Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život Carly (Nichola Burley) připomíná pohádku. Chodí s charismatickým Jayem (Ukweli Roach) a jejich taneční skupina se právě probojovala do finále tanečního mistrovství UK Street Dance Championship. Pohádka ale končí ve chvíli, kdy Jay Carly skupinu opustí a všechny sny o taneční slávě se tak rychle začínají hroutit. Zlomená Carly bojuje ze všech sil, aby skupině i sobě dokázala, že k vítězství je může dovést i ona, nicméně po sérii nepříjemností a osobních porážek, mezi které patří i ztráta zkušebny, začíná o svých vůdčích schopnostech vážně pochybovat. Spása přichází v podobě učitelky baletu Heleny (Charlotte Rampling), která je fascinována schopnostmi a nadšením Carly a celé skupiny a nabídne jim, že mohou trénovat v luxusním studiu baletní akademie. Podmínkou ale je, že budou spolupracovat s jejími baletními tanečníky. Helena doufá, že Carlyino nadšení a vášeň pramenící ze street dance nakazí i její mladé svěřence před konkurzem do prestižního britského Královského baletu.

Na otázku, zda tyto dvě skupiny tanečníků najdou způsob, jak před finále tanečního mistrovství UK Street Dance Championship a před konkurzem do britského Královského baletu začít spolupracovat, odpoví historicky první 3D taneční film, který je inspirujícím a vzrušujícím výletem po britské scéně street dance, a který představí mimo jiné i hvězdy populární televizní soutěže Britain´s Got Talent – George Sampsona a skupiny Flawless a Diversity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (131)

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Filmy s taneční tématikou se mi velice líbí. V době kdy vyšla pouze série Step Up, jsem tento film uvítal. Na StreetDance jsem přišel v klipu skvělé písničky We Dance On a od té doby se na toto dílo těšil. Určitě mě nezklamalo, nenudil jsem se, ale na druhou stranu to mohlo býti ještě více propracované a nepředvídatelnější. Přesto hodně chválim. Také za to, že se ve filmu objevily takové esa jako George Sampsona a skupiny Flawless a Diversity. To co předváděli je vskutku impozantní. Stejně jako i jiní tanečníci. Dávám čtyři hvězdy - 80%. ()

Kaja.Kolarova 

všechny recenze uživatele

Velké, velké zklamání. Obecně od tanečních filmů není dobré očekávat mnoho, tohle je ovšem propadák. Taneční a choreografická stránka celé věci je super, jasně, jenže kolik takových filmů už je? Opravdu svět potřebuje ještě tohle? Nejvíc mě dostalo, jak se ve filmu nadřazuje street dance nad baletem, naprosto mě irituje celý postoj "crew". Dnešní mládež, která nemá kulturní vzdělání a cítění, se samozřejmě s chutí zakouká a bude bezpáteřně souhlasit, to je na tom to nejhorší... Že by se celé lidstvo mělo lépe, kdyby tancovalo "street"? Dejte pokoj. ()

Reklama

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

FILMOVÁ NOC 2010 STREETDANCE 3D se honosí označením "první taneční 3D film", ale kdyby se ubral prostorový rozměr snímku, který se snaží o spojení klasického (taneční biják) a moderního (3D) i v rámci prostoduché fabule (balet a pouliční tanec), moc by se toho nezměnilo. Tře se zde totiž snaha začlenit jednotlivá vystoupení do vyprávění, což ale eliminuje efektivnost 3D (protože z plátna nic nelítá ani netrčí - a pokud, tak rušivě), a s přibývající stopáží rezignováním na jakoukoliv snahu vyprávět nebo alespoň příběh dovyprávět do konce, což vede k okázalým exhibicím baleto-tance. Oproti ostatním počinům daného subžánru jsou zde patrné určité odklony na významové rovině i co se týče odvážnosti prezentovaného. Na místo prokázání toho, že i pouliční vystoupeni mají právo na uznání stejně jako způsoby tance vyučované na uměleckých školách zde jde o sloučení oněch dvou přístupů a překvapí i "uvolněnost" mravů, kdy se hlavní hrdinka spustí, i když to pokrytecky slouží k závěrečnému polibku a vyprofilování záporáka. Jinak je to stejně schématické, pozérské a z cílové divácké skupiny se dělají idioti jako u jiných dance-flicků, jenom je zde nově zbytečné 3D a selhává to jak jako vyprávění, tak i jako něco pokrytecky oslovující puberťáky prostřednictvím arogantních a mentálně i intelektuálně nevyzrálých, urážejícím způsobem stereotypizovaných a jednorozměrných figurek. Jediná Charlotte Ramplingová si zachovává určitou důstojnost jakožto postava i herečka, ale jediná postava, s níž se jako s morálním hlasem dá identifikovat, je po přechodu... není to v pozéřině pro puberťáky problém? A kolik těch děcek s kšiltovkou dozadu ví o kvalitních alternativách v podobě nedostižné Parkerovy SLÁVY či sedmdesátkových kultech jako HOREČKA SOBOTNÍ NOCI či POMÁDA? ()

Nons3nse 

všechny recenze uživatele

Tak toto je už vážne moc. Tanečných filmov je čim ďalej tým viac, a ja ich čím ďalej, tým viac nemám rád. Pre mňa je to stále o tom istom. Tanečná skupina ide do dôležitého finále, popri tejto „ceste“ do finále ju ale stretnú problémy, a nakoniec to všetko vyhrajú. Najlepšie z toho všetkého sú iba tanečné scény, ale to je asi tak všetko. Tieto filmy sú iba pre určitú skupinu ľudí, ale ja do nej nepatrím. Jedna hviezda iba za spomínané tanečné scény... ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Oproti Step Up 3D o triedu vyssie v deji a o dve v tanecnych cislach. StreetDance ich jednoducho ponuka divacky vdacnejsie. Mimo tohoto priameho porovnania tanecnych filmov 2010 ale je pravda, ze nic extra. A ten ich britsky prizvuk je skor otravny nez rozomily, bez tituliek by som im nerozumela ani slovo. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Film je historicky prvním tanečním filmem ve 3D. (Angie91)
  • Film představí i hvězdy populární televizní soutěže Britain´s Got Talent - George Sampsona a skupiny Flawless a Diversity. (Angie91)
  • Výraz street dance zahrnuje všechny tanečný styly, které vznikly improvizací na ulicích. Patří mezi ně hip hop, break dance, popping, locking a jiné taneční styly. (Angie91)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno