Reklama

Reklama

Vzdálené vrcholky hor

  • Velká Británie The Far Pavilions (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Podobně jako stejnojmenný seriál vypráví film příběh anglického chlapce Ashe, jenž přišel o otce, je vychováván indickou chůvou, která ho kvůli jeho bezpečí vydává za svého. Vyrůstá převážně v knížecím paláci, kde dělá společníka jedné panovníkově dceři, princezně Andjuli. Po letech, kdy je Ash nucen utéci, přihlásit se britskému místodržiteli a odcestovat do Anglie, se vrací jako poručík britské královské armády. Jeho první úkol je dopravit Andjuli a její sestru do Rádžaputánye, kde se mají provdat za Ránu z Bithóru. Dlouhá a náročná cesta, stará láska a intriky místních vládců věc rozhodně neulehčí. (ČSFD)

(více)

Recenze (16)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Juj, keď som bola dievča, tento film som milovala :-) Žrala som Bena Crossa a Amy Irving bola čarokrásna :-) Chcela by som ho niekedy vidieť znova, ako by som sa naň dívala dospelými očami. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Kouzelná atmosféra koloniální Indie dává tomuto filmu romantický a trochu tajemný ráz, kvůli kterému mu odpouštím i mírnou banálnost příběhu s očekávaným přeslazeným závěrem. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dobrodružné historické filmy na sobotní upršené odpoledne můžu, tomuhle ale trochu chybí tempo a závěrečná záminka k dramatizaci příběhu je dost k smíchu. Obřad Sati a pověstné ram ram, stejně jako jsme v dětství viděli ve Willi Fogovi, si ale bude pamatovat každý. Benedict Taylor v některých záběrech vypadá jako dvojník Tomáše Berdycha. Za zmínku stojí i povedený dabing z Barrandova 1985. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Aj po rokoch na mna funguje kolonialna atmosfera Indie. India bola perlou britskeho imperia, Britska colonialna nadvlada v Indii sa vola Company rule of India , riadnou koloniou sa stala az 1858 /roky 1848 - 49  boli v Europe tzv,. revolucne roky, pre Indiu tieto dva roky neznamenali nic/. Prvym guvernerom Indie bol lord Stanley, guvernerom bol v case 1858 - 1859. Potom India bola kolonizovana rozne : Kolonizovali ju Holandania cez svoju firmu Vychodoindicka Spolocnost, ich kolinacia sa datuje rokmi 1605 - 1825, ovladali Cejlon, Malabarske Pobrezie, Koromandel a mensie kolonizacne pevnosti po indii. Dalsi, kto kolonizoval Indiu, boli Dani cez svoju Vychodoindicku spolocnost. Kolonizacia Indie prebiehala hlavne  v 17. storoci, ovldali miesta ako Masulipatnam, Tranquebar, calicut, ich kolonialna nadvlada skoncila v 18. storoci, tusim 1777 alebo tak nejak. Francuzi mali zas svoju francuzsku Vychodoindicku spolocnost, v Indii ovladali miesta ako Pondicherry, Koromandel, Chandanagar v Bengalsku a malé mesto na Malabarskom pobreží.  Portugalci mali svoje kolonie v Indii, prva portugalska pevnost  siaha az do roku 1434 na Indickom Subkontinente. Potom tam mali svoje zaujmy dokonca aj Habsbusrgovci, o tom ale nechcem. Tak to bolo co sa tyka kolonizacie. Co sa tyka filmu, tak je to jeden z tych lepsich dobrodruznych filmov, dejova linia jakz takz, hlavne tomu vladne zrucna rezia a vyborne dialogy. Tiez ma zaujimaju filmarske lokacie- konkretne miesta, kde sa to  tocilo   : 80 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príjemný dobrodružný - nebojím sa povedať veľkovýpravný - film zasadený do kolonálnej Indie, ktorý opisuje romantický i iný stret príslušníkov dvoch rôznych kultúr. Nechýbajú kultúrne zvyklosti, zakázaná láska, intrigy, známe herecké tváre, všetko pekne zamiešané. Istý telenovelovský nádych, lákajúci skôr ženské publikum, je však tiež prítomný. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem se s potěšením znovu podívala na tento svůj kdysi oblíbený film z exotické Indie. Ačkoliv jde spíše o dobrodružnou pohádku, musím pochválit řadu věcí. Především má tento snímek bohatou výpravu, krásné kostýmy, početný kompars a dobré herecké obsazení. I když se jedná o indickou romanci, byl natočen v koprodukci Anglie, Itálie a Německa. Mimo ústředního milostného příběhu ukazuje krásu, kulturní zvyklosti a tradice orientu. Kromě přetrvávajícího systému kast je v něm ukázán i odpor domorodého obyvatelstva k britské koloniální nadvládě. Dodnes nechápu, jak si Britská říše dokázala podmanit do roku 1921 celou čtvrtinu rozlohy zemské souše. Zotročila obyvatelstvo, vydrancovala suroviny a dneska pod praporem demokracie sklízí co zasela. Stále aktuální přitažlivý film. ()

honz 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný romantický příběh z Indie se odehrává v 19. století, tedy v době britské koloniální nadvlády. Nese všechny atributy svého žánru: odvahu, statečnost, úklady a samozřejmě lásku, která musí překonat řadu překážek. Hlavní hrdina, britský důstojník Asthon P. Martin (Ash), a princezna Andjuli, kteří spolu jako děti vyrůstali, se po letech setkávají za ne zrovna příjemných okolností: princezna se má vdát, přitom si oba uvědomují, že jejich přátelské pouto z dětství nejen přetrvalo, ale přerostlo v opravdu silný cit...Tento film však není pouze milostný příběh, jsou zde bitevní scény,nádherné záběry přírody, celkově velkolepá výpravná podívaná. ()

Chmur 

všechny recenze uživatele

Jako kluk jsem tenhle film miloval. Klasický romanticko dobrodružný film z exotické země. Po mnoha letech mi připadá už pohádkový, patetický a někdy až trochu směšný. Pořád má ale své kouzlo. I v dospělosti se člověk rád zasní a na chvíli uvěří, že existuje láska, kterou nezničí zub času a čest a odvaha mohou přemoct krutost a zrádnost. Scéna s upalováním stále nesmírně tíživě silná a ram ram mi stále ramramuje v uších. ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Film bol spravený podľa jedného z mojich najoblúbenejších seriálov z detstva!!Krásny je aj film posmpomínal som na staré časy skvelí herci pekné prostredie a hlavne je pre mna nezabudnutelna scena upalenia tej ženy RAM- RAM !! ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Podle románu Mary Margaret Kaye. Slavný dvoudílný román (česky 2005) , který se stal předlohou filmu, je však mnohem rozsáhlejší a vypráví příběh, v němž se osudy hrdinů prolínají s osudy celé země. Přesto však je atmosféra filmu  /i TV seriálu/ vynikající a v televizi patřila k tomu nejlepšímu v 80. letech.  Film jako zkrácená dvouhodinová verze měla premiéru v našich kinech v prosinci 1985 ()

hn253 

všechny recenze uživatele

Rozhodně doporučuji seriál místo filmu, je to sice skoro pětihodinový spektákl, ale film ve srovnání s ním vychází poněkud ploše. Nicméně i tak skvělé. ()

Igy007 

všechny recenze uživatele

Pouštím si to po téměř čtyřiceti letech a jsem v šoku, kolik si toho pamatuju, a to do detailů. Je fakt, že jsem z toho tehdy byla úplně na hrnci, ale až teď mi dochází, jak moc. Je to pecka, nijak to nezestárlo. Výprava opulentní, autentická, děj má spád, příběh má sílu. No nic, jdu se koukat dál. Dejte si to taky. ()

Reklama

Reklama