Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká kosmetička jménem Joy Millerová učí po večerech své studenty, jak líčit a upravovat vlasy. Práci ztratí poté, co jeden z jejích studentů omylem cigaretou zapálí paruku. Požár se rychle rozšíří po celé místnosti. Joy neváhá a vrátí se, aby zachránila zvířata, která jsou v místnosti v klecích. Její statečný čin se poté objeví i v novinách. Článek uvidí Grushinsky, diplomatický zástupce malého východoevropského státu Slovetzia, o kterém Joy nikdy neslyšela. Grushinsky byl poslán do USA, aby našel vyučujícího přírodních věd pro děti prezidenta Slovetzie. Díky článku se mylně domnívá, že Joy je akademická učitelka, a nabídne ji proto práci. Ta nabídku přijímá, a až poté, co dorazí do Slovetzie, Grushinsky zjistí, že Joy je jen pouhá kosmetička. Domluví se spolu, že budou předstírat, že Joy je skutečná učitelka. Joy na prezidenta a diktátora Borise Pochenka neudělá dobrý první dojem, když na domluvenou schůzku přijde pozdě. Je však výborná ve spolupráci s prezidentovými dětmi, které učí o životě mimo Slovezii a pomáhá jim získat sebevědomí. Prezident Pochenko je znepokojen Joyinou silnou nezávislostí a skutečností, že z něho nemá strach jako všichni okolo. Postupně si však na sebe navyknou a stanou se z nich přátelé. Joy mu radí, jak se chovat, protože Pochenko nechce být ve světě znám jako „zvíře“, jak o něm píší zahraniční média. Prezidentův premiér Leonid Kleist ovšem nesouhlasí s novou strategií a chce rozdrtit rostoucí vzpouru mezi mladými občany Slovetzie. Joy se dozví, že Katrina, jedna z prezidentových dcer, je zamilovaná do Aleka, vůdce povstání. Ten je zajat a uvězněn ve sklepení zámku, ale Joy Katrině pomůže vplížit se do sklepení, aby se mohla vidět se svým milým... (TV Prima)

(více)

Recenze (85)

Žižina 

všechny recenze uživatele

Jestli je neco, co opravdu nesnasim, tak to, kdyz z Evropy delaji Americani misto, kde zijeme vsichni pod vladou novodobych Stalinu a mame tu vsude komunismus. Tendle stat, kde hraje internacionala, dokumenty se pisi v cestine a jinak to tam vypada jako na Ukrajine, me opravdu nenadchl. Naopak me to spise urazi. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Naivní a primitivní blbinka, kde si jedna hloupá zmalovaná koza dovoluje to, co by jiný neriskl ani omylem. Samolitr, že zcela beztrestně. Sem tam je ve filmu nějaká legrácka, ale je jich poskrovnu. Když se do toho všeho po půlhodině nasrala politika (revolucionáři), vzdal jsem to. Stejně jsem se nějak nebavil. Chtěl bych se vsadit, že si nakonec ta baba toho presidenta vzala a měli spolu houfy dětí. Ach jo. 20130827nest. ()

Reklama

slunicko2 odpad!

všechny recenze uživatele

Anna a král v lidovější verzi. 1) Na severozápadní hranici Rumunska leží malá země, Slovecie. Vládne tam milovaný diktátor Počenko s vizáží a chováním Stalina. Sídlí na zámku Sychrov, čte si české noviny, jí českou majolku, ba dokonce vyhotovuje dekrety v českém jazyce. Blízkost Slovenska se projevuje ve slovenských nápisech v továrně. Domácí atmosféru doplňují portréty československých presidentů od Gottwalda po Husáka. 2) Do této idyly přijíždí nositelka "amerického kulturního imperialismu", která utekla z estrádního sitcomu Chůva k pohledání zřejmě proto, aby zažila nějaké dobrodružství. Na konec se ani neptejte, je ještě blbější, než by vás napadlo. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

50%. Dalo se na to koukat, vyloženě to nenudilo, ale nebyl to žáden zázrak. Od začátku bylo jasné, jak to dopadne. Našlo se pár vtipnějších míst, ale vesměs to bylo spíše takové milé. Dalo se na to koukat, člověk se nenudil, ale ani se nikterak nezasmál a nenadchl. Na jedno kouknutí ok, odreagování a uvolnění hlavy. Nic víc. Howgh! ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Noo balansujem na rozmedzí odpadu a 1*. v Slovécii je tvrdá diktatúra avšak siaha len po hradné múry, kde trpia iba diktátorove ratolesti. Vonku frčia technopárty... Rozmýšľam za čo dávam tú hviezdu či za trápneho Daltona, či za rozmaznanú pipku Drescherovú? Však v tom filme nič nebolo... Američanka, ako spasiteľka sveta obmäkčila srdce aj tomu najtvrdšiemu diktátorovi. Ešteže sú tu tí Amíci, aby nám ukázali, že iba oni sú novodobí Ježišovia ... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Při první společně snídani v zámku čte prezident cizí noviny, ale na stole mu leží české noviny Právo. (snikrs)
  • Scény, ve kterých kosmetička jede v limuzíně za prezidentem, byly natáčeny v Chrastavě, městě, které bylo v roce 2010 postižené záplavami. Z českých lokací se dále filmovalo na zámku Sychrov v Českém ráji. Ve filmu je tak možné spatřit celou řadu českých nápisů a titulků. (je-za)
  • V scéne, keď sú Joy a Boris v továrni, môžeme vidieť varovné nápisy na strojoch, ktoré sú v slovenčine. (Reacon)

Reklama

Reklama