Reklama

Reklama

Vojížděči vodpadků

(festivalový název)
  • USA Trash Humpers
všechny plakáty
Trailer
USA / Velká Británie / Francie, 2009, 78 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Film sleduje životy starších sociálně patologických lidí v Nashvillu. Jejich oblíbenými činnostmi jsou sex s popelnicemi, rozbíjení televizorů, zářivek, odpalování petard. Film je vizuálně stylizován do podoby obehrané VHS kazety. (ash99)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Veľké sklamanie. Harmony Korine patrí k mojim najobľúbenejším objavom ale toto bol krok vedľa. Znázornenie špiny, bizarnosti a ľudského odpadu sme tu už videli v sníku Gummo a bolo to o milión krát lepšie aj bez VHS štylizácie. Podľa obsahu festivalu Otrlého diváka, vraj ide o autorovo najradikálnejšie dielo, podľa mňa to tak nejde, skôr ide o najjednoduchší a najotravnejší fľák bez akéhokoľvek rozpočtu kde sa trojica chlapíkov, nie práve najlepšie zamaskovaných. za dôchodcov prechádza po predmestí a imituje sex zo všetkými predmetmi na ktpré narazia, smetiak, kontainer, plot atď.. ()

roorybacky 

všechny recenze uživatele

Stejnou měrou jakou zbožňuji Spring Breakers nenávidím Trash Humpers. Prvních pár minut se tomu člověk směje, potom se začne nudit a po půl hodině už je natolik znechucen, že to buď vypne, anebo to dokouká v naprosté apatii. Ten film se být "odpadem" cíleně snaží a bezezbytku se mu to daří, problém je v tom, že se tak stává zcela nekoukatelným. Byl bych ochoten jej akceptovat a snad ho i ocenit kdyby trval deset minut, protože zhruba tolik prostoru v něm zaujímají něčím významné scény, ale nejsem už schopen strávit jej jako svou repetivní prázdnotou ubíjející celovečerák, který mě přibližně v jednom z osmi případů pobaví nebo šokuje. Nejsem si ani jistý, na co se Korine snažil tímto filmem poukázat, ale ať už to byla chorobnost naší společnosti, anebo cokoliv jiného, učinil tak natolik neortodoxním způsobem, že se mi nepodařilo toto poselství filmu uspokojivě vstřebat, natož mu porozumět. Co ale obdivuji, je fakt, že Korine natočil bezprostředně po sobě dva po formální stránce naprosto protikladné a zároveň natolik novátorské filmy. ()

Reklama

pmftsc 

všechny recenze uživatele

Bizarní série píčovin, retardovaná nedochůdnost, ještě podtrhovaná dementním smíchem. Chápu že to nemusí na každého zrovna zapůsobit, ale dá se u toho i dobře bavit. Třeba rozbíjení věcí si z dětství pamatuju jako jednu z nejzábavnějších aktivit vůbec, proč jsem s tím vlastně "přestal"? Spoustu věcí v tom bylo i zajímavým způsobem divných. Ke konci to bylo i míň dementní, než by jeden čekal. Po filmu jsme navíc (na festivalu otrlého diváka) u dveří dostali dobrá jablíčka (v jedné scéně ve filmu je návod jak do jablka ukrýt žiletku) :) ()

Mackoun 

všechny recenze uživatele

Roztěkaný, ale svým způsobem vyklidněný bizár na pomezí mezi odpadem a povinností každého otrlého diváka. Pro mě samozřejmě must-watch záležitost, ačkoliv jsem u toho tak trochu klimbal. Bodejď by ne, když se tu každou chvíli ladně zpívá a stepuje... z klimbání mě však stále vytrhávaly protivné skřeky, jež postavy vyluzují v pauzách mezi chroptěním při souloži s nejrůznějšími předměty či trýznění dětské panenky na X různých způsobů. Krvavé konfrontace s dalšími podivnými entitami z okolí jsou jen další bonus navíc. Hodina a čtvrt stopáže bude pro většinu diváků nejspíš nepřekonatelně dlouhou výzvou, ale i za pokus to stojí, chcete-li si rozšířit obzory světové kinematografie zas o kousek víc. ()

Mr. Sandman 

všechny recenze uživatele

fascinující óda na hnus, vhs noční můra, nejzažší mez media a nikoliv jen vtipné a originální home-video! symbolika skrytá za rozbíjením TV obrazovek (nevyhnutelná autodestrukce videa pramenící z neustále upadající kvality produkce), neustálá potřeba kontroly nad neživými objekty prostřednictvím falu, to jsou jen některé aspekty režisérova pokusu o zobrazení té SKUTEČNĚ odvrácené stránky světa, Trash Humpers nemohl natočit nikdo jiný než Harmony Corine - režisér ctící zásady programového hnutí Dogma 95, jehož smysl pro zachycení vulgarity ve své nejautentičtější a nejsyrovější podobě je schopen rozdrtit šedou kůru mozkovou všech šosáků od Nashvillu až po Budapešť, možná poslední výrazný surrealista naší doby slouží jako prubířský kámen pro všechny pozérstvím načichlé pseudoznalce umění a naivně nabubřelé laické čtenáře filmového jazyka. takhle vypadá neomezená svoboda a alternativa v umění i v životě... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen i upraven na VHS. (Gnoma)
  • Harmony Korine uvažoval, že dokončený film bude rozmiestňovať na neoznačených VHS kazetách na náhodných miestach, aby sa objavil ako "tajomstvo" na nič netušiacej verejnosti. Z nápadu sa upustilo z dôvodu, že film by si neudržal autorské práva. (ash99)
  • Natáčanie trvalo štyri mesiace. (ash99)

Reklama

Reklama