Reklama

Reklama

Samurajský luk - Stvořen k zabíjení

  • Velká Británie Japanese Bow: Built to kill
Ukázka z filmu
Velká Británie, 2008, 50 min

Obsahy(1)

Samurajský luk je oknem do japonských dějin a kultury a je strhujícím putováním od dávné krvavé historie japonského luku až do dnešních časů, kdy se stal uctívaným symbolem. Je spojen s dlouhou tradicí a těší se hluboké úctě. V dnešní době slouží výhradně k obřadním a předváděcím účelům, přesto byl v minulosti smrtící zbraní samurajů. Tento výjimečný dokument nás zavede k mistrům lukařům, kteří dokážou vytvarovat bambusový prut tak, že se stane mistrovským dílem, ale i k mistrům bojových umění, kteří stále pokračují v učení svých předchůdců. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (5)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

psokočičáčí spářenina (od slova pářit, do páry bych je nikdy nedal!), naprosto nechápu, proč se objevovalo srovnání s Anglickým dlouhým, když už, tak měla být pozornost soustředěna na oba a i tak se skálo z jednoho tématu na druhé až moc rychle, takže dokument vlastně neřekl nic, ale pokud člověk o tématu neví vůbec nic, mohl by mu být přesto přínosem ()

ouki81 odpad!

všechny recenze uživatele

Strašná tendenční blbina postavená tak, aby japonský luk dopadl co nejlépe. Proto jej pochopitelně museli srovnávat se stejně silným anglickým lukem. Ovšem anglické bojové luky měly ve skutečnosti mnohonásobně silnější nátah (ty nejsilnější snad 150 liber), takže tohle srovnávání je úplně o ničem. ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Dokument o luku je určitě velmi špatný nápad. Téma mne osobně zajímá, ale je to podáno strašně nudně, škoda. ()

Reklama

Reklama