Reklama

Reklama

Drama, v jehož středu stojí nově vystupující skladatel country písní (Hedlund), mezi nímž a padlou hvězdou (Paltrow) to zajiskří. Spolu prožívají jeho vzestup a její comeback, což vede k milostným komplikacím, které se týkají i jejího manžela/manažera (McGraw) a královny krásy, ze které se stane zpěvačka (Meester). (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

ELduderino 

všechny recenze uživatele

Lepší než Crazy Heart, alkoholismus je zde ztvárněn daleko lépe. Závislost je až hmatatelně cítit. Jinak country hudbu rád nemám, ale tady mi ani nevadila. Paltrow skvělá, její soustředěný výkon velice oceňuji, ale nejvíc se mi líbil Hedlund, který dokazuje, že má velkou hereckou budocnost, Dean Moriarty je tedy v dobrých rukou. Každopádně doporučuju. 4*. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Country není zrovna můj šálek kávy a ani Gwyneth Paltrow nijak zvlášť nemusím. Jediným důvodem, proč jsem si tenhle film pustila, byla úžasná Leighton Meester. Ta v mých očích roste jako herečka i jako zpěvačka. O Paltrow jsem věděla už z Glee, že zpívat umí. Jako herečka mě ale překvapila a rozhodně je to její nejpovedenější role. Mile překvapena jsem i výběrem písniček, které mi kupodivu netrhaly uši. A Garrett Hedlund byl nakonec sympaťák.4* a uznávám, že to mělo svoji sílu. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem absolutně nečekala. Pro mě obrovské překvapení. Ani nevím, jak vlastně vyjádřit své pocity, jakým na mě film zapůsobil. Film si mě naprosto získal a jak se mi před začátkem filmu zdála doba dvě hodiny mnoho, tak v průběhu filmu jsem se na hodinky nepodívala ani jednou. Film je strašně přirozený a hlavně jde cítit, že je dělán od srdce. Film je samozřejmě především o hudbě a mně ty písničky byly hrozně blízko (jsem zvědavá, kolikrát si poslechnu soundtrack). Chvíli jsem uvažovala, zda dokonce nedat 5*, jenže Country Strong není už tak silný v příběhu, kde se vyskytuje několik klišé a hlavně mi tak trochu neseděl závěr, kde se Shana Feste snažila zahrát více na city, ale vůbec to tady být nemuselo, protože mně film působil na city už od začátku a tak mi to tady přišlo trochu zbytečné a vyloženě nuceně vložené. Tam, kde Country Strong slábne v příběhu, tam je o to důležitější ta hudební složka. Ještě musím pochválit výběr herců, strašně sympatická hlavní čtveřice, nejvíce si mě ale získal Garrett Hedlund. Country Strong nesmí vynechat žádný fanoušek country hudby. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Dobré, ba výborné! Analogie s "Crazy Heart" kvalitativně není na místě, což ovšem neznamená, že film je horší. V dramatické rovině se to s příběhově podobným "Crazy Heart" nedá srovnat. Zde je všechno takové barevnější a méně civiliní, méně syrové, možná vyjma konce. Navíc Gwyneth prostě není Jeff Bridges, není tak vychlastná, není tak bezradná, tolik jí to zkrátka nevěříte. Nicméně to zřejmě ani nebyl zcela účel, protože ač je Gwyneth hlavní hvězdou a příběh je vlastně o ní, tak o ní až tak není. Příběh i veškerý herecký um si pro sebe ukradl Garrett Hedlund, který se naprosto ponořil a vcítil do své role. Gwyneth má body za zpěv, nicméně i zde je Hedlund na stejné úrovni. Celkově příjemný snímek, který má co nabídnout, jednak svou příběhovou linkou a jednak skvělou hudbou, kterou mimochodem opravdu můžu. Na snímek jsem se dlouho těšil a nezklamal! Není to takové syrově dramatické a oscarové, na druhou stranu je to v lecčem jednoduší a přímočařejší, což též není někdy na škodu. Celkově silných 8/10! ()

venison 

všechny recenze uživatele

Film celkem ušel, ale nic světoborného.. Autoři se nám snaží ukázat, že i na country scéně najdeme drogy, sex a alkohol.. Charaktery jsou rozdány jasně - Gwyneth Paltrow ztvárňuje hvězdu první velikosti, která showbusinessu propadla a jako její protipól si střihla Leighton Meester roli začínající nevinné zpěvačky, která má tohle vše ještě před sebou.. Tim McGraw je úlisný manager každým coulem a Garrett Hedlund jde na muziku přes srdce.. Neurazilo, nenadchlo a hloubku bych v tom nehledala.. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Konkurz Garretta Hedlunda probíhal v karaoke baru v Koreantown, kde zazpíval píseň od Pearl Jam. Režisérka filmu Shana Feste se k tomuto konkurzu vyjádřila takto: „Ani zdaleka to nebyla nejlepší ukázka jeho hlasu, ale Garrett se kvůli nám začal učit. A to doslova! Vzal si čtyři měsíce volno a začal se učit hrát na kytaru a chodil na lekce zpěvu. Do Nashvillu dokonce dorazil dříve a pracoval zde s producentem Nathanem Chapmanem, který byl producentem i Mirandi Lambert. Chci říct, on se vážně stal country zpěvákem.“ (Fugas.cz)
  • Ačkoliv je Tim McGraw vysoce úspěšný country zpěvák, je jediný herec z hlavního obsazení, který ve filmu nezpívá. (Fugas.cz)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Reklama

Reklama