Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž a žena – odvěké, věčné, nevyčerpatelné a znovu překvapující téma. Kolik autorů je už zpracovalo… Stejně rozmanitě, jako si toto velké životní téma prožívá každý z nás. Čtyři obrazy z partnerského soužití naplněné brilantním konverzačním dialogem mezi mužem a ženou rozehrávají témata jako je svádění, žárlivost, láska, svatba. Ze života je vzal a televizní podobu jim dal scenárista a režisér Zdeněk Podskalský, který se i na tu sebesrdceryvnější životní situaci dokázal podívat v nadsázce a s úsměvem. Podle těchto měřítek si také vybral herce. V prvním příběhu svěřil roli čekajícího bonvivána M. Kopeckému a jeho čipernou protihráčku sehrála L. Šafránková. Ke druhému měření sil mezi mužem a ženou v podání O. Víznera a Z. Bydžovské dojde při náhodném setkání ve vypůjčeném bytě. V ryze intelektuálním tónu se ponese příběh s B. Rösnerem a I. Chýlkovou. A o tom, že i minulost nás někdy může dohnat, a to třeba i v tak slavnostní den jako je ten svatební, se přesvědčí M. Pleštilová a M. Vladyka. (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Zatímco mladší verze s Libuší Šafránkovou a Josefem Abrhámem byla výborná, tohle je opravdu strašné. Krom pár vtipných vět slyšíme plno filozofických úvah, do kterých se ale postavy tak zapletou, že se z toho stává jen užvaněná estráda, které vévodí Zuzana Bydžovská a její uječené herectví. Při vší úctě k ní se dobrou herečkou stala později. Jinak tato krátká komedie nenabízí v podstatě nic, co by stálo za shlédnutí. Snad jen ta první scénka je docela akceptovatelná. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Podskalský se loučil s filmováním i se světem, po třech letech se vrátil k něčemu, co už jednou točil... A nepovedlo se mu to stejně jako napoprvé. Proč film vznikl, netuším, zatím jsem se o tom nikde nedočetl. Ale přinejmenším zopakování úvodní scénky (jen s Milošem Kopeckým místo Josefa Abrháma) je krajně podivné. Myslím si, že ve scénáři vypadala řada momentů mnohem vtipněji než potom před kamerou, jenže taková domněnka snímku bohužel žádné body k dobru nepřidá. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

V podstatě naprosto stejné jako o tři roky starší Podskalského Dokonalý muž, dokonalá žena. Jen s tím rozdílem, že místo pěti kratičkých epizodek mezi mužem a ženou jsou jen čtyři a v rolích se střídá více herců, oproti původní hře, kde všech pět partů zahráli Libuše Šafránková a Josef Abrhám. A ve výsledku byl předchozí počin mnohem lepší. Tady už se vyloženě vaří z vody a jako "remake" je to vlastně i zbytečné. Ale i tak se stále jedná o inteligentní humor, kterým byl Zdeněk Podskalský patronem a jako jeho poslední filmová práce to nedopadlo nejhůř. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

toto dílko je důkazem, že i 38 minut může být někdy k nepřežití, dokoukal jsem jen v duchu hesla - poznej svého nepřítele. Tohle je příklad toho, jak by televizní tvorba neměla vypadat. Hlavní problémem jsou zcela neživotné dialogy, které ze sebe vypotil autor, to je ukázka diletantismu. Čiší z toho snaha být vtipný za každou cenu, ale zoufale to nevychází. I herecky mi tato jednohubka přijde odfláknutá, jak pozdější nekonečné seriály. Možná to nebylo vidět u p. Kopeckého, ale to byl v pravém smyslu slova mistr, pro mě jediný světlý bod této inscenace, proto taky ta jedna hvězdička. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Dobře napsané, rutinně režírované, natočené a vyrobené, odporně odehrané... Taková trojaktovka s pivořícím se šaškujícím a ječícím debilně přehrávajícím ansámblem (opravdu odporná je zejména Bydžovská, která si asi myslí, že velikost jejího herectví spočívá v kadenci deseti grimas za minutu), ryzí televizáčtina z dob zlomu jako předzvěst toho, co bude jednou svobodně následovat, bez šance na pokrok a lepší příští... Prostě čudlácká bída v mezích na umění si hrající podbízivé televizní zábavy... °-/ . . . Jednu hvězdu tedy za ten d.m.s.n. čistě textem opravdu vypointovaný scénář, ke škodě věci pak dokonale zpackaný vším ostatním. - - - - - (Poprvé viděno 16.9.2011 na návštěvě >staré čété< , hodnocení 25., komentář zde jako druhý - 16.9.2011) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Poslední film režiséra Zdeňka Podskalského. (M.B)

Reklama

Reklama