Reklama

Reklama

Shaolin

  • Hongkong 新少林寺 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Během války na počátku 20. století projíždí nelítostný ale úspěšný velitel Hao Jie se svými vojáky Čínou a dobývá každé město, na které narazí. Jednoho dne zlikviduje také město poblíž šaolinského chrámu a před očima všech mnichů zastřelí zraněného protivníka prosícího o milost. Po slavném návratu domů ho však zradí jeho podřízený Cao Man, díky čemuž Hao Jie přijde o všechno. Holý život si zachrání jen útěkem, přičemž se dostane do stejného šaolinského chrámu, poblíž kterého nedávno raboval. Zcela zničený a pokořený Hao Jie požádá mnichy o přijetí, ti jsou však proti. Spřátelí se ale s místním kuchařem, který mu slíbí že mu pomůže získat si důvěru mnichů. (Raztubyl)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

kinderman 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech mi to připomínalo Hodgesův film Modlitba za umírající (1987), také v tom, kterak na konci B.Chan ukázal, jak vypadá smířené spočinutí v Buddhově náručí...a to tak, že názorněji to snad už ani předvést nešlo. A Jackie se blýskne zábavným kuchařským kung fu, které ovšem jako by vypadlo z jiného filmu. ()

seth82 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný pokus, avšak vadil mi tam Jackie Chan, ktorý svojou postavou narúšal celú atmosféru filmu a silene to podfarboval komediálnym podtónom, ktorý sa podľa mňa v tomto prípade do celkovej povahy filmu vôbec nehodil. Radšej nech zostane pri amerických gýčoch a spomína na svoju kariéru dávnych časov. ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Hong Kongské divadlo intrik a vnitřního smíření, s klasicky epickým finálním bojem a poměrně dost přehlídek kung-fu i mimo něj. Nechci nikomu spoilovat, a tak jen řeknu, že finále je sice překvapivé, ale ne na "čínské" poměry. Ale myslím si že se to v moc západních akčních velkofilmech nenajde? Protože hlavní vítěz je uvnitř, a na to se "u nás" nehraje. Téma je takové klasické, zápletky taktéž, ale pořád to hezky funguje. K tomu staré dobré laciné efekty (které ve zpomalovačkách vypadají ještě laciněji) a cvičené estetické souboje. Prostě klasika. Jen mi to bohužel přijde trochu zbytečně dlouhé. Takže pohodový zaslouženě tříhvězdičkový (možná i tří a půl) kousek, bohužel jen zbytečně natažený. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Výpravná podívaná se spoustou známých herců, která má slušný příběh i poměrně dostatek akčních scén, čekal jsem to horší. Jackie Chan má sympaticky vtipnou roli, a i charakterní úlohy ostatních herců nejsou přeplácané. Hudba mi dost lezla krkem, ale dalo se to snést, a snad kromě přepálené stopáže a pár hluchých míst tomu nemám moc co vytknout. Dostal jsem, co jsem čekal, spokojenost. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Epický príbeh o prerode muža medzi šaolinskými stenami. Páčil sa mi celkový vizuál i hudobná stránka, aj keď pri efektoch som bol trochu prekvapený, že boli iba priemerné a napr. pri delových guliach tvorcovia nedomysleli fakt, že ohnivé výbuchy po nich neostávajú. Rovnako sa mi páčili aj súboje, ktoré napriek užívaniu drôtov sa držali pri zemi a chavalabohu sa žiadne wuxia sa pri nich nekonalo. Už už som si myslel, že menšia a komická rola Jackie Čana nič zo svojho umenia neukáže, ale predsalen bol využitý - ukázal menej tradičné knedlárske kung-fu. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (7)

  • Všichni herci hrající mnichy si museli na natáčení oholit hlavy, až na Jackieho Chana, který ve filmu nosí čepici, a nechal si proto ostříhat jen vyčnívající vlasy. (Raztubyl)
  • Snímek vzdává poctu všem filmům s tématikou Shaolinu. (Yoshitsune)
  • Aby se zamezilo poškození skutečného chrámu, byla pro potřeby natáčení v provincii Zhejiang postavena jeho replika za 1,5 milionu amerických dolarů. (Raztubyl)

Reklama

Reklama