Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptace čtvrtého dílu ze série osmi novel o energické středoškolačce jménem Haruhi Suzumiya a její SOS Brigádě zachycuje období mezi 17. až 24. prosincem, měsíc po kulturním festivalu. Zprvu se zdá být vše v normálu a Haruhi plánuje na Vánoce další akci SOS Brigády. Druhý den ale Kyon po příchodu do školy zjišťuje, že Haruhi a Itsuki zmizeli a Nagato ani Mikuru si na Kyona a jejich zážitky nevzpomínají. (profhubert)

(více)

Recenze (35)

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Jo... kvalitní dílo. Nějak mě to sice neodrovnalo, jak jsem tak trochu podle těch hodnocení čekal, ale že by mě to zklamalo taky nemůžu říct. Jsem fanda Haruhi a tendle film je pro fanoušky jak dělaný. Spousta refenrencí na předchozí série a postavy, spousta paradoxů, cestování časem, mimozemšťanů, kawai Nagato a cynických Kyonových hlášek. 8/10 ()

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Během týdne zkouknutá komplet Haruhi a těším se do budoucna, takhle mě asi ještě žádné jiné anime, které neskončilo po první sérii, nezaujalo. Film je hodně podobný seriálu, jen mi přišel o něco málo temnější. Výborný příběh dokresluje pěkná hudba, neuvěřitelná animace, zajímavé dialogy a monolog, u kterých se občas musí zapojit mozek. Nebylo by špatné sestříhat to na další sérii, časově by to jakž-takž odpovídalo :), ale já jsem každopádně spokojen. A ať nikoho ani nenapadne koukat na to bez znalosti seriálu (aspoň první série)! 4,5* ()

Reklama

Starletka 

všechny recenze uživatele

Dvě a tři-čtvrtě hodiny těžce, těžce utahané, ukecané nudy. Jediný dějový klad celého tohoto nepochopitelně opěvovaného veledíla je prohloubení charakteru Yuki. U ostatních postav platí to samé co u seriálu - Kyon je sympaťák, Haruhi by měla být nabodnuta na kůl a zašlapána do země, Mikuru pouhý fanservice, Itsuki do počtu. Moje pochvaly můžou jít maximálně k nádherné animaci, atmosféře a soundtracku, ale ty bohužel směšně chabý děj nevyváží. Ve výsledku tento film dokázal pouze zvýšit mé antipatie k celé sáze. 4/10 ()

Larky 

všechny recenze uživatele

První sezóna byla výborná, druhá slabá a film je vynikajicí a jde fakticky o to nejlepší co se s Haruhi zatím dalo vidět.2 a třičtvrtě hodiny je sice docela velká porce, ale tak lehce a dobře stravitelná, že si ji schutí dáte zase znova.Rozhodně nečekejte tolik komediálních situací jako je v seriálu, spíš naopak, kromě začátku je film velmi vážný a o to možná lepší než celý seriál.96% (První film roku 2011, který jsem měl tu čest shlédnout a opravdu jsem si nemohl vybrat lépe) PS: Haruhi s dlouhými vlasy - jedna z nejpřitažlivějších slečen v rámci mangy a anime. ()

BluT 

všechny recenze uživatele

Suzumiya Haruhi no shōshitsu jsem si užil, ale prostě to nedosahovalo kvalit, vtipu a originálnosti seriálu. Vůbec mi nevadlo, že se film protáhl hodně přes dvě hodiny, protože ta animace je prostě krásná a dialogy, ač byly trošku vleklý, nebyly rozhodně nudný. Ale prostě se toho moc nestalo. Navíc mám v tomto anime radši ženské charaktery, takže fixace děje na Kyona tomu v mých očích spíše uškodila. Ale vzato kolem a kolem je to stejně celkem pecka -> 85% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Kyon pužívá pseudonym John Smith. Stejný pseudonym používá The Doctor ze seriálu Pán času (od r. 2005). (Saigou)

Reklama

Reklama