Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument pojednávající o práci fotbalových rozhodčích v rámci Mistrovství Evropy 2008 v Rakousku a ve Švýcarsku. Jedinečný projekt odkrývá laické veřejnosti základy technické i verbální spolupráce rozhodčích na mezinárodní úrovni a zároveň ukazuje, že rozhodčí je pouze člověk se všemi svými klady i zápory. (Tirion)

Recenze (8)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nikdy by som nebol povedal, že môže byť človek pod takým enormným tlakom. No to bude zrejme tým, že tí naši hneď od úvodu pôsobia, ako by boli v úplnej pohode. Je predsa jedno, že hostí odje*ú, tí sa s tým do budúceho týždňa určite vysporiadajú, veď už budúcu nedeľu bude pískať pre nich. Takže - RESPECT! Je samozrejme scestné porovnávať najvyššiu úroveň s nejakou slovenskou či českou ligou, no tak či onak, chodte sa niekedy pozrieť na ligu najmenších, aké sa už tam robia zverstvá pri rozhodovaní. No a potom budete milo prekvapený, ako ťažko sa rozhodca s danou situáciou vyrovnáva, keď spraví chybu. Výborný dokument, dokonca miestami na počudovanie celkom vtipný :) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní dokument. Pro mě jako pro hráče i pro fanouška asi rozhodčí zůstane nepřítelem i tak, ale přesto ta snaha muže s píš´talkou polidštit vyšla. Asi nikdo z nás si nedovede představit ten tlak, který je na elitní rozhodčí vyvíjen a konkrétně případ Howarda Webba je ukázkou toho, do jakých extrémních situací může rozhodcování člověka dostat. A přitom Webb přiznal Polákům neregulérní gól a správně proti nim odpískal penaltu. Fajn byla i zveřejněná komunikace, která mezi sudími během zápasů probíhá a celý obraz rozhodčích jako lidí dokresluje pohled do soukromí několika z nich. Na ty naše bastardy s hroší kůží se asi budu dívat s despektem pořád, nebo alespoň do doby, kdy nad nimi bude vládnout duo Damková-Berbr a stejně tak se budu u nás na vsi účastnit honů na ty za pětikilo koupený hajzly, ale k sudím, pískajícím vrcholné akce teď budu asi trošku shovívavější. 90% ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý dokument, který zasvěcuje diváka do tajů těžkého života fotbalového rozhodčího. Bohužel, tu je ale vidět množství nedokončených věcí a hlavně chaotická režie a střih. Ale v základu je to zajímavý počin. ()

wafc 

všechny recenze uživatele

Ano. I tohle jsou lidi. Povinně ukázat každýmu hospodskýmu buranovi, co jen použije nějaké to pejorativum na adresu pana sudího. A jako přídavek mu o hlavu rozflákat půllitr s vyčpělou a tradičně nechutnou desetinou. ()

porky93 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv filmařská kvalita u Les Arbitres není kdoví jaká, jedná se o nesmírně zajímavý dokument poskytující náhled do života elitních fotbalových rozhodčích. Líbilo se mi, jak byly namixovány scény z hřiště, z kabiny, z konferencí i ze soukromého života sudích. Nejvíce mě osobně zaujaly pasáže s Howardem Webbem, který si mimochodem o 2 roky později zapískal finále Mistrovství světa. Les Arbitres je dokument, který si opravdu užijí lidé, kteří mají nebo někdy měli co dočinění s rozhodcováním. No a těm ostatním snad alespoň pomůže pochopit, o jak náročnou profesi se jedná. ()

Dragiii 

všechny recenze uživatele

Tenhle zajímavý dokument bych doporučil hlavně těm, co tak rádi nadávají na rozhodčí. A že vás je. Výborně zachycuje pocity sudích, kteří to mají ve své úloze neskutečně těžké. Ačkoliv i výběr hlavních aktérů je skvělý (zejména mě potěšil můj oblíbenec Howard Webb), pořád tomu něco chybí. Sice se jedná o originální počin, ale něco tomu prostě schází. ()

Mesmeric 

všechny recenze uživatele

Aneb: "Ty vole, vidíš tu černou opici?? Hoď ji banán nebo něco". Sám rozhodcuji jednomu sportu, takže můžu říct skvělé nahlédnutí do zákulisí fotbalových sudí. ()

Thimpu 

všechny recenze uživatele

Sám dělám aktivně fotbalového rozhodčího, takže mě tenhle dokument oslovil možná jako nikoho jiného. Howard Webb i Roberto Rossetti to na hřišti ale mají stejně těžké jako my, co pískáme i ty nejnižší soutěže. Všichni z nás musíme očekávat neočekávatelné. Mít pod kontrolou 22 blbů, co běhá po hřišti. Jinak se vám zápas může zvrtnout přes nadávky až po bitky na trávníku. V některých situacích, jako když Rossetti neví, komu udělit žlutou kartu a ptá se na toho svého asistenta, přičemž ten také neví, kdo fauloval, nebo když asistentovi v zápase Česká repubilka - Turecko vylétne praporek, jsem sám viděl sebe i některé kolegy. I tito profíci chybují, o tom jsem se po shlédnutí tohoto dokumentu náramně přesvědčil. Hvězdičku ubírám za příšerný střih. Když jsem totiž dokument viděl poprvé, úplně jsem se ztrácel v tom, kdo je kdo. Až shlédnutím filmu podruhé mi některé věci docházely lépe. Jinak to je ale zajímavý dokument o netradičním tématu. ()

Reklama

Reklama