Reklama

Reklama

Profesor Layton a věčná pěvkyně

  • Japonsko Eiga Layton kjódžu to eien no utahime (více)

Geniální detektiv a jeho žák na stopě tajemství věčného života a záhadné melodie. (Česká televize)

Recenze (7)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Propadliště v podlaze, hra, jejíž vítěz získá věčný život a legenda o královně, která čeká na své znovuzrození - tím vším oplývá anime s názvem "Profesor Layton a věčná diva". Není to vyloženě pro dospělé, cílovou skupinu bych odhadoval na cca 13 let, ale má to pěknou animaci, pohyb a nenudí. Stylově bych přirovnal k miyazakiho Castle of Cagliostro. Jen trošku víc šmrncnuté Sherlockem Holmsem a Fantomem Morrisvillu. ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné. Na to, že je to účelně zaměřené spíše pro děti, tak zápletka nebyla nijak hloupá a nervy drásající. Postupné odhalení a eskalace měly smysluplné vyústění. Dalo se na to dívat a hudba byla fajn podkres. Dialogy nebyly nijak hloupé, charakterově nijak vymykající se a obecně postavy představovaly zajímavé protipóly. Jinak ale také nešlo o nic vymykajícího se a vybočujícího z průměru. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nevím, mě na tomhle filmu všechno štvalo. Neustálé střídání 2D a 3D animace, přechytralý profesor, jeho pitomoučký a namyšlený žák, který nedokáže ani slyšet moře v mušlích, nesmrtelný a neskutečně otravný policista Scotland Yardu, to, jak se lidi ničemu nediví, nic neřeší, nic nehledají, jen trpně čekají na další zaúkolování, jak debil se chovající skladatel a jeho adoptivní holčička, která zas vypadá, že trpí autismem (a ne, není to vysvětleno), a koneckonců ani o těch hádankách to moc není - za prvních 40 minut filmu se řeší pouhé dvě, za celý film snad pět, šest, a popravdě, nijak excelentní rébusy to nejsou. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Film "puzzle", nikoliv jako skládačka, ale jako sled hádanek, které řeší pravý anglický gentleman Layton se svými pomocníky. Sci-fi IndyJonesovka pro děti s přehledným dějem, pochopitelnými postavami a přece již ukazující prckům jistou složitost světa v tom, že postava páchající záporné činy může mít pro ně, aspoň trochu, pozitivní motivy. Ve filmu se na můj vkus sice trochu moc ječí, ne úplně úžasně se kombinuje 2D a 3D animace, podbízí se přestřelenou akcí a chybí mu opravdová originalita, leč pro jednou přihlédnu k tomu, že děti jsou v Japonsku zasypávány mnohem většími zrůdnostmi či nudou. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama