Reklama

Reklama

Vánoční příběh očima oslíka

  • Francie L'histoire de Noël (více)
všechny plakáty
Francie, 1994, 47 min

Obsahy(1)

Vánoce se staly komerčním svátkem, volnem, které si užívá celý svět. Často ale zapomínáme, o co se jedná a kde vůbec celý příběh začal: ve chlévě u Betléma, když tesař se svou ženou nemohli najít místo v žádném hostinci. Tento film vypráví příběh o Ježíšově narození, o hněvu krále Heroda, o útěku do Egypta a o Herodově pokusu zabít malého Ježíše. Příběh je podán očima oslíka a volka, kteří přihlíželi Ježíšovu narození a dělají vše pro to, aby děťátko ochránili. Oslík vypráví: „Tu noc se nám narodilo děťátko, a tak jsem požádal volka, aby je zahřál svým dechem. Přišli pastýři z kopců a tři králové, aby to dítě uviděli. Poznal jsem, že je to dítě důležité, ale zároveň také ve velkém nebezpečí.“ Filmové vyprávění přináší osobitý pohled na dávný příběh, avšak zůstává věrný biblické verzi. Proto je vhodný k rodinnému slavení Vánoc. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

majo25 

všechny recenze uživatele

Klasický príbeh nakreslený jednoduchou animáciou, ktorý nijako neoslní, ale ani neurazí. Ako edukácia tiež veľmi neobstojí, skôr je to priblíženie ďeťom genézy tradície zvanej Vianoce. Dokonca sa občas objaví aj ľahký vtip. ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Ráno 26.12. som sa zobudil akosi priskoro a zapol som bedňu, v ktorej práve dávali tento nevýrazný animovaný film. Hneď plusové body táto rozprávka získala jednoduchou ale peknou animáciou a vhodným dabingom STV. A čo príbeh a zápletka? Klasická story o narodení Ježiša vyrozprávaná z pohľadu starého somárika (s hlasom Hercula Poirota). Veď viete, toho čo stál pri jasliach pri malom Ježiškovi... Dal by som aj plné hodnotenie lenže od toho ma odradili zbytočné flashbacky, nedomyslené a nedotiahnuté vedľajšie dejové línie a tiež drobné nelogické nezrovnalosti v ústrednom príbehu, ktoré si každý pozorný divák všimne. Tieto chybičky na kráse nie sú však nič čo by vás malo odradiť od zhladnutia "Príbehu Vianoc". Znamená to, že to musíte všetci vidieť? No, určite to nestojí zase za divoké zháňanie videokazety alebo DVDčka, ale keď uvidíte, že to dávajú v období Vianoc v telke tak videním toho rozhodne neutrpíte žiadnu ujmu. Stiahnutím takisto ;) ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

V poho pohadka, osvetlujuca vianocny stromcek. Pedantna animacia, absence nudy, asi dobry pribeh, vsetko v skvelom starom balení , vzduchom stlaceny do sympatiznej stopaze. No a rozpravajuce zvieratka a vyvrazdovanie detí. Udelujem styri vakuove hviezdy. Piata sla ukazat trom kralom cestu do Betlehema. Milo stravena necela hodina pri vianocnom stromceku. ()

Reklama

Reklama