Reklama

Reklama

Nothing Personal

  • Nizozemsko Nothing Personal (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ona sa jedného dňa zbalí a odíde cestovať krajinou bez ľudí. Prečo? To nevie možno ani ona sama. Ak niekoho stretne, je to opäť iba ďalšie sklamanie stvoreniami, ktoré rozprávajú a nedajú pokoj.
Na svojej púti objaví osamelý poloostrov, na ňom starý dom a v ňom muža s podobnou túžbou žiť ďaleko od obývaných miest. (wata)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nesympatická batůžkářka, kterou byste za její předpos.ranou unylost a sprostotu vůči lidem kolem sebe nejraději nakopali, navíc plochá jak charakter našich politiků. Jednoho dne dojde do chalupy, kde se chová jako doma, chlápek je z ní kdovíproč pryč, posléze doslova, a stejně se nedozvíme, proč se ta kráva chová jako kráva. Kdyby to aspoň mělo nějaký vnitřní zajímavý příběh, ale nemá. Hvězdička za nijak plochou irskou krajinou. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nic osobního. Snímek, který si mě pomalu, ale jistě omotal kolem prstu. Nenápadně, skoro nepozorovaně, ale každým okamžikem jsem to cítil mnohem jasněji a zřetelněji. Komorní příběh dvou lidí, jejichž cesty spojila náhoda. Jejich samoty, jejich pečlivě budovaná území se postupně bortí, jako domeček z karet. Je hrozně těžké být sám, někdy ještě těžší s někým ve vztahu, sami uvidíte, jak to dopadne. Malá nápověda, je to drama, rozhodně ne žádná komedie. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Poklidný lehce artový snímek. S hodně povedenou kamerou a všudypřítomným zvukem větru (a místy podivným šumem) místo hudby. Motiv samoty, touhy po ní a taky touhy po uzavření se (myšleno jak psychicky, tak fyzicky- ono opuštěné místo) mi přišel zajímavý a celkové pojetí i atmosféra rozhodně nejsou špatné. Líbilo se mi i rozdělení na kapitoly, které dává velmi pozvolně plynoucímu filmu trochu struktury. Jiná věc je, že názvy těch kapitol mi úplně neseděly k tomu co se dělo. Nebo spíš to co se dělo podle mě ani zdaleka nevystihovalo ony názvy kapitol. (Možná proto, že se toho ve výsledku zas tolik nedělo.) Částečně souhlasím s tím co tady někdo píše o "pseudointeligenci" filmu, protože to vážně trochu působí jen jako taková nafouklá bublina- veliká a prázdná. Na druhou stranu nesouhlasím s tím, že by film neměl žádnou myšlenku. Tu podle mě má, ale pořád to nebylo to dost k tomu, aby si film udržel celou dobu mou pozornost a aby jsem se u toho bavila. Jak jsem psala líbí se mi syrovost pojetí, protože se k tématu hodí, ale to samo o sobě nestačí (alespoň mě ne) pokud za tím není schované ještě něco, nebo spíš, pokud ta myšlenka je to jediné, co film vlastně divákovi předkládá. To co pro mě byl myslím breaking point a teď to bohužel nemyslím pozitivně, byly postavy, nebo spíše postava. Už dlouho se mi nestalo, že by mi u filmu kde se vše točí okolo jednoho člověka byla ona postava takhle nesympatická a že by mě takhle moc iritovala. To byl podle mě ten hlavní důvod proč jsem si sledování neužila. A na závěr jen dobrá rada- pokud jste fanda svižných dialogů, nebo konverzačních snímků, doporučuji se tomuhle "dílu" vyhnout. Za mě to jsou silnější dvě hvězdičky. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Netradične ponímaný komorný príbeh o dvoch stroskotancoch, ktorí si postupne a s počiatočnou nedôverou pokúšajú nájsť k sebe cestu. A o tom to je, o postupnom topení ľadovca medzi touto dvojkou a ich vzájomnom zbližovaní. Musím uznať, že aj napriek pomalšiemu tempu ma to bavilo, veľkou mierou aj vďaka uhrančivému dojmu, ktorý sálal z hlavnej ženskej postavy. Výborná vec! 80/100 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Tušila som, čo ma asi čaká a moje tušenie bolo správne. Pomalé tempo, hypnotizujúca hudba a šum vetra, pekný vizuál (čo záber kamery, to nádherná fotka) a nemala som problém ani s hlavnými predstaviteľmi. Nepríjemné ryšavé žieňa nahnevané na celý svet a samotár zmierený so všetkým ... dvaja zvláštni ľudia, ktorí si sadnú. Nebolo to zlé, slabšia štvorhviezda. (filmová výzva 2017 - hanagi) a Videné v rámci 30 dní so svetovou kinematografiou (marec 2017) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Film získal šesť ocenení na festivale v Locarne, okrem iných aj cenu za najlepší debut, Cenu FIPRESCI a Strieborného leoparda pre najlepšiu herečku. Doma v Holandsku získal štyri národné ceny vrátane cien za najlepší film a réžiu. (Zdroj: Artfilm)

Reklama

Reklama