Reklama

Reklama

Průmyslový magnát, mocný a arogantní muž Stanislas Graff, je za bílého dne unesen. Svázané ruce, černá kápě a posléze i uříznutý prst dává unesenému šanci na pohled do vlastního nitra, na svůj život a hodnoty. Samozřejmě jinak prožívá osudovou tragédii rodina, která se sice snaží zachovat tvář pro veřejnost, ale zároveň se musí vyrovnávat s postupně vyjevovaným druhým životem Stanislase, otce, manžela, syna. Výkupné je vysoké a mnozí z firmy si v této situaci mohou skrytě se Stanislasem vyrovnávat své účty. A on zatím nedokáže pochopit, proč tak dlouho otálejí s výkupným. (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhý film. Psychologická rovina na průměru ,která jen fantazíruje s výborným hlavním představitelem, kde ještě ke konci film chytne trochu lauf ,ale jinak zde na thriller chybí kvanta věcí a na drama je to vcelku průměrné, ničím nepřekvapující sonda o jednom pracháči, který je unesený a čeká stejně jak teroristi na výkupný. Zkrátit a malinko hodit napětí na větší kvalt ,protože buď zde jedete na volnoběh nebo má film zařazenou trojku, což prostě nestačí.55% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Netradičný film o únose, kde hlavným nepriateľom uneseného nie sú únoscovia, ale on sám. A možno aj jeho kolegovia sú v konečnom dôsledku ešte väčšími nepriateľmi. Ale ako sa to vezme, otázka viny a brania zodpovednosti za bohémsky život na úkor rodiny a najbližších je ústrednou témou snímky. Problém určite nie je v hlavnom predstaviteľovi, ale skôr v pomerne mdlom spracovaní. Je pravdepodobné, že si počas niektorých scén poviete, že by si zaslúžili filmovejší look a zamyslíte sa aj nad tým, akoby to celé vyzeralo, ak by sa toho chopil napríklad taký Fincher. 70% ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a netradiční thriller, který vlastně thriller přestává být již asi po půlhodině. Mění se v psychologické drama, jež zkoumá, zda mocného, bezskrupulózního člověka změní traumatická situace, v níž mu jde o život. A režisérovi se tohle drama náramně povedlo. Yvan Attal podává bezchybný výkon, v roli manželky i maminky jej výborně doplňují Anne Consigny a Francoise Fabian. ()

RPupkin 

všechny recenze uživatele

Skutečný příběh únosu barona Empaina, který od ledna do března 1978 i díky masivnímu zapojení bulváru cloumal francouzskou veřejností, přenesený o třicet let později. O co věrohodnější jsou naturalistické scény z místa zajetí, o to uměleji, fádněji a odbytěji působí statické pasáže z Paříže, zobrazující počínání Empainovy firmy a rodiny. Snahy policie o výměnu rukojmího za falešný finanční obnos nepostrádají dynamiku a dramatičnost a dávají snímku druhý dech, ani to z něj ovšem nečiní nijak mimořádnou a nadprůměrnou podívanou. Celkově vzato: za mě palec na neutrálu, 60 %, nechci vidět znovu. [viděno v dubnu 2021 | komentář #21] ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Ta současná koncepce francouzských filmů je z tohoto snímku opět cítit ze všech stran a je to i důvod proto, proč současnou francouzskou tvorbu nesleduji. Nicméně jistá civilnost dramatu, byť se děj odehrává mezi smetánkou z nejsmetánkovatějších, zde nebyla ke škodě a psychologická hříčka byla celkem koukatelná. Herci nezaujali ani trochu, ale s tím mám problém u každého z dnešních filmů francouzské výroby. Zkrátka, doba Delonů, Ventůrů, Gabénů a mnohých jiných byla jen jedna, tedy se nikdy vrátit nemůže. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Yvan Attal kvůli roli ve snímku Rapt podstoupil drastickou dietu, při níž zhubnul 20 kilo. (claudel)

Reklama

Reklama