Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Významný charakterní herec i člověk v mnoha ukázkách a vzpomínkách příbuzných, V. Kubánkové, I. Hüttnerové, V. Preisse, J. Novotného, F. Laurina aj.  Už jako kluk hrával spolu se svou sestrou pro okolní děti loutkové divadlo. Původní pimprlata i kulisy doplňoval - díky svému výtvarnému talentu - pohotově dalšími. Jakkoliv původně uvažoval o medicíně, během války se začal věnovat divadlu. Na svých prvních štacích kromě herectví zajišťoval také výpravu a dostal se i k režii. Jeho manželkou byla herecká kolegyně Nina Popelíková. Tvořili spolu nerozlučnou dvojici lidí, kteří se doplňovali svými vlastnostmi, občanskými postoji i stejným názorem na rodinné zázemí. Působil ve Vinohradském divadle, ale i na jiných pražských scénách. Na jeho pedagogické působení na DAMU vzpomíná dodnes řada jeho hereckých žáků. Měl existenční problémy po roce 1968, nové angažmá získal až v polovině sedmdesátých let v tehdejším Realistickém divadle. Výrazné postavy v řadě inscenací, které jsou živé dodnes, mu poskytla i televize. Na skvělého herce, pedagoga, interpreta Seifertových veršů, zastánce rebelujících hereckých adeptů, ale i kamaráda z chalupy, rybáře a vášnivého kuřáka vzpomínají vedle jeho dcery a sestry také František Laurin, Iva Hüttnerová, Viktor Preiss, Miloš Hlavica, Věra Kubánková, Jiří Plachý a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Talentovaný herec. Ve vztahu k přírodě jsem s ním souznil. Podobně když "okouzlil paní profesorku nemajíc zub vepředu" když jsem si vyrazil zuby na kole.  Měl moc pěknou manželku. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zcela tradiční cestou (rozhovory, fotky, ukázky z rolí) udělaný milý dokument o velkém českém herci a pedagogovi, kterého dnes už diváci možná tolik neznají, ale patřil k velikánům divadelní i filmové scény, přičemž miloval učení na divadelní fakultě a také maloval. Z dokumentu i díky příjemné hudbě místy připomínající Morriconeho Misi vyznívá radost ze života, kterou Ota rozdával. Moc milý a podařený dokument zařazený do série pořadu ČT - Příběhy slavných. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušný portrét velkého herce, co do strany vlezl z naivity a ta ho od 1968 potápěla. Proto asi hrál jen tajemníky, předsedy a zasloužilé partyzány. Nějak se zalíbit musel. Pil jen kafe a kouřil partyzánky. ()

Scorepetitor

všechny recenze uživatele

Je to ten samý "charakterní herec i člověk", který se v roce 1951 před procesem s Jiřinou Štěpničkovou z vlastní iniciativy osobně dostavil do soudní budovy (jak později potvrdila sama Štepničková) a ústně žádal maximální trest (když předtím údajně podepsal i písemnou žádost)? ()

Reklama

Reklama