Reklama

Reklama

Shaolin

  • Hongkong 新少林寺 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Během války na počátku 20. století projíždí nelítostný ale úspěšný velitel Hao Jie se svými vojáky Čínou a dobývá každé město, na které narazí. Jednoho dne zlikviduje také město poblíž šaolinského chrámu a před očima všech mnichů zastřelí zraněného protivníka prosícího o milost. Po slavném návratu domů ho však zradí jeho podřízený Cao Man, díky čemuž Hao Jie přijde o všechno. Holý život si zachrání jen útěkem, přičemž se dostane do stejného šaolinského chrámu, poblíž kterého nedávno raboval. Zcela zničený a pokořený Hao Jie požádá mnichy o přijetí, ti jsou však proti. Spřátelí se ale s místním kuchařem, který mu slíbí že mu pomůže získat si důvěru mnichů. (Raztubyl)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

majo25 

všechny recenze uživatele

Epický príbeh o prerode muža medzi šaolinskými stenami. Páčil sa mi celkový vizuál i hudobná stránka, aj keď pri efektoch som bol trochu prekvapený, že boli iba priemerné a napr. pri delových guliach tvorcovia nedomysleli fakt, že ohnivé výbuchy po nich neostávajú. Rovnako sa mi páčili aj súboje, ktoré napriek užívaniu drôtov sa držali pri zemi a chavalabohu sa žiadne wuxia sa pri nich nekonalo. Už už som si myslel, že menšia a komická rola Jackie Čana nič zo svojho umenia neukáže, ale predsalen bol využitý - ukázal menej tradičné knedlárske kung-fu. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Veľkolepá výprava, zaujímavý námet, hviezdne obsadenie bohužiaľ v tomto prípade netvoria dobrý film. Celé to nejak nefunguje, Andy Lau sa do hlavnej úlohy príliš nehodí, postava Jackieho Chana viacmenej zbytočná, navyše len priemerné akčné scény a toho pátosu je až príliš. Zaujímavý je akurát Nicholas Tse a mních Jackyho Wo. Dosť sklamanie, tak max. za 5/10. ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu se mi líbila hodně, potom ale film upadne do jakéhosi patetického kómatu, ze kterého se až do konce neprobere. Bojová choreografie je tradičně výborná, věrná dobré asijské tradici, a hlavně teda docela reálná (nikdo tam nelítá, což je výrazné plus oproti třeba obdobnému Tygr a drak). Má to i svou odlehčenou rovinu, kde kraluje naprosto typický Jackie Chan coby klášterní kuchař, i když pohříchu příliš prostoru se mu nedostane. Samotný příběh krvelačného generála, který po smrti své malé dcerky vstoupí do shaolinského kláštera, kde najde v duši klid a mír, je řekněme poněkud uvalený, a to hlavně ke konci, kdy těch mnišských řečí o oproštění se od minulých životů a hledání životní rovnováhy je už prostě moc. Nicméně v globálu tenhle film své kvality určitě má, i když se musí chvíli hledat. ()

kikuka

všechny recenze uživatele

.... celý svet recykluje osvedčené produkty z rôznych bodov časopriestoru, tak prečo nie Číňania...... teda, robia to už hodnú chvíľu (ako bol povedal Lev: "všetko Tchajwan"), a to pod heslom ked sme už vo WTO, tak nech všetci vidia, že to "W" sme my...... a vlastne aj "T" a aj "O" mno, klasika, okolo zdokumentovanej historickej udalosti, akou je napríklad vypálenie Šaolinského chrámu, treba vystavať srdcervúci príbeh odvahy a cti, narvať tam hviezdy pre mamičky (Andy Lau), dcérenky (Nicholas Tse) a vôbec všetkých, ktorí aj náhodou nepoznajú týchto dvoch (Jacky) a možno aj niekoho dalšieho, kto vie, ako treba používať päste a nohy (Jacky Wu Jing, Yu Xing)...... ale prečo dať v zásade historicko-dramatický materiál do rúk Bennymu CHenovi, mi asi nevysvetlíte, teda, okrem toho, že má zvučné meno, lebo tento Šaolin by ma nedonútil ponocovať ani kvôli prehrávajúcemu Andymu Lauovi a hudbe, čo na Veľkom múre stavia rady do pozoru........... /ale dobre, nevidela som to celé, ale vlastne som asi aj rada/...... ()

seth82 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný pokus, avšak vadil mi tam Jackie Chan, ktorý svojou postavou narúšal celú atmosféru filmu a silene to podfarboval komediálnym podtónom, ktorý sa podľa mňa v tomto prípade do celkovej povahy filmu vôbec nehodil. Radšej nech zostane pri amerických gýčoch a spomína na svoju kariéru dávnych časov. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (7)

  • Aby se zamezilo poškození skutečného chrámu, byla pro potřeby natáčení v provincii Zhejiang postavena jeho replika za 1,5 milionu amerických dolarů. (Raztubyl)
  • Všichni herci hrající mnichy si museli na natáčení oholit hlavy, až na Jackieho Chana, který ve filmu nosí čepici, a nechal si proto ostříhat jen vyčnívající vlasy. (Raztubyl)

Reklama

Reklama