Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 12 (1983) (série)


Čepice (S12E39)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1983, 18 min

Jarka (J. Bohdalová) vyčítá manželovi Jiřímu (F. Řehák), že jí nepomáhá při předvánočním úklidu. Vzápětí ale náhodou najde ve skříni ukrytou dámskou čepici a napadne ji, že jde o Jiřího dárek pro ni pod stromeček. Její chování se ihned změní. Jen muži naznačí, že by chtěla čepici jiné barvy. Manžel jí ovšem řekne, že čepici si u něj schoval kamarád Venca (M. Šulc). Zklamaná žena to prozradí Vencově manželce Božce (A. Tománková). Na Štědrý den však Božka najde pod stromečkem jen rtěnku... (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Malá televizní vánoční povídka hodně připomíná legendární scénky dua Menšík-Bohdalová. Ta si tu právě střihla onu, pro ni typickou, roli manželky. Jejího manžela si zahrál František Řehák, který ho pojal velice klidně. A právě místo něj jsem si představoval Vladimíra Menšíka. To by byl gejzír výjevů a humoru. Takhle je to takové omšelé a nevýrazné. Vynikla zde pouze Jiřina Bohdalová a to se mi zdá poněkud málo. Ale možná to byl záměr. Vznikl tedy odpočinkový televizní příběh hodící se na pozdní štědrovečerní čas. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svižná vánoční konverzačka, kde je důvodem problémů hned několika rodin kožešinová čepice ve skříni, jež - žel bohu - není určena paní domu.... Výborná je Bohdalová, ta její postava a repliky, to je fakt "ze života". ()

Reklama

Galerie (10)

Reklama

Reklama