Reklama

Reklama

Skřítek Rolli

  • Česko Výprava za kouzelným srdcem (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rolli je malý skřítek, který žije společně se svými kamarády v malé lesní vesničce plné skřítků. Rolli je typický trol, uličník a rošťák, s hlavou plnou lumpáren a zlomyslností. Nerad se koupe, nerad rozdává pusinky a dělá vlastně nerad všechno, co je správné a co by měl malý trolík dělat. Když se Rolli seznámí s krásnou elfkou Millie, je sám překvapený z toho, že se mu někdo tak hodný a milý, kdo má rád květiny a hezké věci, může líbit, Ellie je totiž přesným ztělesněním všeho, co trolové nemají rádi. Jednoho dne se však elfí les začne proměňovat v kámen a jedinou nadějí na záchranu je kouzelné srdíčko, které je ukryté v Zemi věčné zimy. Rolli a jeho trolí kamarádi musí spojit síly s elfy a společně se vydat na dobrodružnou výpravu za srdíčkem, které zachrání jejich vesnici a zabrání tomu, aby se celý svět proměnil v kámen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (6)

merigieren 

všechny recenze uživatele

náhodou geniální pohádka, princezna co se potřebuje změnit v žábu, roztomilí skřítci a krásná elfka. Ale je to spíš pro malý děti, někdo by mohl říct vymývání mozků, aby se měli všichni rádi, pomáhali si a takový ty ptákoviny, co v reálným světě uděláte jen za peníze :-), zároveň je to docela vtipné a nápadité. a české namluvení se mi líbilo taky :-) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé fantasy pre deti, ktoré rozhodne nebude nudiť - s elfami, škriatkami, trolmi, kúzlami a jedným veľkým cieľom. Na csfd silne podhodnotené (momentálne 51%). Animácia je trochu neštandrtná, ale za to veľmi sympatická a s množstvom komických prvkov atakujúcich prvú signálnu. Fantasy príbeh je krásne výpravný, dobrodružný, v čomsi originálny, niekedy síce jednoduchší, ale zato s kopou nápadov a humoru, ktorý mi imponoval. Podčiarknuté - aj Fíni vedia moderné animáky. Pre zaujímavosť, v roku 2006 bol Rölli zvolený za najobľúbenejšiu fínsku rozprávkovú postavu. Námet na túto postavu vznikol ešte v roku 1985 vo forme rozhlasových hier, o rok neskôr bol vytvorený hraný seriál. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Co to ti Finové hulej? Máme tu skřítky, kteří jsou strašliví pouze ve vlastních očích, elfku, coby ekologickou aktivistku, sněžného muže, neboli retardovaného siláka, hokej hraný březovým pukem, ducha sauny, srdce, které udělá ze skřítka gaye a z elfky vystajlovanou barbínu. Co z toho je asi happy-end? A jaké poučení si z toho mají odnést děti? ()

M-arta odpad!

všechny recenze uživatele

Představuju si to nějak takhle: Finové na tripu zválcovaní reklamama na panenku Barbie mezi sledováním nostalgických disneyovek z dětství dostali za dlouhých zimních nocí nápad a než vystřízlivěli a přišlo jaro, vzniklo to, u čeho jsme si dneska zahráli veselou rodinnou hru "kolik filmů poznáš?". (Spoiler: pozor - celkem psychedelický mix Asterixových Galů s Pinocchiovým cvrčkem, Pánem prstenů, Šmouly a několika dalšími disneyovkami usazený v růžové vatě od Mattela. Uff.) Celou mozaiku překvapivě spojuje docela zajímavý příběh (samozřejmě předpokládám vliv severských bájí a psychedelik). Pokud by zachovali výtvarnou techniku, rukopis a způsob animace, kterou použili během prvních 30 sekund při prologu, mělo by to ohromný šmrnc, ale takhle nevím, co si mám myslet a moc tomu nerozumím - že by původní nejtalentovanější výtvarník odpadl (pod vlivem) už v začátcích a film dokončoval statečný tým odolnějších, leč méně originálních pracantů, kteří se v tom osamění pro jistotu přidrželi nejosvědčenější Disney formy? ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Námet na postavu škriatka Rölliho vznikol v roku 1985 vo forme rozhlasových hier a o rok neskôr bol natočený hraný seriál. (majo25)

Reklama

Reklama