Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lidstvo je na pokraji vyhynutí. Cestu napříč Amerikou si totiž začne razit ohromné zemětřesení, jehož globální důsledky mohou být vskutku ničivé. Zastavit jej nejspíš může pouze mladá seismoložka Amy (Brittany Murphy) a černoch Boomer (Eriq La Salle), který celý život pracuje v lomech. (Skejpr)

Recenze (52)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Brittany Murphy sice nikdy nepatřila mezi TOP herečky, ale měla na svém kontě i několik hodně povedených rolí. Bohužel drogy a nadměrné užívání „léků“ jí coby ještě hodně mladou zabilo. Možná i z toho důvodu začala brát ke konci své kariéry i takové braky, jakým je tento rádoby katastrofický film od Asylum. Jak jsem zjistil, tak tento druh filmů je ještě mnohem větší sračka než horory od této společnosti. Digitální paskvil po všech stránkách nenabídne téměř žádnou alespoň trochu kvalitní podívanou – digitální zemětřesení, digitální výbuchy, digitální ohně, digitální letadla – auta – baráky – vybuchující TOI TOIky, otřesné dialogy – přimíchané rodinné drama nesmí chybět – no prostě velmi nekvalitní podívaná, která si zaslouží maximálně jednu hvězdu… ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po odstřelu hor kvůli stavbě se najednou začne napříč Amerikou šířit obrovská trhlina, doprovázející ničivá zemětřesení. Seizmoložka Amy (Brittany Murphy), mající právě přednášku o nutnosti včasného varování před zemětřesením, je jedinou nadějí na záchranu - pokud, společně s střelmistrem Boomerem (Eriq La Sallem) naleznou způsob, jak vše zastavit... Film mi tu ležel hrozně dlouho, leč v originálním znění a bez titulků, a nějak jsem si na něj netroufal (ač mne, díky obsazení Brit. Murphy tento film docela lákal). A nedávno jsem zahlédl, že tento film dává jedna z televizí, tak jsem si čas udělal a zkoukl jej. A musím zcela nezaujatě říct, že jsem si ten čas měl ušetřit na něco lepšího, a na tento film se nedívat ani s dabingem, ani v původním znění, ale radši vůbec. Fakt netuším, co komu Brittany udělala (a vlastně i Eriq La Salle či Bruce Davison), že se musí snižovat k účasti ve filmech Asyla (a nebo kde Asylum vzalo dostatek peněz, aby je zaplatilo ?). Nicméně se tento film nijak nevychyluje z kvality ostatních Asyláckých filmů - vizuální efekty na úrovni pár desítek let zpátky, příběh - jednak ohraný, a jednak stupidní (jak nejlépe zastavit zemětřesení? No postavit mu do cesty ještě větší zemětřesení). No nic - jedna hvězdička z úcty k Brittany Murphy (rest in peace)... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Pohled na filmografii režiséra mluví za vše. Efekty vznikající na trochu lepším počítači, nabalené na prachmizerný děj, nezvládnuté vedení kohokoliv ze štábu a nesmírně úsměvné situace, jaro nikdy neudělají. Při pohledu na vykulenou Brittany Murphy (8. míle, Neříkej ani slovo) nicméně tu a tam naskočí husí kůže při pocitu, jak je téhle mladé herečky škoda!! Stejně jako je škoda, že se její talent mělnit v takových zbytečných látkách. ()

MickeyStuma odpad!

všechny recenze uživatele

Asylum a jejich pojetí katastrofického filmu, tentokrát na téma zemětřesení. A hned po úvodních titulcích se jde na věc. Jaképak zdržování. V lomu odstřelí snad půlku pohoří a začnou se dít věci. Vše se otřásá a země praská. A pořádně. A otřásá se také divák, na jaký spektákl se zase dívá. Když už ty levné počítačové efekty nestojí za nic, mohl by být alespoň scénář kvalitnější. Není. Opět je děravější než ementál. Tolik nelogičností a fantasmagorie po hromadě se opravdu najde snad jen v produkci Asylum. Vzorová scéna je s kamiónem, u kterého se každým střihem mění okolní prostředí. Tu je napravo elektrické vedení, tu je zase nalevo, kde se také objevuje a zase ztrácí jakési potrubí, tu je na obou stranách pouze holé pole, tu se objevují poblíž silnice stromy, no zkrátka pastva pro oči. I negramot pochopí, že tady není něco v pořádku. U takovýchto filmů by mělo být varování ministra zdravotnictví: - Při sledování tohoto filmu hrozí zešílení. - ()

nandu991

všechny recenze uživatele

Videl jsem 2x 5 minut... Nejdrive nekdy ze zacatku kdy se (nejspis) hlavni hrdina honi s prasklinou po lomu (nebudu komentovat strih ale naramne jsem se bavil) A pak nekdy ke konci, kdy se zase hlavni hrdina honi zase s prasklinou po lomu... Tim padem jsem usoudil ze nejspis slo celou dobu akorat o jezdeni v lomu s prasklinou... :D :D ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama