Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ida Lupino byla v klasickém Hollywoodu jedním ze vzorů ženské emancipovanosti – vedle herecké dráhy se totiž v tehdy výlučně mužském světě profilovala jako režisérka a producentka a na přelomu 40. a 50. let minulého století vytvořila několik děl pro vlastní nezávislou produkční společnost The Filmakers. Neméně emancipovaná a svéhlavá je i její postava barové zpěvačky s chraplavým hlasem ve filmu Jeana Negulesca Klub u cesty, který představuje příběh milostného trojúhelníku, jehož ženským elementem je právě Lily (Ida Lupino). Tu do klubu u kanadských hranic přivedl jeho majitel Jefty (Richard Widmark) a i přes počáteční nesympatie se do ní bezhlavě zamiluje Jeftyho kamarád z dětství a manažer podniku Pete (Cornel Wilde). Vzpurnost Lily, ženy od rány, která odmítá být něčím majetkem, provokuje majetnického Jeftyho, v jehož roli se Richard Widmark představuje v příznačné poloze psychopatického jedince se šíleným smíchem. (Noir Film Festival)

(více)

Recenze (6)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Téma přátelství narušeného jednou ženou (silný charakter Idy Lupino). Pomalé, až moc zeširoka budované drama s noirovým nádechem. Velká část filmu se odehrává uvnitř venkovského motorestu, krásně vybudovaný komplexní interiér, na jehož "život" je tu kladen velký důraz - noční barové zpívání u klavíru nebo třeba bowlingová dráha tu dostávají velký prostor. Prostředí vám v paměti utkví určit, jen škoda, že je to na úkor dramatičnosti filmu. I tak příjemné a pro fandy doporučuju. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nevzrušivý noir se silnou sestavou v obsazení tří hlavních rolí - Wilde má frajerský charisma, Widmark opět ve svý křivácký poloze, Ida jako svůdná bitch je přímo rozená. Klasický děj o tom, kdy dva se zamilují a třetí z toho nemá radost, závěrečná třetina už není scenáristicky nejšťastnější (škoda super lesní lokace) a sakra mělo to na víc. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Pokud mate radi Idu, jdete do toho. Vypada vyborne, hraje bezvadne a navic krasne zpiva. Jinak jde o prumernejsi, jednoduche drama, s mirnym noir vizualem. P.S. potesila malo vidana Celeste Holm. 3+ ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Ida Lupino má zkrátka to kouzlo, že všem chlapům, aniž by chtěla, poplete hlavy a oni se potom chovají jako blázni :-) Ida je na tomto snímku skutečně to nejlepší, její postava i herecký výkon jsou super. Dalšími plusy je hezká a vymazlená atmosféra road housu a temného lesa v závěrečných scénách (no a Wildmarkův psychouš taky potěší). Bohužel děj byl celkem předvídatelný, což by ani tak nevadilo, protože ty ostatní zmíněné věci to vyvážily, ale bohužel mi to plynulo děsně pomalu a bez napětí. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama