Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina osadníků je cestou na západ zmasakrována indiány. Přežije jen omladina, která si v době útoku byla zaplavat a vězeň „Komanč“, které ho si indiáni nevšimli. Přes počáteční nevraživost musí spojit své síly. Opraví jeden vůz a vydají se na cestu do vojenské pevnosti. Běloch „Komanč“ je tam dovede, i když tím riskuje vlastní život. Nakonec existuje jedna prastará možnost, jak odsouzenci na smrt zachránit život. (Jezinka)

(více)

Recenze (41)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Dobrodružně romantická pohádka s atraktivní scenérií arizonské oblasti Grand Canyon. Spíše klasická "indiánka" než western, prostě oddychovka. Nečekejte žádný zázrak, přestože hodnocení zde je vysoké. Už také proto, že herecké výkony mi silně připomínaly představení amatérského vesnického divadelního kroužku a CZ dabing tomu nasadil korunu. Přiděluji slabé tři hvězdy, přičemž otřesný CZ dabing nehodnotím. Tak si říkám, že Schwarzenberg by Komanče Todda namluvil líp. :-) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Netvrdím, že sa nám to podarí, ale je tu istá šanca..." Prejsť Údolím smrti, no veď hej, ja viem, že tam brázdil aj Winnetou, to nie je len tak. Apači majú oči všade...Film, ktorý je pre mňa vzhľadom na rok výroby milým prekvapením síce spadá do kategórie western, ale ono je to skôr dobrodružné. Mám strašne rád presne tento typ filmov o prežití. Pán Todd je biely Komanč a vie čo treba robiť. Je to jeden z tých filmov, ktorý vám okrem filmového zážitku dá aj niekoľko dobrých rád a školu do života. Ako v divočine prežiť, ako zahladiť stopy, ako chytiť zajaca a hlavne ako si zachrániť život. Filmom preletí i jemná love story a páčila sa mi aj obhajoba pred súdom v závere. Komanč - pán Todd, mi stále pripomínal Jiřího Korna...80%. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Zdejší výtky (vzhled postav, "nereálné" milostné vzplanutí) jsou mi dost ukradené, protože tohle je výborný western nedoceněného režiséra D.Davese, v němž se jako jedno z klíčových témat opět objevují rasové předsudky. Napínavý děj, dobře napsané dialogy i zvládnuté akční scény a krásné herečky spolu s nepopiratelným charismatem R.Widmarka dělají z Posledního vozu pětihvězdičkovou záležitost. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Prakticky neznámý, ale úžasně působivý snímek. Je to prostý film, který oplývá krásnou krajinou, hudbou a dokonalou atmosférou. Nejvíce mě však pohltil ten jednoduchý děj. Mám smysl pro detail a tady je všechno správně a emocionálně velmi působivé, i když se to na první pohled může zdát jakkoli banální. Poslední vůz je podle mého názoru dokonalý dobrodružný western. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mne to prišlo dosť slabé. Chémia medzi Widmarkom a Farrovou príliš nefungovala a celkovo mi tu bol Widmark výnimočne nesympatický. No a tie epizódky, ktoré tam tie postavy zažívali ma tiež nenadchli. Finálny rýchlosúd doslova komický. Celkovo to je taký nudný priemer vhodný ako pozadie pri nejakej inej činnosti. 5/10. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Natáčalo sa v Sedone AZ, ďaľej pri ústí kaňonu Oak Creek Canyon a pozdĺž cesty Schnebly Hill Road. (westerns)

Reklama

Reklama