Reklama

Reklama

Shaolin

  • Hongkong 新少林寺 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Během války na počátku 20. století projíždí nelítostný ale úspěšný velitel Hao Jie se svými vojáky Čínou a dobývá každé město, na které narazí. Jednoho dne zlikviduje také město poblíž šaolinského chrámu a před očima všech mnichů zastřelí zraněného protivníka prosícího o milost. Po slavném návratu domů ho však zradí jeho podřízený Cao Man, díky čemuž Hao Jie přijde o všechno. Holý život si zachrání jen útěkem, přičemž se dostane do stejného šaolinského chrámu, poblíž kterého nedávno raboval. Zcela zničený a pokořený Hao Jie požádá mnichy o přijetí, ti jsou však proti. Spřátelí se ale s místním kuchařem, který mu slíbí že mu pomůže získat si důvěru mnichů. (Raztubyl)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

tombac 

všechny recenze uživatele

Hvězdná hongkongská herecká sestava, slibné téma, slušná výprava, a ve finále z toho vyleze podivný patetický šaolinsko-válečný hybrid s iritující hudbou, který svou splácaností trumfne i nedávné Chen Zhena a True Legend, přičemž má ještě z těch tří nejhorší bojové scény. Ach jo. A Andy Lau není v hlavní roli právě přesvědčivý. 5/10 ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Tak hlavně se moc netěště na Jackieho Chana. Poslední dobou ustupuje do ústraní a v čínských filmech poslední doby hraje hlavně komické role (což i v těch amerických). Prostředí Shaolinu je poutavé, výprava také a akční scény se dají vidět. Po celou dobu se však odehrává bratrský souboj a je to více drama než akční film. Přes dvě hodiny se na to dá dívat hodně těžko, protože po celou dobu se spíše vedou filozofické rozpravy. Mimochodem snad v každém činském filmu jsou vždy lidi ze Západu jen zkorumpovaní zlí lidé pohrdající vším - jako tady britové (?) co prodávají zbraně komukoliv. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan uz davno nebol taky roztomily a zabavny. Presne tento typ mentorov mu na stare kolena sedi. Dokonca predvedie aj dalsi novy styl (kucharske kung-fu). Potesilo ma, ze ma vo filme vacsi priestor ako som cakal. Potial spokojnost, takze preco take nizke hodnotenie? Lebo Jackieho postava je len vedlajsia a ustrednou postavou je Andy Lau a jeho prerod od neľútostného velitela k pokornemu shaolinskemu mnichovi a tato zapletka prilis nefunguje. Andyho postava nie je prilis dobre napisana a napriek bohatej stopazi nie je jeho prerod prilis presvedcivy, ale hlavne ani prilis divacky zaujimavy, vdaka comu si vas neziska v ani jednej polohe. Akcnych scen tiez nie je vela a hlavne su dost hnusne predratovane. Co je velka skoda. Mat vo filme sucasne prvotriedne kung-fu masiny (Wu Jing, Xing Yu) a hercov, ktori uveritelne dokazu predstierat kung-fu (Nicholas Tse, Andy Lau) a vodit ich cely cas na dratoch ako nejake bábky bez moznosti nechat ich naplno predviest, co dokazu, mi trha srdce. Jackieho komicka bitka ma bavila ovela viac ako akakolvek ina bitka v tomto filme. Za zmienku stoji este solidna vyprava. Vidno, ze sa na filme nesetrilo, ale radsej mali producenti investovat viac penazi do poriadneho scenara. 5/10. ()

predators 

všechny recenze uživatele

S odřenýma ušima oželím nedostatek soubojů a přikloním se k těm, kterým se bude více zamlouvat příběh. Právě o ten tady totiž běží. Do dvou hodin by se choreografických kousků vlezlo více. Taky nečekjte žádné komnaty nebo pubescentního studentíka s drunkmasterem. A ještě jedna smutná pravda. J. Chana už pravděpodobně jinak, než vařit neuvidíme. To s sebou nese taky pozitivní zprávy...má zdárné nástupce a já už se těším na jejich povedené kousky. 65% ()

kikuka

všechny recenze uživatele

.... celý svet recykluje osvedčené produkty z rôznych bodov časopriestoru, tak prečo nie Číňania...... teda, robia to už hodnú chvíľu (ako bol povedal Lev: "všetko Tchajwan"), a to pod heslom ked sme už vo WTO, tak nech všetci vidia, že to "W" sme my...... a vlastne aj "T" a aj "O" mno, klasika, okolo zdokumentovanej historickej udalosti, akou je napríklad vypálenie Šaolinského chrámu, treba vystavať srdcervúci príbeh odvahy a cti, narvať tam hviezdy pre mamičky (Andy Lau), dcérenky (Nicholas Tse) a vôbec všetkých, ktorí aj náhodou nepoznajú týchto dvoch (Jacky) a možno aj niekoho dalšieho, kto vie, ako treba používať päste a nohy (Jacky Wu Jing, Yu Xing)...... ale prečo dať v zásade historicko-dramatický materiál do rúk Bennymu CHenovi, mi asi nevysvetlíte, teda, okrem toho, že má zvučné meno, lebo tento Šaolin by ma nedonútil ponocovať ani kvôli prehrávajúcemu Andymu Lauovi a hudbe, čo na Veľkom múre stavia rady do pozoru........... /ale dobre, nevidela som to celé, ale vlastne som asi aj rada/...... ()

Galerie (151)

Zajímavosti (7)

  • Snímek vzdává poctu všem filmům s tématikou Shaolinu. (Yoshitsune)
  • Všichni herci hrající mnichy si museli na natáčení oholit hlavy, až na Jackieho Chana, který ve filmu nosí čepici, a nechal si proto ostříhat jen vyčnívající vlasy. (Raztubyl)

Reklama

Reklama