Reklama

Reklama

Jack se chystá vyplout

  • USA Jack Goes Boating (více)
Trailer

Jack (Philip Seymour Hoffman) je řidičem limuzíny, jenž sní o práci v newyorské hromadné dopravě a miluje reggae. Většinu času tráví se svým spolupracovníkem a nejlepším přítelem Clydem a jeho ženou Lucy. Ti Jacka seznámí s Connie (Amy Ryan), která s Lucy pracuje v brooklynském pohřebním ústavu. Connie má na na svého nového přítele dobrý vliv – Jack se učí vařit, jde za novou kariérou a učí se plavat, aby v létě mohl vzít Connie na její vysněnou projížďku na lodičce. Zatímco však Jack a Connie pomalu propadají své lásce, manželství Clyda a Lucy se začíná otřásat v základech. Sledujeme, kterak se oba páry musí vyrovnat s nevyhnutelným osudem svých vztahů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (99)

prkalil 

všechny recenze uživatele

Nelson (též podramenní páka) je klasický zápasnický chvat, který se provádí tak, že se ruka zezadu podstrčí pod paží soupeře, ohne se směrem nahoru okolo jeho ramene a dlaní se zahákne za jeho krk, což velmi ztěžuje vyproštění a umožňuje tlak na hlavu zezadu a ze stran. Rozlišujeme jednoduchý Nelson (provedený jednou rukou) a dvojitý Nelson (provedený oběma rukama), popřípadě v odbornější rovině čtvrtinový, poloviční, tříčtvrtinový a plný (dvojitý) Nelson. Jelikož dvojitý Nelson (též dvojitá podramenní páka či dvojitý zámek) je velmi nebezpečný chvat, neboť provedený s dostatečnou razancí či shodou nešťastných okolností může skončit i smrtí druhého zápasníka (hrozí poranění krční páteře či přímo zlomení vazu), je jeho použití v bojových sportech velmi omezeno. V řadě zápasnických soutěží (zejména v amatérských, ženských a dětských) je přímo zakázán. ... tolik wikipedie. ... - Kdyby nebylo toho dvojitého nelsona před závěrem filmu, byla by to málem příjemná selanka... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Jeden z najkrajších filmov čo som v poslednej dobe videl - indie love story o outsideroch a tiež prvý aj posledný réžijný počin môjho obľúbeného herca. Presne na niečo takéto som akurát mal náladu. Máme ťažký život, snažme sa ho žiť aj napriek našim "odchylkám".. Predsa, kto povedal že si to ešte nemôžme užiť, zabaviť sa s priateľmi .. a celkom nevinne a družne sa pritom sfajčiť, za zvukov reggae muziky? Aj zakomplexovaný starnúci rastaman si zaslúži lásku! :) ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jsou určitě různé druhy filmů. Zaručené trháky, kriminálky, dramata, romantické komedie a pak jsou také filmy zdánlivě pouze obyčejné. A mezi ně patří tenhle milý, nenápadný snímek Jack se chystá vyplout. Film o obyčejných věcech, naprosto dvou obyčejných lidech, kterých je kolem nás určitě spousta, jenom nejsou tak hezcí nebo atraktivní, aby jste si je na první pohled zapamatovali. A mně nezbývá nic jiného, než jim držet palce a doufat, že téhle dvojce, jejich vztah prostě jen vyjde. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jack je looser, nesmělý, neprůbojný, pomalý. Týpek se zavalitou postavou, s mastnými vlasy a trochu zaseklým vystupováním. Pracuje jako řidič ve firmě svého strýce, který pronajímá limuzíny. Jack má naštěstí ve firmě spolupracovníka a přítele Clyda, který mu pomáhá a dělá mu ,,staršího bráchu'. Jack se totiž chce sblížit s Connie, spolupracovnicí Clydovy manželky Lucy. Díky pomoci Clyda se to nakonec začne zdárně rozvíjet, ale Clyde sám touto pomocí utrpí ztrátu. Je to velmi milý a lidský film o některých jiných z nás, o přátelství a obětech. Hoffman ztvárnil Jacka ve standardu na který jsme u něj zvyklí, stejně tak ostatní aktéři. Na mne film komediálně nepůsobil. Moc se mi líbila role Clyda a jeho vztah k Jackovi, který byl plný porozumnění a přátelství. Je vidět, že Hoffman má široký potenciál i jako režisér a máme se jistě na co těšit i v budoucnu. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Celkem nic nového pod sluncem, navíc jsem možná už trochu přesycen těmito nezávislými snímky o životních outsiderech, kteří najednou přijdou na to, jak nabýt štěstí, a ono jim to štěstí spadne přímo do klína a udělá jim dobře. Zde si to Jack, řidič limuzíny (!?), uvědomí a štěstí (ruku v ruce se ženou) nabude až v dosti pokročilé fázi svého produktivního věku. ~ Ačkoli už od úvodních sekvencí jsou zřejmé sympatičnost postav i optimismus (viz např. reggae) či jakési zvláštní kouzlo, jež toto zasněžené indie drama s komediálními prvky vyzařuje, stejně nejsem schopen se zbavit jisté pachuti vědomého nakumulování řekl bych až tradičních či obvyklých motivů a postupů pro nezávislý film. ~ Jack Goes Boating je především do interiérů situovaný konverzační relativně malý, přesto kvalitně natočený snímek o překonání sebe sama, o učení se novým věcem, o následování vytyčené cesty vedoucí k cíli. O naučení se plavat v životě, ve vztahu k ženám. O naučení se být šťastný, plavit se na loďce a vyplout na širé dosud nepoznané moře partnerského soužití, jehož složitost a komplikovanost je názorně ukázána na páru, s nímž se Jack přátelí. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o první a poslední snímek, který Philip Seymour Hoffman zrežíroval a ve kterém si zahrál jednu z hlavních rolí. (willy1)
  • Philip Seymour Hoffman si zde zopakoval roli, kterou již ztvárnil na divadelním jevišti. (oje)

Reklama

Reklama