Reklama

Reklama

Bezvadíkyještěprosím

  • USA HappyThankYouMorePlease
Trailer 1

Bezvadíkyještěprosím je příběh šesti newyorčanů, kteří zápasí s láskou, přátelstvím a vděčností. Jsou příliš staří na to být teenagery, ale nejsou připraveni být dospělými.
Seznamte se Samem (Josh Radnor), je mu něco přes dvacet, žije v New Yorku, živí se jako spisovatel a nějak nemá pod kontrolou ani svou kariéru, ani milostné vztahy. Poté, co do jeho života náhodou vstoupí opuštěné dítě, jenž jeho kariéru zcela rozhodí, potkává závazků se děsící Sam, krásnou barmanku a zpěvačku Mississippi (Kate Mara). Sam se do ní zamiluje tak, že navrhuje vztah nejen na jednu, ale hned na tři noci ... dokud se neprobudí a neuvědomí si, co to vlastně dělá. Ovšem neumí si představit, jak bude ve svém bytě žít s dítětem, které přijal, a s dívkou. Začíná se však na svůj strach ze závazků dívat trochu jinak. Musí přijít několik nečekaných událostí a trochu zamyšlení se nad sebou pro Sama (a jeho v lásce podobně nešťastné přátele), aby se zbavili romantického cynismu a pochopili, co to znamená milovat a být milován. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (188)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na Radnorov debut. Ani nie tak kvôli himym, ale pretože som pozeral jeho (zatiaľ dva) filmy v opačnom poradí a stihol sa mi už vyprofilovať ako autor. A teda vedel som, že točí nezávisláky a má rád Allena a literatúru. Tento film bol veľmi osobný. Vlastne mal niečo aj z Woodyho, ale viac bol cítiť autorov názor, prístup a uchopenie. Som takmer presvedčený o tom, že dej bol do istej miery autobiografický. Ale netreba mi vedieť do akej. Jedná sa o príbeh točiaci sa okolo zopár postáv, ktoré sú napísané, obsadené, aj zahraté veľmi dobre. Zrozumiteľne a prirodzene. Ide hlavne o to, že viac než príbeh s postavami, je to príbeh o postavách. Ako to už vo vzťahovkách býva. Príbeh je len v kontexte s charaktermi, nie naopak. Je to síce len short story, ale to je väčšina filmov. Som rád, že režisér chápal tieto veci vo svojej prvotine a preto som spokojný. O to viac, že ide o mladého začínajúceho režiséra, hrajúceho mladšieho človeka než akým je, ktorý sa ale paradoxne cíti byť starší. Zaujímavé. Vypovedá to z časti o jeho osobnosti. Aj keď to už možno fabulujem. PS: Keďže v jednoduchosti je krása, páčila sa mi tá scéna ako si navzájom hádzali kľúče. Tá metafora. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Josh Radnor hrá presne to, čo v HIMYM (akurát je zarastený) a jeho scenáristický aj režisérsky rukopis je do značnej miery týmto seriálom ovplyvnený. Jeho debut je sympatický a také veci ako zlý strih, miestami amatérska kamera, "seriálové" herecké výkony a kopec režisérskych klišé len pridávajú na prirodzenosti, "nekomerčnosti" a sú v podstate milé. Je vidno, že Radnor má veľa napozerané a napriek silnej inšpirácii z iných zdrojov sa nejedná o nejaký kompilát, čo je pozitívne. Rád si počkám na ďalší autorský počin a verím, že bude lepší. Btw: oháňať sa v tomto prípade takým silným porovnávajúcim kalibrom ako Woody Allen mi príde trochu mimo:) ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Krásné, pravdivé a ze života. No i když, ne tak úplně ze života. Herci jsou vybráni celkem dobře, jsou sympatičtí a i když vám ze začátku příliš nesedí, tak si je oblíbíte, stejně jako já. Atmosféra je dokonalá - úplně mě pohltila. Romantika se tam taky nějaká najde, dramatické zvraty také, ale hlavně také humor. Josh Radnor to nejen vytvořil, ale sám sebe i do snímku zakomponoval s velkou dokonalostí a přesností charakteru a vizáže, kterou si představuji u spisovatele na volné noze. Není to úplně výborné, chyby se tam dají najít, ale já jsem si tento film užila, takže můžu jen doporučit. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Na to, že Josh Radnor začal písať scenár už počas prvých sérií How i met your mother a následne ho upravoval, to mohlo dopadnúť aj lepšie ale zároveň aj horšie. Potešujúco kvalitný autorský debut, ktorý sa nevyhne slabším chvíľam ale pohladí dušu diváka, ktorý si nepotrpí za každú cenu na hollywoodskych blockbusteroch ale túži po niečom, čo je viac zo života. Thank you. More please. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Je to oficiální. Josh Radnor je lepší režisér než herec. Máš smůlu kámo. Každopádně i tak jako herec tu obstál velmi dobře a konečně se mi ho podařilo vytěsnit z krabičky "Ted z Himym". Film se mi neskutečně líbil. Ještě lepší než Liberal arts, cojsem od něj viděla první. Prostě krásné a jednoduché, na nic si nehrající. Vztah mezi Samem a Rasheenem byl k popukání, i když je fakt, že hodně lidí by se na to dívalo skrz prsty, jestli je ten Sam normální a ne perverzák. "Draw yourself a television." A co se týče Mississippi, tak její představitelku Kate Maru poslední dobou nějak začínám více ve filmech registrovat a to je fajn.. konečně trochu jiná tvář. Co se týče role Akermanky, tak tleskám, sehrála to skvěle a popravdě jsem si ji nedovedla v takové roli snad nikdy představit vzhledemk tomu, že doposud jsem ji znala převážně z romantických komedií, kde hrála prostě ty krásné blonďaté nány. Takže tento film mě opravdu velmi mile překvapil a určitě se na něj někdy musím znova podívat. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • Josh Radnor v tomto filmu debutoval jako režisér. Zároveň napsal i scénář. (Pumiiix)
  • Annie (Malin Åkerman) lze při několika záběrech vidět vlasy čouhajíc zpod šátku a to i přesto, že postava trpí autoimunitním onemocněním. (Hellierer)

Reklama

Reklama