Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve zchátralé a zaplivané části blíže nespecifikované evropské metropole se dvě ztracené existence Tony (Vincent Cassel) a José snaží vymyslet, jak získat peníze na prázdniny v Santo Rico. Tony se tedy zaváže Zoranovi ke spěšnému prodeji pěti kilogramů trávy, zatímco José raději staví saunu a hlídá vilu zámožnému soudci Nomercymu. Značné komplikace se však rodí společně s Josého neutuchající touhou po soudcově sexy dceři Clemence (Diane Kruger). Do všeho se navíc zaplétá pár pornorežisérů a neodbytná přítelkyně a původně jasný plán se začíná nezadržitelně hroutit. (Richie666)

(více)

Recenze (43)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Alexis Dolivet, El Diablo, Izm .. Odřené čtyři hvězdy. Ne zrovna sympatická animace, zato většinově vyloženě nesympatické postavy a jejich až přepálená debilita jdou občas proti diváckému zážitku - naštěstí je zde slušná porce kladných segmentů, které pobaví a drží celek v souhrnně zábavných výšinách. Zkrátka svérázné rozvedení původní televizní série z devadesátých let, které si své spokojené diváky zajisté najde (a někteří povaleči se zde dokonce najdou). ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vemte študácký smysl pro recesi, přistěhovalecký slang, rap, punkový škleb Sex Pistols (a pro jistotu přibalte půlku Rottenovy zadnice), zkouřenost Biga Lebowskiho, popkulturní vtípky Simpsonových, bezútěšnost panelových ghet, černého Drisse z Nedotknutelných, doplňte to záměrně nelíbivou kresbou, která připomíná kombinaci Anderssonova Kontejneru a vtípků Honzy Vyčítala, zatřepejte, promíchejte a z tohohle Molotovova koktejlu vám vyjde něco vzdáleně podobného Frajerům. Animovaná komedie o dvou flákačích z předměstí, co sní o slávě v hudebním byznysu, sexu a fajn dovolené v teple, není seriózní, politicky korektní a určitě nesedne každému. Pokud ale přistoupíte na její pravidla (pardon, anarchii), existuje slušná šance, že se pobavíte přímo královsky. Vášnivý tanec osazenstva policejní stanice s pendreky v rukou, kteří pějí o tom, jak jim vlastnictví pout zvedá (nejen) sebevědomí, nebo rapový song kajících se hříšníků v samotném závěru vás snadno přesvědčí o tom, že pětihvězdičková škála hodnocení je někdy zbytečně limitující. A ještě něčeho si cením. Frajeři nejsou "hardcore" film, při své rozjuchanosti nezachází do extrémů. Jsou jako rozjívený Bart Simpson procházející pubertou, o kterém víte, že má v jádru dobré srdce, a nakonec vás (nejspíš) příjemně překvapí. Celkový dojem: 95 %. ()

Reklama

Cracker 

všechny recenze uživatele

Presne ako píše Flipper, Japonci by sa mali potiť. Lascars je totižto animák perfektný po každej jednej stránke. Veľa ľudí tu spomína že animácie sú zvláštne. Niečo, čo je iné nemusí byť okamžite zlé, mne sa napríklad veľmi páčili, na rozdiel od čoraz tupejších disneyoviek a typického anime to bola príjemná zmena. Takisto v porovnaní so západnými animákmi bol dubbing neskutočne lepší, úplne na inej úrovni. Ďalšia vec ktorá ma len utvrdzuje v tom že Lascars sú najlepším európskym animákom za posledné x-ročie je štipľavý humor. Sarkazmus, irónia, satira takto si predstavujem komédiu ktorá má gule. Postavy sú taktiež veľmi dobre napísané, každá má svoju vlastnú vtipnú individualitu a diváka určite nebudú nudiť. Príbeh a hudba taktiež +++. Naozaj tomuto snímku nemám čo vyčítať, Francúzi tentokrát príjemne prekvapili a dúfam že sa od nich dočkám ešte niečoho podobného :) ()

janeczek 

všechny recenze uživatele

Čéče! Ti řikám, že scházel ždibec, aby se tenhle svitek stal pro mě kultovkou. Kurva jo - hodně zajímavá animace, na pár mejstech velmi origo vyřešená, žhavá kundí štáva teče proudem, 10 kilo zhulenýho listí. Navrch po čertech houpavej soundtrack. No fakt, čéče, dyby mi bylo 15, tak točim kšilt na stranu, nasadim všeznalej výraz malýho zmrda, co má ego velkýho bráchy a du krmit kámoše storkama, jak mam na drátě nonstop napíchlou vlhkou úzkou kundičku. K 5 mi však něco schází, možná až moc odpuidvý ksichty, takže to balim na čtyřce. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Já to věděl! Já věděl, že to vychází z nějakýho seriálu. To je z toho cejtit hned od samýho začátku. Proto nemůžu jít vejš, než na čtyři, jelikož tenhle film asi fakt potřebuje kontext seriálu, aby fungoval na sto procent. Ale ani tehdy by asi pět hvězdiček neulovil, neboť je ten příběh totálně vo ničem. Čtyři ale dám rád, protože stylizace byla super, na animaci bylo vidět, kolik práce do ní museli vložit, byla hravá a místy až překvapivě nápaditá. Humor si nedělá ambice bejt hlavním tahounem filmu, je velmi lehkej, ale snad ani jednou člověka přímo neurazí a to je přitom často dost ohranej a předvídatelnej. Soundtracku nemám co vytknout. Je mi celkem jasný, že tenhle film cílí hlavně na diváka někde těsně pod jeho předpokládanym ratingem, takže ano – pokud jste puberťák, kterej má rád (old-school) hip hop, budete ze snímku vodvařený. Pokud jste divák bez předsudků, máte tu krásně řemeslně zvládnutej animák, kterýmu chybí už jen chytřejší scénář. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama