná předloha, jelikož natočeno to nebylo vůbec zle. Vždycky mě vážně pobaví, jak jsou všichni vyjma Poirota úplně mimo, až to někdy bije do očí. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama