Reklama

Reklama

Vánoce v Cesmínově

  • Česko Vánoční městečko (více)

Obsahy(1)

Liz McCannová je svobodná matka desetiletého Masona a úspěšná obchodnice s nemovitostmi. Stejně jako kdysi její otec Jack Travers je typická workoholička a nezbývá jí téměř žádný čas, který by mohla strávit s Masonem, což chlapec těžce nese. Obzvlášť nyní, kdy se blíží Vánoce, které Liz považuje pouze za zbytečné zdržení obchodů, i když jich umí při jednáních bravurně využít. Dokáže totiž o Vánocích krásně mluvit, když jde o to prodat dům. Navzdory její nechuti k svátkům se Masonovi podaří přemluvit ji k návštěvě dědečka Jacka, který se nedávno přestěhoval do malého městečka Cesmínov (Hollyville), které ani není na mapě. Jack jim cestu podrobně popsal, a přestože se jeho pokyny snažili řídit, dlouho nemohli městečko najít. Až pak Mason zahlédne něco mezi stromy, a když se jde podívat, vidí ho ukryté v malém údolí. Protože mají porouchané auto, musí dojít pěšky. Vzápětí překvapená Liz zjistí, že její otec, dřív zámožný bankéř, pracuje jako kuchař v místním bistru, je šťastný a doma má obrovský vánoční stromek. Na rozdíl od Liz je z něj Mason nadšený stejně jako z vánoční atmosféry, která doslova ovládá celé městečko. Liz je tím vším naopak otrávená a má radost jen z toho, že jí sympatická Roxie slíbí opravit auto co nejdřív. Mezitím si Mason vychutnává pohodový a Vánocemi prodchnutý život. Začíná tušit, že tu jde o víc než jen o dodržování tradic a že v tom všem hraje důležitou roli zejména záhadná továrna NP Enterprises. Zatímco se snaží odhalit její tajemství, Liz udiveně sleduje otce, který nyní žije poklidně, a když se Liz snaží pokračovat v obchodech alespoň prostřednictvím mobilu, dokonce ji přesvědčuje, že by měla dát svému životu nový smysl. Pomáhá mu s tím nejen Mason, ale také majitel kavárny Kevin O'Reilly, který stejně jako Jack objevil Cesmínov, když se jeho život ocitl v krizi. Podaří se jim to? A jakou roli sehraje tajemství NP Enterprise? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

freddy 

všechny recenze uživatele

Je důležité věřit, protože když má člověk víru v něco, co nikdy neviděl, dává mu to naději do dalšího života, a v tomto se plně ztotožňuji s poselstvím, které tento film dává divákovi. Možná teď budu pro někoho za blázna, ale já věřím, že někde na Severním pólu existuje Santova dílna se skřítky a elfy a že každoročně na Štědrý večer Santa vyjíždí se svými soby potěšit dětská srdce splněním jejich přáním. Já zkrátka tu víru mám a nikdo mě o tom nemusí přesvědčovat, a proto jsem uvítal tento film, který jednoznačně říká, že víra v něco neviděného nemůže ublížit a občas se mohou splnit i ty nejnepravděpodobnější sny. Ano, jsem asi snílek, ale to mi nevadí, pro mě je tento film svým tématem a myšlenkou jako stvořený a já jsem si to po celou dobu perfektně užíval. Bohužel ale ta myšlenka a ten příběh sám o sobě nestačí na to, abych film vnímal jako nějak extra povedený, na to bohužel celý film vyhlíží až příliš tuctově a příliš neoriginálně, ovšem toto mé vnímání kvalit filmu může být dáno tím, že jsem viděl už desítky vánočních filmů a tak už mě máloco v tomto žánru dovede překvapit a nadchnout. Tento snímek sice nevybočuje z průměrných vod, ale naštěstí se ani nepotápí do podprůměru, zkrátka se jedná o typicky průměrný vánoční film, který asi nejvíce dokáže zaujmout na první zhlédnutí. Ale za to poselství, že je třeba věřit, jsem v tomto případě vděčný. Uděluji tři hvězdy. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Klasická televizní vánoční limonáda, která překvapí jen tím, že tu není žádný sníh. Jinak docela nuda, která v anonci slibuje mnohem víc než nakonec dodá. Lacině působící, vlažná a pocitově nevěrohodná historka o napravení jedné cynické odmítačky Vánoc, kde prudí její malý spratek, který snad za celý film ani jednou neposlechl a neudělal co měl, a týpek co měl na čele napsáno ten-pravý-sympaťák, vypadal jako mix Petra Kotvalda a mladého Charlese Bronsona a neustále trousil těžká životní moudra. Moc vánočně jsem se nepobavil a březen za to rozhodně nemůže. ()

henrycruel 

všechny recenze uživatele

Film s naprosto nezajímavým dějem a přitom to ze začátku vypadalo tak nadějně! Otec hlavní protagonistky se na starý kolena zbláznil a přestěhoval se do uměle vytvořeného "vánočního" města, kde se všichni chovaj jak kdyby něco brali. Protože si tohle divný město zamiloval, pozve sem na Vánoce svojí dceru s jejím otravným (ten kluk mě naprosto vytáčel, i když jenom stál a nic nedělal) desetiletým synem, kterej ovšem vypadal na 13 a choval se jak pětiletý dítě. Ve městě synáček pořád někam zdrhá a hledá sáně a Santu, kterej kupodivu nepracuje na severním pólu, ale ve velký budově, která zevnitř vypadá jak Tesco. Pak je tu ještě nadrženej majitel kavárny, kterej se až moc okatě snaží dostat hlavní protagonistce do kalhotek. A tohle všechno má lidem navodit vánoční atmosféru? No tak u mě se to nepovedlo! ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Věřím, že kdyby to nebyl video film, natočil by to někdo jiný a s lepšími herci, tak by to mohl být velmi pěkný film. Ale i tak to nebylo zas tak zbytečné. Velmi se mi líbily občasné záblesky myšlenky, že v tomto světě musíme věřit a mít naději.. "Jsem realista, nechci být naivní! ... Ne? Děti jsou taky naivní, ale přesto jsou šťastnější.." Prostě všichni, co tu hodnotí v tom vidí jenom brak. Ano, nebylo to nic kvalitního, přesto jsem si v tomhle filmu našel alespoň nějakou pointu. Ale uznávám, že vytěžit by se z toho dalo daleko, daleko víc. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama