Reklama

Reklama

Ježíš Kristus Spasitel

(festivalový název)
  • Německo Jesus Christus Erlöser (více)
Německo, 2008, 84 min

Režie:

Peter Geyer

Scénář:

Peter Geyer

Hrají:

Klaus Kinski

Obsahy(1)

Dokument Petra Geyera zachytáva divadelné vystúpenie (one man show) Klausa Kinského v úlohe Krista. Kinského scénaristická reinterpretácia Nového Zákona v podobe recitačného monológu je jednak reflexiou doby (vyrovnávanie sa s vojnou vo Vietname, hnutie hippies) a tiež ostrou obžalobou spoločenského systému (náboženstvo, kapitalizmus).
Kontroverzné vystúpenie z 20. novembra 1971 v Berlínskej Deutschlandhalle sa aj vďaka výbušnej povahe Kinského zvrtlo do nepredvídateľných akcií a reakcií herca s publikom. (agency)

(více)

Recenze (4)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nářez...... O tom, že Kinski byl dost těžký egomaniak není třeba dlouze debatovat-Na druhou stranu-Když se jdu podívat jak někdo přednáší 30(!) stran dost těžkého textu, tak snad kurva držím hubu!! Tenhle záznam je často braný jako taková veselá ukázka Kinskeho zuřivosti-Pro mě je to ale v prvé řadě ukázka davového přizdisráčství, závisti a neochoty naslouchat...Samotný text se mi-i přes svou zdlouhavost-docela líbil a ten restart pro necelou stovku, tažený až někdy do 2am beru jako vítězství vůle nad hmotou-jak ze strany Kinskeho, tak ze strany posluchačů(já bych chcípnul už na startu). ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Magor a ke všemu Kinski. Tohle se Vám nelíbilo? Musíte být zákonitě hlupák! /// XIII. seminář archivního filmu, UH 2011 ()

Reklama

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Geniální příklad fanatické posedlosti. Kinski identifikující sám sebe se spasitelem Ježíšem Kristem vs. jeho kázáním otrávené pětitisícové publikum berlínské Deutschladhalle jednoho listopadového dne roku 1971. Pro fanoušky Kinského povinnost. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama