Reklama

Reklama

B+zhen tan

  • Hongkong B jia zhen tan (více)

Obsahy(1)

Chan Tam (Aaron Kwok) je privátním detektivem s omšelou kanceláří v samotném srdci thajské metropole, v metropolitním Bangkoku. V rejstříku podezřelých se v jeho případě nejčastěji objevují záletní muži, podomní zlodějíčci, kteří prostě jen neměli štěstí na ten správný dům, či drobné bankovní podvody, z nichž toho ale moc nikdy nekouká. Dny jeho soukromé praxe se zdají být u konce, když v tom se před prahem jeho kanceláře, s prosbou o pomoc v právě probíhajícím vyšetřování domácího násilí, objevuje lokální policejní inspektor Fung Chak (Kai-chi Liu). Případ samotný spočívá v poměrně všední rovnici, z niž pro tentokrát vítězně vychází krví zbrocená manželka, která v zápalu vášně kuchyňským nožem ubodala vlastního záletného muže. Ve stejné době se ale v okolí objevují dva velice si podobné a svým provedením poměrně nezvyklé případy násilného zabití s následným fyziologickým znetvořením. Obětem jsou poměrně nevybíravým způsobem odstraněny genitálie. A zatímco si Chan láme hlavu s vytvořením dostatečně pevného motivu případného pachatele s poměrně výraznou psychologickou poruchou, je v lokálním parku nalezeno vychladlé tělo malého drogového prostředníka Kiki (Renee Lee). Ta se stala další obětí neznámého pachatele, který ji po značném množství bodných ran odebral ještě jazyk. Policie dostává anonymní typ na pochybného recidivistu Wai-yip Leung (Eddie Cheung), kterého bezprostředně poté vsází do cely předběžného zadržení. Navzdory všem vzneseným obviněním je ale neschopna prokázat mu byť i sebemenší podíl na spáchaných vraždách, neboť očitý svědek nedokáže s jistotou říct, zda-li se o daného pachatele jedná či ne. A když bezmocná policie v případě nenalézá nových stop ani v případě dalšího zadrženého, Ka-fai Ling (Izz Xu), rozhoduje se zoufalý Chan vydat po vlastních stopách, které jej stojí málem život, když je pronásledován neznámým mužem na motorce. V celém případě se objevuje více hluchých míst, než případných stop, a tak se na místě přešlapující policie spoléhá už jen na boží zázrak, zatímco ortodoxní Chan bere spravedlnost konečně do vlastních rukou. (Conspi)

(více)

Recenze (2)

Lacike 

všechny recenze uživatele

O triedu horsie ako jednotka, ktora tiez nebola ziadne terno, ale ustredna detektivna zapletka bola ovela zaujimavejsia a mala posobivu atmosferu. Dvojka vsetko toto postrada a naviac sa na konci zbavi mojej oblubenej postavy, takze pripadnu trojku uz vynecham. 4/10. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Nevýrazné pokračování, které je schematicky takřka totožné s prvním filmem. Nové příznivce tento díl stoprocentně nezíská. Nevyužitý potenciál režie, která je stále svěží je opět zašlápnut scénářem, který stojí za houby. "Chemie" ústřední dvojice dostala ale víc prostoru a vše aspoň tak nějak drží pohromadě. Námět jako takový není vůbec špatný, ale provedení kulhá. Scény, které by měly být vrcholem filmu vyznívají do prázdna. Atmosféra ve filmu sice je, ale místo scénáře plyne jen z prostředí a celkového vzhledu filmu. Tomu prospělo i zdrženlivější použití filtrů což je jedině dobře. Stejně jako první díl režie a postavy Aaron Kwoka a Kai Chi Liu film tahají z průměru. ()

Reklama

Galerie (23)

Reklama

Reklama