Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý konstruktér a nynější číšník Zdeněk Straka se rozhodne nekompromisně „chytit štěstí za pačesy“. Štěstí, to je pro něho především krásný, reprezentativní, pokud možno zahraniční „bourák“ a mnoho jiných věcí, o nichž sice nemá ještě zcela konkrétní představu, ale zato o to rozhodnější přesvědčení, že jedině v jejich vlastnictví, spočívá to pravé a nefalšované štěstí. Nechce se mu dlouho čekat. Je to přece tak snadné přijít k „velkým penězům“. Stačí několik finančních machinací na hranici zákona a hlavně za ní … O této honbě za pochybnými hodnotami vypráví s komediální nadsázkou hra brněnského studia. Nepostrádá řadu překvapujících situací. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Pro mě byl nejsilnějším okamžikem filmu moment, kdy se hlavní hrdina usedavě rozpláče, protože mu nevyšel fígl s prachama. S tím se dokážu identifikovat, já takhle řvu každý ráno, když musím do práce, až mě kolemjdoucí (marně) utěšují. Na moje nešťastné "já tam neči!" odpovídají drsně, musíš, my tam jdem taky. Pro ženy: velkým štěstím může být: většina amerických herců, pak třeba Kavalčík (ač je to neuvěřitelné), Trump, Kohák (u těch dvou ale počkat, až si naondulujou přehazovačku) Naopak, žádným štěstím není Karel Hála, Fantomas, Přeučil, z většiny úhlů úchopu ani Petr Nárožný, s velkou opatrností pak děd Vševěd. Někteří měli velké předpoklady být štěstím, ale sami se o to připravili (Babiš a většina dalších mužů s milimetrovým trávníkem). ()

topi 

všechny recenze uživatele

No do prdele co tohle mělo být??? První půlhodina se tváří jako vážnější detektivka, aby se potom změnila v šílenou a totálně bláznivou magorovinu! Já vážně chvílemi nevěděl, co si o tom mám myslet. To vypadá, jako by tu půlhoďku natáčel Jiří Vanýsek střízlivej a potom se i se všemi herci naprosto odvázal a všichni se našňupali koksu, včetně dvouzubé Marie Mottlové :D. Jako fakt bizár situace a scény, u kterých jsem vybuchoval smíchy a přitom si pořád říkal WTF??? Pavel Blatný se s hudbou taky pěkně v té druhé půli rozjel, zkrátka brněnská televize ve vší parádě!! Nevím, jak to mám hodnotit, dám zlatou střední cestu :). A jako pro Brňáka je radost sledovat všechny lokace, kde se snímek koncem sedmdesátých let natáčel a proto poslouží i z historického hlediska. Kdo chytá štěstí za pačesy je pořádně za pačesy přitažená taškařice. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, kolik záporných charakterů se dokáže vměstnat do jednoho brněnského televizního scénáře. Skutečně, nikdo z představených figurek hajzlíků, zlodějek a záletnic nemá šanci získat si vaše sympatie, jinak je ale tahle socialistická moralitka příběhem překvapivě zábavným a hlavně docela originálním. Záslužné je ze strany televize připomenutí brněnských herců té doby a není to jenom o Jiřím Pechovi nebo Ivě Bittové, ale i třeba o kdysi významné Marii Pavlíkové, která jako jediná kladná postava dobrácké sousedky dopadla v téhle taškařici dobře. ()

Andresito 

všechny recenze uživatele

Štěstí má mnoho podob. Pro Zdeňka Straku má však jen jednu - majetek. A tak se všemožně snaží ho co nejrychleji nahromadit, a to jakoukoli cestou. Ovšem ne vždy mu jeho záměry vycházejí podle jeho představ a nedochází mu, že jeho skutečné štěstí mu pomalu, ale jistě proklouzává mezi prsty. Kdo chytá štěstí za pačesy je příjemná, tak trochu kriminální komedie se zajímavými herci, hlavně Marie Motlová do své role sedla výborně. 70% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal na viacerých miestach Brna. (dyfur)

Reklama

Reklama