Reklama

Reklama

Do morku kosti

  • Česko Zmrzlá kost (více)
Trailer

Ree Dolly je sedmnáctiletá dívka, jejíž otec je nezvěstný a matka trpí těžkými depresemi. Ree se tak musí sama postarat o svou chudou rodinu žijící v drsném prostředí missourské vysočiny Ozark. Když se dozví, že otec dal jejich dům jako záruku za vlastní kauci, musí ho najít dřív, než jim majetek zabaví soud a vyžene rodinu hluboko do lesa. Ree tak poruší tradiční zákon mlčení a riskuje svůj život, čelí lžím, podvodům a výhrůžkám příbuzných, ale nakonec začne krůček po krůčku odhalovat pravdu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Kudrnovy děti Missouri 2010 aneb veverky jsou nejlepší smažené :-)). Jako sociální sonda funguje film skvěle, Jennifer Lawrence je nadmíru sympatická a kamera i hudba zasluhují pochvalu. A mě osobně, jako zarytému fanouškovi Twin Peaks, udělala svým výstupem obzvláštní radost Sheryl Lee, která na těch svých třiačtyřicet sice rozhodně vypadá, ale roztomilé dolíčky ve tvářích má pořád. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Silný a suverénní výkon 20ti leté Jennifer Lawrence (ať mi ještě někdo říká, že není dobrá herečka). Ta sice táhne celý film, žádná scéna se bez ní neobejde, ale i tak divák časem trochu doplácí na určitou monotónnost příběhu a lokalit, ve kterých se odehrává. Na druhou stranu chápu, že právě to neměnné prostředí, ale i všechny vedlejší postavy, které dokonale splňují xtou variaci na Cletuse, vykreslují celkem přesvědčivě fungující atmosféru celého snímku. 6/10 ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

V nominacích na Oscara (TM) se roku 2011 objevil i tento zprvu nenápadný snímek. Takže jsem dlouho neváhal, a počin ženské režisérky shlédnul... a jsem příjemně překvapen! Beru námitky, že je to vedle Inception nebo třeba True Gritu vcelku divná volba, ale nakonec - proč ne? Důležitý je přístup: s tím správným si lze 100 minut kdesi v neobydlených končinách Ameriky patřičně užít. Příběh Ree mi rychle utekl, seznámil jsem se s další sociální stránkou USA (netvrďte mi, že to takhle tam někde opravdu není), a celkově vzato jsem za dramatickou, originální exkurzi velmi rád. I když o té nominaci by se dalo polemizovat dlouhé hodiny ;-). Slabé čtyři. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale tohle není oskarový film. Jsem zvyklý na občasné nominace, které mi absolutně nejsou blízké, ale vždy jsem se snažil pochopit a najít smysl - a taky většinou našel. Ale tady? Nechápu. Herecký výkon nebyl špatnej, ale na oskara? Scénář,... takových tu je spousta. A film, to už vůbec nechápu. Vůbec neměl šmrnc, byla to napůl nuda, vůbec mě ničím neuchvátil. Jediné co mě nechává klidným, že tento film prostě nevyhraje. Ale na druhou stranu ten film za to nemůže, že byl nominovanej, to je problém poroty, která ty filmy vybírala, takže ho za to neodsuzuji. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Půvabnou tvářičku Jennifer Lawrence jsem si dosud spojoval především s maskami komiksových postav a s romantickými hollywoodskými limonádami. A hleďme, už ve 20 letech spáchala hlavní roli v syrovém sociálním dramatu. Do morku kosti na jejím výkonu ale nestojí. Velkou roli hraje prostředí a nevlídnost místní komunity white trash. Řekl bych, že jde o výrazně podceněný film, rozhodně v mých očích funguje líp než většina filmů bratří Dardenů plných sociálně ušlechtilé nudy. Celkový dojem: 90 %. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Film získal v roku 2010 Veľkú cenu poroty a cenu za scenár na festivale v Sundance a Cenu C.I.C.A.E. v sekcii Forum na Berlinale. [Zdroj: Artfilm] (imro)
  • Jeden z nejméně vydělávajících filmů, který kdy byl nominován na Oscara v kategorii Nejlepší film. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama