Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska dokáže proměnit kancelář v příjemně romantické místo. Na báječných a hravých výkonech někdejších hereckých hollywoodských hvězd Spencera Tracyho a Katharine Hepburnové je postavena komedie o jednom omylu, lásce a nekončícím soupeření mezi muži a ženami. Richard Sumner je zkušený expert na počítače a automatizaci výroby, má však minimální znalosti v oblasti ženské psychiky. Právě jemu osud postaví do cesty energickou a výřečnou Bunny Watsonovou, která pracuje jako vedoucí výzkumného oddělení televizní společnosti. A pak je tu ještě výkonný počítač jménem Emma. Jeho zavádění do praxe totiž spustí celý kolotoč nedorozumění, zmatků a nepřátelství... (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ten film nemá, co vyprávět. Hepburn a Tracy se ani moc nepošťuchují, takže o zábavu není postaráno. Zajímavé je zobrazení začátku počítačů, když počítač je předveden jako nepochopitelná a nepřátelská entita. MÓDNÍ OKÉNKO Ženy v tomto filmu nosí krásné elegantní a vrcholně žensky působící šaty. V případě Hepburn dokonce s extravagantním nádechem. Tu černou vestičku podšitou smaragdovým saténem bych chtěla mít. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv přesně takového vyšeptalého rozuzlení jsem se bál, jako komedie o souboji (bohužel) milostného trojúhelníku film obstojí. Spencer byl prostě skvělý, takže i dávno už uvadající uschlá Katharine vedle něj docela okřála. Chválím moc pěkný dabing ČT (2014!), Jiří Štěpnička se mi na Tracyho zpočátu příliš nezdál, je ale fakt, že už zestárl natolik, že se hlasově prostě hodí. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

S duem Tracy/Hepburnová jsem už pár komedií viděl, většinou však z dob kdy byli oba ještě relativně mladí. A musím uznat, že v těch starších filmech to mezi nimi jiskřilo trošku více, zatímco Žena která všechno ví mi přišla tak trošku o ničem. Jistě dialogy jsou skvělé (parádní "test" na střeše), celkem mě bavilo že čtveřice hrdinek pracuje v takovém předchůdci google či wikipedie, kam si lidi volají o nejrůznější, většinou naprosto ujeté informace. Jenže kromě toho, že se Hepburnová sbližuje s Tracym a odhodlává opustit nezajímajícího se milence se nic nedělo. Na nadprůměr to ovšem vytahuje druhá půlka s vánoční párty a hlavně finále, kde se objeví megalomanský počítač a rázem se z toho stává pomalu sci-fi komedie. Vyústění ve stylu českého "Hodíme se k sobě miláčku" mě potěšilo a zvedlo hodnocení na 4*. Komedie roku 1957. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa za svoju divadelnosť vôbec nehanbí. Sledujeme častokrát dialógy z predného pohľadu, bez využitia záberu a protizáberu. Akoby sme tak po celý film sedeli v prvej rade v divadle. Všetko je statické, zamerané na nepretržité dialógy a neprekonateľnú chémiu medzi Tracym a Hepburn. Popravde, bez nich by to bol skôr priemer. Lenže oni tam sú, dobové publikum museli náramne baviť a nemálo z tejto zábavnosti ostáva aj pre divákov dnešných. Zápletka nie je až tak nosná, predsa mám len z viacerých filmov 50. rokov hutnejší dojem. Film v mojich očiach zdvíha záverečná pasáž, dovtedy som sa nijako zvlášť nezabával. 70%. Podarí sa ešte niekedy nájsť podobnú dvojicu pre žáner romantickej konverzačnej komédie? ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Predstava, ako budú počítače pomáhať ľuďom, bola v roku 1957 s príchodom prvých sálových počítačov zábavná, a až v posledných pár rokoch sa dokáže komunikácia s nimi v ľudskom jazyku napĺňať. Strach, že počítače nahradia ľudí je vo filme vystihnutý, ale ako vieme, netreba sa báť, každý počítač potrebuje obsluhu a úradníkov je „potrebných“ stále viac. Čo v tej firme okrem zábavy robili, mi zostalo záhadou. Film v štýle konverzačnej komédie, kde sa až príliš veľa kecá, mi najviac pripomínal Priateľov, len so starším osadenstvom, ale veľmi podobným druhom humoru. Dalo sa to pozerať aj po toľkých rokoch, ale radšej iba jedným očkom, ako večernú zábavu by som to nezvolil. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama