Reklama

Reklama

Dvojitý čas

  • Česko Dvojitá hodina (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vdovec Guido a osamělá Sonia se právě seznámili. Sonia je pokojskou v hotelu a Guido, bývalý policista, pracuje nyní jako hlídač luxusní vily. Vědí o sobě docela málo, ale je jasné, že jsou k sobě vzájemně přitahováni. Guido zve Soniu na návštěvu do vily, kde s ní chce strávit hezký večer. Náhle jsou však překvapeni zloději a Guido umírá. Sonia vyvázne se zraněním, ale z útoku si nic nepamatuje. Je opět sama, trápí se kvůli smrti muže, kterého téměř neznala a s nímž se stále, proti vší logice, vídá. Přišla snad o rozum? Nebo dostala druhou šanci? Temná hra s žánry umně kombinuje film noir, thriller, love story i psychologický horor. To důležité se ve filmu odehrává až po první půlhodině, kdy začne docházet k nepochopitelným událostem a nečekaným zvratům. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

emma53 

všechny recenze uživatele

Guiseppe, myslím, že jsi to zvládnul na svůj debut celkem výborně. Alespoň co se týká atmosféry, tak to rozhodně. Napětí tam nechybělo ani trochu, což dokumentují i moje úleky ve stejných momentech kdy se vyděsila i Sonia a když se jednou bála vrátit do svého bytu, tak jsem měla strach s ní. A o tom to celé je, že mě dokázal Guiseppe vtáhnout okamžitě do děje a nepustit až do konce. Jedinou výtku bych měla k příliš mnoha překvapivým zvratům, kde bych to malinko proškrtala. Kdo na mě působil asi nejvíc, byla Ksenja Rapport v roli z prvu záhadné Sonii, která byla skvělá a celé to táhla hlavně ona. Je škoda, že se jí dostává tak málo prostoru, protože svůj herecký um už předvedla ve filmu Neznámá. Takže u mě velká spokojenost, jen je to jeden z mála filmů, kde bych si vyjimečně přála přece jen trochu jiný konec, ale jaký to vám nemůžu říct, to poznáte až to uvidíte...... ()

Cafú 

všechny recenze uživatele

Jasně. Neskutečně vykonstruovaná dramata s prvky mysteriózna (nebo jak to říct), kdy je divákem manipulováno a nehraje se s ním úplně fér hra, patřila spíše do devadesátých let, ale u tohoto precizně režisérsky propracovaného kousku jsem se fakt nenudil a nechal jsem se vodit za nos celkem rád. Potěší i zjištění, že postrockové legendy Godspeedyou!Black Emperor a Silver Mt. Zion se pomalu stávají profi-soundtrackovými kapelami... SPOILER Snové řešení je ale fakt již trošičku scénáristicky vyčpělou a lacinou fintou, na to přišli už v Dallase, takže příště zcela jistě netoleruju, ani kdyby sám mistr Troška přestal točit "filmy"! ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Být spokojený znamená v případě Dvojitého času naladit se na správný žánr. Mnohem víc než jako thriller funguje jako milostný příběh a psychologické drama, kde jeden z aktérů řeší dilema mezi citem a rozumem, kdežto ten druhý výběr ze dvou partnerů, kteří jsou náhle k mání. Celkový dojem: 70 %. Zdaleka ne vždy dokáže racionální rozbor situace zvítězit nad lidskou vášní a sentimentem. Čtvrtou hvězdičku přidávám za zajímavou a neokoukanou Kseniji Rappaport. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dvojitý čas, dvojitá hra, dvojaká láska - mystické prvky, duchárina a tajomno sa málokedy snúbia s pochopiteľným a racionálne vybudovaným príbehom. Tu sa to podarilo. Napätie a prirodzený záujem o príbeh a jeho vyústenie trvajú od začiatku do konca. Je fakt, že na podobnú nôtu bolo realizovaných pomerne veľa filmov, no väčšinou skĺznu k fádnej thrillerovej doslovnosti alebo k nezrozumiteľnej akože mysty patlanine. Dvojitý čas hrá vyššiu ligu. Záhadné a nadprirodzené je vysvetlené a predsa ostáva odor tajomnosti. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Počkal jsem si až do 22:30 na ČT2 a ta nezklamala (v dobrém slova smyslu) a uvedla snímek v původním znění. Giuseppe Capotondi vstoupil do režisérského světa s velkou parádou a debut se mu opravdu vyvedl. Snímek s dobře postavenou zápletkou, náznaky mysteriózna a s dobrou pointou na závěr, ukazuje, že italský film má světu stále co říct. Film byl oceněn v Benátkách a po zásluze si odnesla ocenění také Ruska Ksenija Rappaport a výkon Filippa Timiho je také za jedna. A v tomto snímku se i ta romantika chová vyloženě přirozeně a nenuceně. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Herečka ruského původu Ksenia Rappoportová i představitel Guida Filippo Timi byli oceněni za svůj výkon na MFF v Benátkách, odkud si snímek odnesl i cenu za nejlepší italský film. [MFF Karlovy Vary] (POMO)

Reklama

Reklama