Reklama

Reklama

Meč: Historie symbolu moci a síly

  • Česko Meč (více)

Obsahy(1)

Tento historický seriál nabitý akčními scénami, jenž nás provede od doby bronzové až do časů Hollywoodu, sleduje vývoj meče, který se z pouhé zbraně stal symbolem boje proti zlu a útlaku. Mečíři, kteří byli uctíváni pro svůj kouzelný um, dokázali vytvořit překrásné předměty, jež sloužily k ochraně i k holému přežití. Budeme svědky odlévání bronzových mečů i mistrovství mečířů vyrábějících meče ze železa a oceli ve středověké Evropě, Japonsku i na Dálném východě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prijal by som viac európskych dejín a menej ďalekovýchodných a šermu. https://dokumenty.tv/mec-historie-symbolu-moci-a-sily-komplet-1-2-dokument/ ()

Reklama

Kazisvet III. 

všechny recenze uživatele

Dokument nepřínáší nové poznatky. Spíše se snaží lidem, kteří jsou v této oblasti absolutní nováčci, přiblížit, jak se tento nástroj zkázy vyvíjel v historii a to velmi jednoduchou formou. Rozhodně mi zde chyběly faktické údaje - například o hypotetickém počtu osob, kteří tímto nástrojem v historii padly. O tom, jak se výroba meče podílela na ukusování ze zásob nerostného bohaství. Více porovnávání jednotlivých druhů "v akci". Na to, že to točila VB, mi to přišlo velmi hollywoodské. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dvojdílný dokument, který nenabízí nic, co byste o mečích a jejich používání nevěděli alespoň z doslechu. Druhý díl se hodně věnuje použití meče v bitvě u Waterloo a tomu, kolik bylo sečných smrtelných zranění na nalezených kostrách.O šavlích se dokument nezmiňuje vůbec a japonské katany jen tak lehce zmíní. Fakt o ničem, zasvěcený a detailní pohled zde nečekejte. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama